Khamis, 31 Mei 2012

PANASS!! Ummi Bongkar!! tunjuk bukti kekayaan Azmin dan Shamsidar!!


Kat bawah ni pun ada pendedahan mengenai kekayaan Azmin yang cuba disembunyikan oleh Anwar. Si Anwar selalu memaki hamun UMNO kata mengambil hasil rakyat tapi mari kita tengok, sapa yang dok mengabihkan duit rakyat yang sebenar.


Saya adalah seorang bekas pegawai kanan BPR yang terlibat di dalam penyiasatan kes terhadap Azmin Ali dan isterinya Shamsidar pada tahun 1995. Saya rasa terpanggil untuk mendedahkan bagaimana ‘corrupt’ seorang bernama Anwar Ibrahim dan Azmin Ali di mana kedua-duanya kaya raya dan malah cerita Shamsidar merupakan gundik Anwar pada saya bukanlah suatu yang mengejutkan kerana telah lama perkara ini berlaku. Hanya orang yang pekak, buta dan tuli sahaja yang sengaja mengatakan segala cerita ‘corrupt’ dan juga skandal sex mereka sebagai suatu cerita rekaan atau konspirasi.

Disini saya hendak menunjukkan contoh bagaimana seorang Ketua Pengarah BPR ketika itu, iaitu Datuk Shafee Yahaya kononnya seorang yang baik, berintegriti, pernah mendedahkan kononnya Dr Mahatir menengkingnya dalam kes Hassan Abul (Pesgawai BNM) dan kemudian buat buku pula yan menunjukkan bagaimana baiknya dia. Tapi dalam diam dan ramai orang BPR tahu dia telah menghentikan siasatan kes Azmin Ali setelah mendapat arahan Anwar. Kalau Datuk Shafee betul-betul bersih saya tabiklah. Tapi nak saya bongkarkan ke kisah Datuk sebelum Datuk jadi KP BPR? Maka Datuk Shafee tolonglah jangan nak komen apa-apa selepas pendedahan ini.


Kronologi Kes

Siasatan kes ini bermula daripada satu maklumat (yang di tandakan sebagai Lampiran A). Pemberi maklumat menyatakan dengan jelas pemilikan harta Azmin Ali yang ketika itu 1995 hanyalah Setiausaha Sulit (SUS) Anwar yang bergaji lebih kurang RM2400/=. Kalau sekarang beliau hanyalah gred 41 sahaja di dalam Perkhidmatan Awam. Ekoran daripada itu, satu repot polis telah dibuat bagi membolehkan BPR menjalankan siasatan (lihat Salinan Repot yang ditandakan sebagai Lampiran B). Repot yang dibuat adalah bertarikh 24.5.1995.

Ekoran itu, satu minit ringkas dikemukakan oleh Allahyarham Basri bin Idris sepertimana Lapiran C berkembar. Ia menunjukkan pemilikan harta Azmin sejak 1991 – 1995, antara lain memiliki sebuah BMW 325i, Proton Wira 1.6 Xli, Proton Satria 1.6 Xli. Proton Perdana 2.0 SE, 1000 saha,m Hicom, sebuah rumah No. 23, Jalan 1/4D Bukit Mas, Taman Melawati seluas 8500 sqft. Hebatkan? BPR siasat ke?

Atas arahan Datuk Shafee (lihat minit no. 2), pegawai penyiasat diarahkan supaya tidak memohon Notis Pengisytiharan Harta yang sepatutnya di keluarkan di bawah seksyen 23 Akta Pencegahan Rasuah 1961 kepada Azmin Ali. Tuan-tuan semua tahu, kalau dalam keadaan biasa, bukan setakat Notis, tetapi Azmin sudah tentu akan ditahan untuk siasatan BPR. Knowing how BPR’s style of work. Besar atau tidak pangkatnya Azmin yang hanya gred biasa dalam perkhidmatan awam ketika itu, Pengarah Siasatan diarah oleh Datuk Shafee supaya berjumpa sendiri Azmin di pejabat TPM (siapa lagi kalu bukan Anwar Ibrahim) dan meminta Azmin mengemukakan pengisytiharan secara sukarela.


Now, what is the legal implication when Azmin voluntarily declare his asset? Meaning to say he is not bound for any criminal prosecution under Prevention Corruption Act and Penal Code if the Public Prosecutor satisfy as to how Azmin having an unexplain excessive property.

Diketika itu, kami yang terlibat di dalam penyiasatan merasakan amat pelik dan juga frustrated dengan arahan yang dikeluarkan oleh Datuk Shafee.

Namun saya amat merasakan bagaimana Arwah Basri Idris meneruskan usahanya bagi memperoleh Notis Pengisytiharan Harta itu (limat minit No. 2 bertarikh 20/6/1995) bagi membolehkan siasatan diteruskan untuk memeriksa pengaliran wang dalam akaun-akaun Azmin Ali (quoted as YDS at para 6 of the minutes).

Usaha mendapatkan Notis Berjaya dan lihat Minit-Minit bil 4 – 9 dan Kertas Siasatan dirujuk kepada Datuk Shafee pada 8 Mei 1996.

Rujuk m init 10, lihat bagaimana Datuk Shafee mahu kes ini dirujuk kepada TPM dengan minitnya bertarikh 9/5/1995. Apakah integrity BPR ketika itu di bawah pimpinan beliau yang mana Datuk Shafee sering menekankan integrity di kalangan kami. Akhirnya lihatlah minit bil 15, Kertas Siasatan dikemukakan kepada Datuk Shafee bertarikh 12/9/1996 oleh Dato’ Mohd Zawawi Nordin, Timbalan Ketua Pengarah BPR ketika itu. Beliau secara jelas memberitahu harta Azmin adalah diluar kemampuannya.

Dramatiknya selepas itu, Kertas Siasatan ini terpendam atau dipendam macam jeruk oleh Datuk Shafee atas arahan Anwar Ibrahim. Sehinggalah pada 23/9/1997 (setahun lebih), tiba-tiba Datuk Shafee has violated a law when personally instructed this investigation to be closed. Minit beliau berbunyi (rujuk minit 16) “Telah maklumkan kepada YAB TP” dan beliau menulis “KUS”. Perkataan KUS bermakna Kemas Untuk Simpan. Ia adalah terminology yang digunakan oleh BPR dan Polis apabila suatu siasatan itu telah siap dan tiada tindakan lanjut.

Perbuatan Datuk Shafee ini melanggar undang-undang jenayah di bawah Kanun Tatacara Jenayah dan juga Perlembagaan Persekutuan kerana beliau tiada hak untuk mengarah suatu siasatan dihentikan melainkan arahan Pendakwaraya. Namun oleh kerana terlalu taksub kepada Anwar Ibrahin he has betray his own agency dan terutamanya Rakyat Malaysia.

Di bawah ini tuan-tuan bolehlah tatapiu pengisytihatan harta secara sukarela Azmin Ali dan di dalam fail siasatan BPR bernombor 15/5/1995 Datuk Shafee telah hilangkan Notis Pengisytiharan Harta dan juga pengisytiharan harta Azmin Ali.

Pengisytiharan harta secara secara sukarela Azmin Ali dapat tuan-tuan baca daripada Fakta kes pegawai Penyiasat yang saya tandakan Lampiran D. Jangan tuan-tuan buta, cek-cek yang masuk dalam akaun Shamsidar sahaja ketika itu sudah melampaui RM7 juta lebih. Seorang sururumah tangga amat kaya dan dikayakan oleh Anwar.

Sebab itu apabila Anuar Shaari memberi dokumen-dokumen pemilikan saham Shamsidar dan Azmin untuk siasatan lanjut, apakah ,masyarkat buta? Saya dapat download dokumen-dokumen itu melalui website dan silalah baca sendiri.

Orang seperti Datuk Shafee telah merendahkan martabat BPR dan lihat peyamun yang diselamatkannya ketika itu menjadi penderhaka kepada Negara. Banyak kerosakan telah dilakukannya. I need not to explain more about this. Hanya orang yang buta, pekak dan tuli akan jadi bahalol dunia seperti Datuk Shafee.

Kes ini melibatkan satu siasatan oleh BPR ke atas Azmin Ali Setiausaha Sulit Datuk Seri Anwar dan isteri Azmin, Shamsida (hanyalah seorang suri rumah) pada tahun1995. Siasatan dibuat ke atas Azmin kerana dikatakan mempunyai harta peribadi yang banyak hasil daripada perlakuan rasuah yang dilakukan semasa memegang jawatan Setiausaha Sulit Datuk Seri Anwar pada waktu tersebut. Ketika Anwar adalah Timbalan Perdana Menteri dan juga Menteri Kewangan Malaysia.

Berdasarkan maklumat dan repot polis yang diterima, satu Kertas Siasatan telah dibuka bernombor BPR/KS: Semasa siasatan dibuat mendapati gaji Azmin hanya RM2,442.00 sebulan tetapi mampu untuk membeli 2 buah rumah iaitu rumah pertama:double storey banglow di Setapak harga RM284,118 dengan deposit sebanyak RM14,181 dan bayaran bulanan sebanyak RM3,376.75. Manakala rumah kedua:rumah berkembar di Taman Melawati harga RM210,000 dengan deposit sebanyak RM60,000 dan bayaran bulanan sebanyak RM1,110.35.

Jika dicampurkan kedua bayaran bulanan ialah sebanyak lebih kurang RM4,500.00. Ini sahaja dan menunjukkan hutang Azmin melebihi sekali ganda gaji bulanan beliau. Di mana Azmin mendapat wang tambahan untuk menampung bayaran hutang ini?? Bukan itu saja, tak mungkin semua gaji Azmin di gunakan untuk membayar hutang rumah?? Bukankah ini sahaja dah mencukupi menunjukkan Azmin mempunyai pendapatan yang lain. Itu tidak diambil kira lagi dimana Azmin mendapat wang untuk membayar wang deposit rumah-rumah tersebut.

Siasatan yang dijalankan oleh BPR juga membuktikan Azmin memiliki 2 buah kenderaan iaitu BMW no plat BBN 3 berharga RM160,529.85.81 dimana bayaran deposit sebanyak RM120,529 dan bayaran bulanan pula sebanyak RM875 sebulan. Kereta kedua pula Proton Perdana no plat WDU 64 berharga RM80,767.81 dengan ansuran bulanan sebanyak RM700. Jika kita lihat komitmen bulanan bagi kedua kereta ini ialah lebih kurang RM1,700. RM1,700 pada ketika itu nilai yang besar. Mana tak nya klu dilihat gaji setiausaha sulit TPM pun pada masa tu baru RM2 ribu lebih.

Saham yang dimilik oleh Azmin dan isterinya juga umpama seorang bisness man. Cuba kita lihat bagaimana isteri seorang penjawat awam mempunyai saham di dalam pasaran saham dengan nilai keseluruhan melebihi setengah juta. Itu tak termasuk baki-baki didalam akaun bank yang pernah satu ketika mencecah RM300 ribu lebih. Cuba lihat keadaan yang saya nyatakan di atas. Adakah kita mempercayai penjawat awam boleh hidup dengan sedemikian??

Tetapi perkara yang paling membingungkan saya apabila BPR menutup kes ini? Sedangkan memang jelas Azmin dan isterinya mempunyai harta yangberlebihan yang tidak setimpal dengan pendapatannya. MENGAPA SIASATAN BPR DIHENTIKAN? SIAPA YANG MEMPUNYAI KUASA UNTUK MEMBERHENTIKAN SIASATAN INI?? ADAKAH ORANG YANG MEMBERHENTIKAN SIASATAN INI BERSENGKOKOL DENGAN AZMIN ATAUPUN TAKUT KEPADA PEMIMPIN PADA MASA TERSEBUT

Untuk makluman, pada waktu itu Ketu Pengarah BPR adalah Dato Shafee Yahya. Dengan nyata skali KP BPR telah membuat satu keputusan yang tak relevan bilamana menghentikan siasatan ini. Apa sebenarnya yang berlaku? Jika kita tunjukkan perkara ini kepada budak sekolah pun mereka dapat menilai bahawa tak mungkin dengan gaji RM 2 ribu legih sebulan mampu mempunyai gaya hidup mewah seperti Azmin. TETAPI kenapa Dato Shafee menghentikan siasatan ini? ADAKAH kerana bersengkongkol? Favouritism? Mengikut telunjuk pemimpin seperti Kerbau dicucuk hidung? Ataupun sama dah NYANYUK????????

Kite cube renung-renungkan kembali berkaitan dengan perkara ini dan lihatlah lampiran-lampiran yang diupload besama. Ingatlah hidup ini hanya perjalanan yang sementara sahaja. Jangan ingat kita terlepas untuk selama-lamanya.

Baca selanjutnya di malaysia today

PANASS!! Nik Aziz sedang membina Mahligai Rakyat??


Mengikut info yang Mc terima, Nik Aziz sedang membina sebuah mahligai atau Istana yang besar untuk kegunaannya dari kumpulan wang derma dari rakyat Kelantan. Ada kemungkinan besar, Nik Aziz akan mengunaan mahligai tersebut sebagai mercu tanda Kelantan negeri maju.

Mahligai tersebut boleh dipanggil sebagai Rumah Rakyat kerana duit bagi pembinaan rumah yang menelan kos hampir RM500,000 itu adalah dari duit derma rakyat Kelantan setiap kali diadakan ceramah.

Mc berasa amat pelik dengan perkembangan ini. Sedangkan Lebuhraya Rakyat yang digembar-gemburkan oleh PAS Kelantan masih belum pun bermula. Kini Nik Aziz nak buat mahligai pulak.. apakah Lebuhraya rakyat dan mahligai ini salah satu dari janji-janji yang akan di angkut semula pada PRU yang akan datang?

Mungkin ini janji PRU-13, untuk PAS terus berkuasa di Kelantan.


McTheory:
Yups.. segalanya kemungkinan..

TUDIAA!! Rangkaian Jenayah Kejahatan dan pembohongan Pas Kedah!! #SaveKedah


Saban hari semakin terserlah kerakusan dan kejahatan Pas Kedah. Sudah banyak perkara yang dibongkar oleh kami TMK dan kami minta rakan-rakan blogger lain boleh tolong sebarkan mengenai hal ini. Jenayah pembalakkan dan percemaran alam sekitar yang serius boleh dibaca di SINI dan SINI.

Penyelewengan dan salahgunakuasa mengenai kuasa pejabat tanah yang jelas boleh baca kat SINI dan rakyat ditipu hidup-hidup oleh puak Pas Kedah pula boleh baca kat SINI. Malah Mc menyelitkan luahan hati kaum india yang ditipu oleh Anwar semasa roadshownya tempohari, meh klik kat SINI pulak.

Dalam dua minggu ni, kerajaan Pas Kedah akan tengelam dengan pelbagai masalah yang dibuat sendiri oleh mereka. Mc dan rakan blogger lain berjanji akan terus membongkar hingga rakyat Kedah sedar bahawa pilihan yang mereka buat pada 3 tahun yang lepas, adalah kesalahan yang paling besar.


Tunggu pelbagai cerita yang akan kami bongkarkan kelak.. pada sesiapa yang ada maklumat mengenai kejahatan dan kemungkaran Pas Kedah, boleh emailkan pada Mc di Mctheory@yahoo.com Insyallah kita akan ketengahkan..


McTheory:
Setiap klik diSINI mempunyai LINK artikel yang patut anda baca.

TUDIAA!! Ahhh..teruk ahh Najib ni.. K Pop Maksiat, Maksiat!!


Ingat nak letak video K-Pop, sekali terjumpak pulak video K-Pop lain, tapi K-Pop jugak si Kelate Pop.. tudiaa aihh.. gelek-gelek..

Beza K-Pop Korea, yang dok bergelek tu bukan Islam. Tapi dalam video ni.. yang dok gelek sakan tu.. semuanya Islam, dari negara serambi Mekah lak lagi tu. he he..McTheory:
Ni namanya bukan maksiat ka? open video gelek seksi dikhalayak ramai!!

PANASS!! Video Panas Dari Datuk Nalla, Kisah Makan Aiskrim Anwar Ibrahim!!


Panas sungguh sidang media ni.. kisah video 'tut' Anwar dengan Shamsidar benar-benar menjadi persoalan dan tanda tanya. Ramai orang tertunggu-tunggu video Anwar dengan Shamsidar ni..di samping video Anwar dengan thai doll dan pelbagai-bagai video yang lain. Untuk penjelasan.. sila tengok video Datuk Nalla dibawah..McTheory:
Kuat main betul la si Anwar.. ni.. pehh..

PANASS!! Video Cikgu Mencabul Murid Dalam Kelas!!


Beredarnya video gangguan seksual oleh guru kepada pelajar sebuah SMA swasta di Surabaya ternyata sudah sampai ke tangan polis seminggu lalu. Polsek Lakarsantri Surabaya hingga saat ini tengah memeriksa saksi-saksi berkaitan kes itu.

Menurut Kepala Polsek Lakarsantri Pengerusi Kuncoro, dua saksi yang sudah diperiksa antara lain dua siswi yang ada di video itu, yakni AI dan SIL. "Guru yang ada dalam video itu juga belum kami periksa selaku dilaporkan, jadi belum ada perkembangan signifikan, apalagi berkaitan motifnya," kata Kuncoro.

Secara berasingan, Ketua SMA Tri Karya, Mudro, menolak memberikan keterangan. Pihaknya menyerahkan sepenuhnya kes tersebut kepada Polsek Lakarsantri. "Sila hubungi Polsek Lakarsantri saja, saya sudah serahkan semua kepada polis," katanya dalam sambungan telefon.

Video gangguan seksual siswi SMA berjudul "SMA Tri Karya Gempar Boss" beredar via telefon selama beberapa hari terakhir. Video berdurasi 6 minit tersebut diambil oleh seseorang dari lubang kunci pintu sebuah bilik dengan kamera telefon.

Dalam video itu tampak dua orang siswi berseragam dan seorang laki-laki berkacamata yang belakangan diketahui adalah guru Bimbingan Nasihat (BP). Salah satu siswi hanya diam walaupun mengetahui pelaku tengah berbuat tidak sopan terhadap temannya.McTheory:
Kalau cikgu pun macam ni, sapa la yang nak diharap untuk bimbing murid?

Rabu, 30 Mei 2012

PANASS!! lagi Rakyat Kedah di KENCING Pas mengenai Geran Tanah!! #saveKedah


Mc nak cerita ni, ini cerita dari Penduduk Kampung Bok Bak, errrrrrmmmmm Ini cerlita betui talak tipu cerlita moh"....Cikgu Joe cakap tak serupa bikin, memang puak PAS suka menipu rakyat..tibai duit ribu-ribu dari pemohon tanah, lepas tu.. janji nak bagi geran untuk tanah rezab melayu tapi hamPAS senyap macam tu jer..yang depa tau hantar notis dok minta lagi duit proses.....itulah yang di luahkan oleh Harun Jusoh, 51, seramai lebih 1,000 orang peserta yang menjadi pemohon tanah rezab Melayu di kawasan tersebut telah dijanjikan pemilikan geran tanah oleh Johari, atau lebih dikenali sebagai Cikgu Joe.

Apa kes ni cikgu Joe......sampaikan pejabat tanah Daerah tidak mengetahui sebarang butiran permohonan, ermmm ini kes aniaya ni.....APA KUASA PEJABAT YB Kupang, Boleh keluarkan arahan kutip duit dari penduduk yang memohon tanah rizab kerajaan....

“Ada sesetengah bayar RM4,000, ada yang bayar RM3,000..RM500 – RM600 ni biasa ja bayar (kepada pejabat DUN Kupang), walaupun geran tak dapat, duit tu tak dapat balik la.

Memang dasar PAS dokm menipu rakyat.... dari MB, EXCO sampailah YB dok kerkah duit rakyat “YB Johari pun ada janji kata nak bagi geran…YB-YB ni depa memang dok berceramah kata depa nak bagi geran…tapi sedangan pihak yang pejabat tanah tak tau apa pun.

Nampaknya sekarang Memang sah lah....YB PAS dok muhong..... MUNGKIN INI GELARAN YANG SESUAI UNTUK YB " PENJAGA GUNUNG GANANG TANAH" sesuka hati jer.......

TUDIAA!! BIla Benda Pelik Tapi Benar Yang Pas Kedah buat!! #saveKedah

Cerita pelik tapi benar ni.. Mc ambil dari blog Kamera Kupang.

KORANG TENGOKLAH SENDIRI ALAMAT PEJABAT YB JOHARI. ADUN KUPANG. INI LA WAKIL RAKYAT PAS KUPANG. 

Orait.. korang dah hafal alamat pejabat dia kan.... sekarang kita lihat surat yang dikeluarkan oleh "EXCO GUNUNG GANANG TANAH" lebih kurang pejabat tanah PAS lah... sebab surat bukan dari PEJABAT TANAH DAERAH BALING yang di iktiraf...

TAPI dari Pejabat YB PAS Kupang (YB JOHARI) emmmmm.. kira kemas dan bergayalah lah pejabat YB PAS boleh keluarkan NOTIS ARAHAN PEMBAYARAN kepada pejabat YB. mereka hanya berselindung disebalik Jawatakuasa yang dilantik yang dilantik. sedangkan dalang DISEBALIK JK tersebut adalah "orang-orang kuat YB"


Apa KES ni Yb... pelik juga bila mengetahui perkara ini... APA urusan Pejabat tanah boleh dibuat di PEJABAT WAKIL RAKYAT PAS KUPANG. 

Setahunya, segala urusan berkenaan dengan Tanah Rezab Kerajaan di Bawah urusan Pejabat Tanah Daerah Baling......Maknanya disini, PAS Kupang mengambil kesempatan ke atas permohonon Tanah Rezab Kerajaan. Tudiiiiaaaaa ehhhh..

Patut la.... di faham jumlah bayaran yang di buat pemohon mencecah ribuan ribu ringgit. ermmmm di faham jumlah pemohon melebihi 50 orang...bukan sahaja dari dearah Baling, tetapi sekitar negeri kedah..... Makin kayalah sekarang YB Joe dan kroni-kroni dia..... patut la makin ramai yang berimpit.....dengan yb sekarang.
Lihat dokumen yang dikeluarkan PEJABAT YB PAS KUPANG..... 
SURAT TANPA NAMA.. COP PUN TIADA. 


korang mesti pelikkan..... macamana pejabat YB PAS boleh kutip duit... MACAM PEJABAT AH LONG pulak..... CEPAT-CEPAT sapa mau itu tanah kasi itu wang sama gua mau proses.... wa punya kabel kuat maa....sama itu tok Ah Zizan.......


McTheory:
Lepas Pas memerintah ni..macam-macam benda boleh jadi..

PANASS!! Blogger UMNO Fitnah Pakatan Haram Selangor!!

wahh ada Adam Adli dengan Rafizi..

Ehh.. mana orang ni?? tak buka lagi kot..

Tak mungkinlah ramai ni jee.. ini tipu ni..


Mc percaya gambar di atas adalah superimpose yang dibuat oleh Cybertrooper UMNO berkenaan dengan Konvensyen Belia Selangor 2012, anjuran kerajaan negeri. Mana mungkin kehadiran Rafizi dan ikon Mahasewel Adam Adli hanya menarik minat 100 orang belia. Ni gambar tipu ni.. apa la nak jadi dengan blogger UMNO ni.. kerja menipu aje ya..


Pada sesiapa yang ada gambar sebenar, sila berikan pada Mc.. sebab semua gambar yang Mc ada, dah kena superimpose.. heh..


McTheory:
Lebih kerusi dari orang..

PANASS!! Anwar KENCING Kaum India Lagi!! #saveKedah

Muka macam ni nak percaya?

Anwar memang terkenal dengan manusia yang suka berjanji. Dia tabur janji sana, dia tabur janji sini. Kes paling hebat dalam berjanji ialah kes Kampung Buah Pala. Dia buat janji, umpama dia tuhan. Katanya andai Pakatan Rakyat memerintah Pulau Pinang, Kampung Buah Pala akan selamat. Namun selepas tu apa jadi?

Tengok dibawah ni..


Itu kisah kampung Buah Pala, sebenarnya banyak lagi contoh yang boleh Mc bawa, cuma itu salah satu contoh nyata pembohongan Anwar.

Terbaru kes pembohongan kali ini terjadi di Kulim Bandar Baharu.

Pada bulan lepas Anwar ada datang ke Kedah untuk membuat 'roadshow' ceramahnya. Bagi menunjukkan setiap ceramah Anwar di Kedah ramai, Anwar meminta bantuan daripada kaum india PKR di Kulim Bandar Baharu untuk beri beliau sokongan. Di janjikan, setiap orang yang pergi akan diberi wang saku rm50 seorang dan bas percuma.

Maka berduyun-duyunlah pekerja estet dan kilang kaum india yang bersemangat 'PKR' turun padang untuk menyokong Anwar. Di angkutnya berbas-bas untuk pergi  menyorak dan bertepuk tangan demi Anwar dan memaki UMNO/BN.

Mereka sanggup tidak bekerja, walaupun kehidupan mereka susah. Demi Anwar.. mereka sanggup ponteng kerja, tak turun berkebun, tak turun keladang. Kononnya demi perjuangan.

Namun setelah selesai ceramah, Anwar pun dah pulang ke Kuala Lumpur.. wang saku yang dijanjikan tidak tiba. Akhirnya ketua rombongan yang Mc panggil Mr Krish, terpaksa menahan maki. Saban hari pekerja estet yang dijanjikan rm50 menemui beliau dan meminta wang kepadanya. Sedangkan beliau 1 sen pun tak diberi Anwar untuk berikan kepada mereka.

Akhirnya beliau sedar, Anwar hanya mempergunakan beliau dan orang-orangnya. Anwar hanya pandai berjanji, tapi tidak tepati. Akhirnya, nama beliau yang busuk kerana orang memanggil beliau dengan gelaran penipu. Sedangkan Anwar yang menipu, beliau pun terbabit sekali.

Sejak daripada itu, setiap kali beliau nampak bendera PKR dan poster muka Anwar. Beliau terasa bagai nak ludah saja bendera dan muka Anwar tu. Kerana janji Anwar, beliau tidak lagi dihormati dan digelar penipu.

Anwar memang menganggap kaum india sebagai kaum yang tidak penting. Termasuk kali ini, dah berapa kali Anwar menipu kaum india? apakah kaum india masih mahu menyokong Anwar? Dah pelbagai janji yang beliau taburkan. Malah sudah dua ahli parlimen PKR, Rashid Din dan Joe Bedul menghina kaum india dengan mengatakan undi kaum india tidak penting bagi mereka.

Undi kaum india tak penting bagi PKR. Oleh yang demikian, kaum india patut boikot PKR pada PRU kali ni. tak payah nak terhegeh-hegeh nak bagi undi pada mereka. Orang dah tak sudi nak sokong buat apa lagi, betul tak?


McTheory:
Tunjukkan pada Anwar, kaum india juga ada power..

PANASS!! Lagi Artis Popular Sertai UMNO!!

Mc pun tak sangka mereka bertiga ini akan menyertai UMNO. Disebabkan sebelum ini, ada diantara mereka agak rapat dengan parti pembangkang.. namun atas perjuangan yang tulus dan ikhlas, Mc percaya mereka membuat pilihan yang tepat.

Kenyataan dari Amy SearchKenyataan dari Mus May


Kenyataan dari Ibnor Reza


Tahniah kepada Amy, Mus dan Ibnor Reza.. UMNO tak janjikan syurga kepada artis yang sertai UMNO. Namun untuk berjuang demi Agama, Bangsa dan Tanah Air.. UMNO adalah pilihan utama. Jangan masuk UMNO jika hanya mahukan wang dan kuasa, gunalah platform UMNO untuk perjuangan.


McTheory:
Panass Nik Aziz tengok Amy masuk UMNO.. he he..

TUDIAA!! Cara-cara nak minta kerja kosong dari Anwar Ibrahim!!McTheory:
ha ha ha.. terbaik la Rio.. ha ha...

TUDIAA!! Pelik ehh.. Sorang Wanita Rogol sepuluh Lelaki??TAMBOV – Seorang wanita Rusia yang merupakan pengumpul filem ngeri dan labah-labah, Valeria K. dibicarakan di sebuah mahkamah kerana memberi ubat tidur kepada 10 lelaki sebelum merogol mereka, lapor sebuah akhbar.

Polis terkejut apabila mendapati wanita berusia 32 tahun itu merogol 10 lelaki kerana dia memiliki perwatakan yang lemah lembut dan pendiam.Wanita itu turut diberi jolokan Black Widow kerana minatnya terhadap labah-labah.

Menurut polis, Valeria akan berkenalan dengan mangsa sebelum menjemput dan memberi mereka minuman yang mengandungi bahan clonidine sehingga menyebabkan mangsanya tertidur hampir 24 jam. Dia kemudian membuka pakaian dan merogol mangsa dengan mengikat kemaluan mereka dengan seutas tali.

Semua mangsanya itu hanya sedar ketika dirawat di hospital akibat keracunan clonidine selain mengalami trauma kerana zakar mereka diikat. Namun, mereka dapat mengingati wajah seorang gadis cantik yang memberi minuman itu.

Polis berjaya mengenal pasti penjenayah tersebut dan menangkapnya selepas mangsa memberitahu rupa wanita itu. Polis mengenal pasti 10 mangsa walaupun seorang daripada mereka enggan membuat laporan.

“Apa yang berlaku kepada diri saya adalah hebat. Saya suka wanita yang ganas. Saya cuma berharap dia tidak meracuni saya dengan clonidine,” kata lelaki yang enggan membuat laporan polis itu.

Sumber berita adalah Agensi.

Selasa, 29 Mei 2012

KASI PANAS!! Video yang Wajib Semua Rakyat Malaysia Tengok!! #Bersih #Bersih3


Tengok dan fikirkanlahh.. jangan tengok saja, guna otak dan akal untuk menilai baik dan buruk. Bukan untuk kita sahaja, tetapi untuk anak cucu kita juga.

PANASS!! Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram Tempelak Perjuangan Islam Politik Pas!!


PAS dengan jelas menyalahgunakan cara perjuangan parti hanya semata-mata mahukan undi, PAS juga tanpa rasa bersalah menjadikan islam bahan dagangan dalam politik, mempertaruhkan syurga sebagai imbuhan kepada sesiapa saja yang undi PAS.

Dalam PAS mengunakan syurga sebagai bahan kempen, PAS hanya meletakan syarat hanya yang mengundi PAS dapat masuk syurga. Apakah orang yang tidak mengundi PAS tak layak masuk syurga milik Allah S.W.T?

Umat Islam sudah sedia maklum bahawa syurga hanya milik Allah S.W.T dan tak pernah wujud syurga milik PAS,mengap dengan sewenang-wenangnya meletakan syurga sebagai bahan dagangan kempen undi?

Jika PAS mengatakan undi PAS masuk syurga,bagaimana pulak sekiranya seseorang itu telah murtad dan hanya kerana mahukan syurga,si yang murtad itu telah undi PAS,di manakah syurga yang layak untuk si yang telah murtad hendak PAS berikan?

Untuk kepada yang belum tahu apa hukumnya kepada yang memperdagangkan syurga untuk kepentingan politik, marilah kita baca hukumnya dari kenyataan Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram, Sheikh Dr Sulaiman Saloomi berkenaan berkempen memperdagangkan Syurga milik Allah S.W.T untuk kepentingan politik.


Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram, Sheikh Dr. Sulaiman Saloomi menegaskan, fatwa propaganda yang mengatakan seseorang itu akan masuk syurga jika mengundi parti tertentu adalah suatu kejahilan, kebodohan dan kesesatan.

Menurut Profesor Jurusan Akidah, Mazhab dan Firaq, Universiti Ummul Qura, Mekah itu, ia tidak sepatutnya keluar daripada mulut orang yang berakal, lebih-lebih lagi dari seorang muslim yang peka dirinya diawasi Allah dalam setiap percakapan serta perbuatan.

Jelas beliau, syurga adalah nikmat, rahmat dan kelebihan yang dikurnia Allah kepada sesiapa yang dapat melaksanakan tuntutan ubudiyah bukan kepada mana-mana pengundi manakala neraka pula adalah azab Allah ke atas mereka yang sesat, kufur atau syirik.

“Antara amalan ketaatan kepada Allah dan penolakan daripada apa yang telah dilarang ialah menolak kepuakan dan menjauhi kepartian. Tidak ada dalil dalam Al-quran dan sunah untuk melibatkan diri dengan kepartian atau menjadikannya jalann kepada perkara yang baik dan betul”

“Bahkan ia adalah bidaah dari barat (iaitu kepartian). Ia tidak wujud pada umat Islam dalam kurun terawal (zaman Rasulullah SAW, para sahabat dan at-tabiin),” katanya dalam wawancara bersama Mingguan Malaysia yang disiarkan hari ini.

Sulaiman yang kemudiannya ditanya tentang seruan pemimpin parti tertentu terhadap kepelbagaian agama dan mengatakan semua agama adalah sama berkata, pendapat itu adalah kufur dan golongan yang berpegang dengan pendapat sedemikian di zaman silam ialah Ikhwan Safa.

Mereka ini katanya, terdiri dikalangan Syiah Batiniyah yang muncul di abad ketiga Hijrah serta telah dihukum kafir oleh semua ulama Hanafi, Maliki dan Hambali kerana berkata secara literal bahawa : “pandangan kami mencakupi semua mazhab dan agama kami mencakupi semua agama.

“Pendapat itu adalah suatu kekufuran kerana agama yang sebenarnya disisi Allah ialah Islam sahaja dan tiada agama lain yang setanding dengannya. Pada zaman moden ini lahir doktrin Freemason yang menyeru supaya mengingkari semua agama atau menyeru kepada penyatuan semua agama dalam satu mazhab.

Ini adalah perbuatan murtad dan keluar dari agama Allah,” tegas beliau.

Mengenai usaha menumbangkan kerajaan sedia ada di negara ini serta menyeru supaya diadakan demonstrasi jalanan, katanya, usaha itu bukanlah jalan kedamaian.

“Agama rasmi Malaysia adalah Islam dan syiar Islam (di negara ini) adalah nyata. Makaadalah menjadi kewajibpan umtuk nasihat menasihati dan membuat perdamaian. Ini adalah Manhaj (Prinsip Dasar) Nabi Muhammad SAW.

“Manakala demontrasi jalanan adalah meniru perbuatan barat yang jauh lebih banyak mendatangkan kerosakan dan kemudaratan keatas umat Islam daripada kebaikan yang diharapkan.,” jelsnya.

Sementara itu, Sulaiman ketika memberi reaksi terhadap kaedah kafir mengkafir yang digunakan oleh sesetengah orang Islam dan ahli politik untuk memancing undi berkata, ia tidak dibenarkan terutama jika digunakan terhadap seorang muslim yang masih lagi mengamalkan amalan Islam yang zahir serta masih mengucap dua kalimah syahadah.

Katanya, sesiapa yang menggunakan pendekatan itu terhadap umat Islam maka tuduhan tersebut akan kembali kepadanya sebagaimana yang telah disabdakan Rasulullah SAW yang bermaksud : “Sesiapa yang berkata kepada saudara Islamnya ‘ wahai kafir’ tuduhan itu akan kembali kepadanya.”

“Adalah menjadi suatu kewajipan ke atas setiap muslim untuk berbaik sangka dengan saudara seIslam dan bergaul dengan cara yang baik,” jelasnya.

Dalam pada itu, beliau menegaskan seseorang muslim tidak dibenarkan untuk bersepakat dengan mana-mana orang bukan Islam dalam apa jua keadaan sekalipun untuk menentang saudara seagama.

Kata beliau, sejarah dengan jelas telah membuktikan minoriti bukan Islam tidak akan mengundi untuk parti islam melainkan jika parti Islam itu berkompromi sesuatu dari agama dan perbuatan tersebut boleh mendatangkanmbahaya besar kepada umat Islam.

PANASS!! Pemuda UMNO Hulu Selangor Keluar Parti!!


Sebenarnya dah berapa minggu lepas lagi Mc dah dengar cerita ni. Tapi Mc malas nak layann.. cuma kenapa dan sebab apa mereka ni keluar parti, itu yang menjadi masalahnya.. tiba-tiba nak keluar..

Naib Ketua Pemuda UMNO Hulu Selangor Yusri Ishak telah mengisytiharkan keluar parti . Beliau membuat pengisytiharan di hadapan penyokongnya .

Apabila ditanya wartawan, adakah hanya beliau yang keluar. Penyokongnya bersorak mengatakan mereka juga akan keluar UMNO.

Namun, benarkah beliau betul-betul mahu keluar UMNO, jangan jadi macam Naib Ketua Pemuda UMNO Kampar yang begitu marah nak masuk DAP akhirnya kembali semula kepada UMNO.

Yusri Ishak berkata, beliau keluar parti kerana nak tumpu kepada perniagaan dan keluarga, bukan kerana perkara lain. Malah beliau juga tidak akan menyertai parti politik lain kerana beliau keluar parti, bukan atas alasan mahu berpolitik lagi.

Inilah perkara yang paling pelikk.. namun dalam politik, apa-apa pun boleh jadi.


McTheory:
Tak mau aktif pun, tak payah la nak keluar parti.. pelik-pelik..

PANASS!! Nizar KKK Kena Tampar dengan Tengku Mahkota Johor!!


Nizar bekas MB Perak yang suka meroyan sangat tu, kali ni mencari pasal dengan Sultan Johor pulak. Nizar tak sudah-sudah menyindir Keluarga Sultan Johor apabila baginda berjaya membeli nombor plate WWW 1.

Nizar yang memang terkenal dengan sifat kurang ajar, pernah mohon derhaka dan tidak hormat kepada keluarga diraja, kini dibidas lagi. Apabila Tengku Mahkota Johor menjawab kembali sindiran twitter yang Nizar berikan kepada keluarga baginda.


Mungkin Nizar fikir, semua orang sama sepertinya. Lihatlah rumah Nizar sebelum dan selepas menjadi MB. Sebelum menjadi MB, rumahnya biasa-biasa saja, bila dah jadi MB, rumahnya tersergam indah. Itu baru 9 bulan jadi MB, kalau 3 tahun, rasanya dia dah buat Istana untuk dia kot.

Tabik pada keluarga di Raja Johor kerana kesanggupan mendermakan gaji Sultan kepada Yayasan. Mc pun baru tahu hari ni dan Mc percaya ramai lagi yang baru tahu mengenai perkara ini.


Tapi kita taklah sebodoh Nizar yang telah membodohkan dirinya dikhalayak ramai. Lain kali sebelum bersuara atau beri sebarang pendapat, buat la kerja rumah dulu.. kan dah nampak kebodohannya tu terserlahh.. he he..McTheory:
bangang juga si Nizar lilin ni ya.. hehe..

TUDIAA!! Bob Lokman Buat Kontroversi Lagi!!


Allahyarham Bob Lokman yang dikatakan meninggal dunia oleh Nik Aziz tempohari, kini bangkit dari kuburan untuk berceramah semula. Walaupun pernah dikatakan mati oleh Nabi Pas sendiri, namun setelah diberi peluang untuk hidup semula, Bob Lokman memulakan operasi berceramah sambil mengeji.

Video dibawah menunjukkan Bob Lokman dengan senang hati dan bangga, mengajak rakyat supaya berbuat jahat.Mc nak jemput Bob Lokman datang ke Kedah untuk membuktikan apa yang beliau katakan itu adalah benar. Memang adun tak buat kerja, tapi yang tak buat kerja tu ialah Adun Pas, bukan UMNO.

Pergilah kepelusuk kampung, dan tanyakan orang kampung. Apa yang Adun Pas buat selama 3 tahun mereka berkuasa. Perhatikan taraf kemudahan disana, air, jalan, longkang, pelupusan sampah dan lain-lain. Apakah adun Pas ni ambil peduli? Mereka hanya tahu berceramah.. jadi Bob Lokman, cakap siang pandang-pandang, cakap malam dengar-dengar.

Masuk Pas bukan nak jadi lagi bagus.. tapi jadi lagi harammm..McTheory:
Fitnah, gutuk, keji, mainan Pas laa..

PANASS!! Video Anwar DI HALAU Dari Masjid di Johor!!


Anwar Ibrahim di nasihatkan berambus lebih awal dari memberi tazkirah di Masjid Tmn. Sri Pulai Perdana, Johor Bahru. Apa agaknya kelayakkan beliau untuk memberi tazkirah kepada orang ramai? Tak ada ustaz lain ka yang layak di jemput. Ustaz LGBT ni juga la yang depa nak panggil?

Muka kesian dalam video diatas tu memang dah trademark Anwar.. kalau korang terKESIANkan beliau.. itu bermakna, korang pun dah terkena 'mandram' Anwar.. he he..

TUDIAA!! Video Kemalangan Ngeri Kereta Drag Di Putrajaya!! #HBN2012


Seramai 17 penonton perlumbaan drag yang diadakan sempena Himpunan Jutaan Belia 2012 cedera termasuk empat yang parah apabila sebuah daripada kereta yang mengambil bahagian dalam acara tersebut terbabas.Dalam kejadian yang berlaku tengah malam tadi di Lebuh Wadi Ehsan di Presint 19,kereta terbabit dikatakan hilang kawalan semasa sesi ujian sebelum perlumbaan sebenar,menyebabkan ia melanggar sekumpulan penonton yang dikatakan berada di luar kawasan yang dibenarkan.

Menteri Belia dan Sukan,Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek berkata empat yang cedera parah itu masih dirawat di Hospital Putrajaya manakala pemandu kereta tersebut tidak mengalami sebarang kecederaan.Beliau berkata perlumbaan tersebut telahpun dihentikan dan beliau akan meminta pihak penganjur membuat siasatan rapi termasuk membuat laporan polis.

“Saya tak mahu lagi tragedi seperti ini berlaku di masa hadapan. Saya sedih dan dukacita kepada mangsa dan keluarga mereka dan ini amat dikesali oleh pihak saya sendiri Dan kita akan lihat apa bentuk bantuan yang boleh diberikan,” katanya kepada pemberita selepas melawat kawasan kejadian hari ini.

Ahmad Shabery berkata program perlumbaan itu diatur oleh penganjur yang berpengalaman namun beliau difahamkan tidak ada satu badan yang khusus yang menyelia dan mengawasi perlumbaan seperti itu.Diminta mengulas mengenai dakwaan aspek keselamatan diabaikan penganjur,beliau berkata terlalu awal untuk membuat sebarang kesimpulan dan beliau akan menunggu laporan penuh bagi mengenal pasti punca kejadian.

Beliau berkata beliau turut dimaklumkan pihak penganjur telah memberi amaran supaya orang ramai berada di belakang bahagian yang dibenarkan, namun apabila sesi itu berlangsung ramai yang tidak mengendahkan arahan tersebut disebabkan kawasan tersebut terlalu sesak dengan kira-kira 10,000 penonton,katanya.Ketua Polis Daerah Putrajaya,ACP Abdul Razak Abdul Majid ketika dihubungi mengesahkan kejadian tersebut dan berkata ia masih dalam siasatan. – Harapan Esok

Isnin, 28 Mei 2012

PANASS!! Video Nurul Izzah dan Ummi Hafilda Bergaduh Sakan!!Ceramah ini berhadapan diantara satu sama lain.. setiap perkataan yang keluar dapat didengar oleh penceramah!! Memang terbaik la..

GEMPAR!! Wardina Di Ganggu Panggilan Lucah!!


Semalam Mc dimaklumkan seorang artis wanita yang sudah bertudung iaitu Wardina diganggu dengan panggilan lucah. Namun tak pula setakat mana lucahnya panggilan itu, yang beliau beritahu hanyalah panggilan lucah.

Mari kita tanya Wardina setelah terkena panggilan lucah, apa tindakan yang dia akan buat?

“Saya rasa nak cari dia, kalau boleh nak kenal dan tahu dia anak siapa,” kata Wardina Saffiyah Fadlullah Wilmot, 32, mengulas mengenai panggilan berunsur lucah dan mengaibkan yang diterimanya daripada seorang lelaki tidak dikenali, pagi semalam.

Personaliti televisyen itu yang masih trauma dengan panggilan berunsur lucah itu mendakwa terkilan dengan sikap lelaki terbabit yang dipercayai dilakukan seorang lelaki tempatan dan beragama Islam.

“Saya ada anak. Saya pernah rasa melahirkan anak dan pasti sangat sedih apabila anak sudah besar jadi seperti itu (melakukan gangguan seksual).

“Malah, saya simpati dengan dia kerana bersikap sedemikian. Saya pasti dia seorang Muslim, kenapa perlu melakukan perbuatan mengaibkan dan sukar untuk saya luahkan,” katanya ketika dihubungi Harian Metro, semalam.

Menceritakan bagaimana kejadian itu berlaku, Wardina memberitahu beliau menerima dua panggilan daripada nombor sama ketika dia berada di rumahnya di Taman Bukit Utama, Bukit Antarabangsa, di sini.

Wardina, minta pihak berkuasa tolong selesaikan masalah ini.. buat laporan polis, kan senang.


McTheory:
Orang Gila Seks memang ramai..

PANASS!! Putrajaya Di Tawan Oleh Belia!! #HBN2012 #BeeAntBlues

Masih ada bunyi-bunyi cengkerik yang mempertikaikan jumlah belia yang datang ke Putrajaya. Kat sini Mc ada beberapa keping gambar yang menunjukkan bukti Putrajaya ditawan oleh belia selama 5 hari berturut-turut.


Lihatlahh.. penuh sesak!! Nak bergerak pun susah, setiap acara yang dianjurkan mendapat sambutan. Ada pentas lagi melayu, lagu asli, pancaragam, rock, slow rock namun acara paling hebat dan mendapat sambutan ialah acara yang dituntut oleh kaum cina, iaitu pentas K-Pop, artis K-Pop dari Korea dijemput khas untuk buat persembahan. 

Jutaan belia telah berkumpul, jutaan belia telah memberi sokongan terhadap program kerajaan. Himpunan Jutaan Belia ini, berlangsung dengan aman. Kawasan yang tidak dibenarkan masuk, mereka tak merempuh masuk. Tak pula nampak pula sebarang provokasi dilakukan terhadap polis. Polis pula kelihatan tenang melakukan tugas mereka.

Belia yang datang amat berdisiplin tinggi, mematuhi undang-undang negara. Tak pula ada kes-kes kena pukul atau dipukul. Sesungguhnya belia Malaysia sudah dididik dengan disiplin dan cintakan negara, yang jahat-jahat tu, berapa kerat saja..

Walaupun himpunan ni berjuta, tapi tak lah kacau bilau macam himpunan bersih yang 22 ribu orang tu.. orang hanya datang 22 ribu, tapi Anwar canang kata 300 ribu orang datang.. kah kah kah.. lawak-lawak!


McTheory:
Inilah bukti belia Malaysia sudah makin tertamadun tinggi!

TUDIAA!! Tempahan Gadis 3 dalam 1, Teman, Jalan dan Seks!!

Hiasan semata
Mereka didakwa model yang memperagakan pelbagai fesyen pakaian di pentas tempatan. Masih muda, cantik dan seksi, ‘model’ terbabit juga didakwa boleh diupah sebagai gadis pengiring untuk menemani lelaki tempatan atau pelancong asing dengan bayaran RM450 sejam.

Khidmat gadis pengiring terbabit diuar-uarkan melalui e-mel yang dihantar secara rawak dan dikirim berulang kali kepada sesiapa saja.

Kebanyakan lelaki, terutama pelancong dan ahli perniagaan asing yang memerlukan teman sepanjang berada di negara ini pasti tertarik dengan tawaran itu, terutama apabila diberitahu gadis terbabit sebenarnya ‘serba guna’ — boleh dibawa ke mana saja, sama ada sekadar peneman ke pusat hiburan dan pelancongan atau terus ke bilik tidur.

Khidmat ‘tiga dalam satu’ ditawarkan sindiket yang beroperasi di beberapa bandar raya di seluruh negara terbongkar hasil siasatan wartawan Metro Ahad selepas didedahkan seorang pembaca yang hanya mahu dikenali sebagai Razmi, 30.

Razmi berkata, sindiket itu terlebih dulu mengumpan lelaki hidung belang dengan menghantar e-mel yang turut memaparkan gambar gadis cantik dan seksi yang didakwa model dengan aksi mengghairahkan.


McTheory:
Ingat minuman segera saja 3 dalam 1, rupanya gadis pun ada jugak.. ishh ishh..

Ahad, 27 Mei 2012

PANASS!! Padan Muka Ambiga?? - Ustaz Fathul Bari


Siapa yang mulakan dulu? Sekarang ni terima dan rasanya akibatnya apabila privacy kita diganggu oleh orang luar.. rasanya lepas ni nak buat demo lagi ka? hahaha..

TUDIAA!! Apabila Adun Dap Mahu Pancung Kepala Orang!! #Dapigs


Ng Paik Kheng mungkin nama yang kurang dikenali. Dia bukan bintang filem, bintang sukan pun bukan, tapi ada sesuatu mengenai dirinya yang akan menjadikannya popular – walaupun bukan dalam skop popular seperti mana membabitkan artis dan selebriti ternama.

Dihikayatkan bahawa Ng Paik Kheng ada hubungan terlarang dengan seseorang. Siapa orang itu penulis tidak tahu tapi hubungan terlarang itu menyebabkan ADUN Kota Laksamana dari DAP, Betty Chew begitu terganggu dengannya, sehingga sanggup mengambil tindakan sendiri dengan ‘mengacau’ wanita tersebut. Khabarnya, bukan mengacau yang biasa ni, tapi ada sentuhan fizikal juga.

Isu ini sudah menjadi perbualan panas dikalangan inner circle DAP yang rapat dengan Betty Chew.

Asalnya, kita tidaklah berminat dengan masalah apa Betty Chew dengan perempuan tersebut. Tapi sebab ia membabitkan orang politik, maka kita wajiblah mengambil tahu hal yang sebenarnya. Orang politik ni macam orang seni juga, privasinya tu milik rakyat sebab yang meletakkan mereka di puncak kuasa pun rakyat juga.

Lebih-lebih lagi bila dah masuk bab-bab kaki tangan naik ni, sudah tentulah rakyat perlu tahu, paling tidak, apa hal sebenarnya yang berlaku?

Itu satu hal, satu hal yang lain ialah bila maklumat yang kita terima mengatakan, jentera propaganda DAP bersungguh-sungguh untuk menafikan kewujudan perempuan ini. Sehingga ke satu tahap, penulis dimaklumkan gambar dan nama Paik Kheng ini ditukar untuk mengelak identiti sebenarnya dari diketahui orang ramai.

Tapi kita pun hebat juga, kita ada gambar dan nama yang sebenarnya.

Kesungguhan ini semualah yang mencetuskan tanda tanya yang lebih besar. Mesti ada sesuatu yang besar cuba ditutup dari pengetahuan ramai. Sebab, kali terakhir ‘kesungguhan’ sama digerakkan jentera propaganda DAP ialah ketika salah seorang anak Ketua Menteri Pulau Pinang dikaitkan dengan cubaan meraba buah dada seorang pelajar perempuan di Pulau Pinang.

Pokok pangkalnya, jentera propaganda DAP tidak akan bersungguh seperti ini kalau kes itu tidak serius dan boleh menjejaskan parti tersebut.

Justeru, penulis rasa, wajiblah untuk Betty Chew tampil dalam satu sidang media khas untuk menjelaskan hal ini kepada umum. Betulkah dia ada ‘mengacau’ perempuan tersebut seperti mana yang digambarkan di atas. Sebab kalau ada berlaku kejadian seperti itu, rosaklah imej DAP selama ini yang berbangga dengan konsep akauntabiliti dan intergritinya.

Mana boleh letak undang-undang di tangan sendiri, Betty Chew sepatutnya tahu ini. Kalau ada kesalahan Paik Kheng ini yang menyalahi undang-undang, laporkan pada polis supaya tindakan sewajarnya dapat diambil. Penulis rasa, ramai orang dalam DAP yang boleh menasihatkannya tentang undang-undang, kot kotlah kalau dia tak faham.

Lainlah kalau kesalahan Paik Kheng ini tidak ada kaitan dengan undang-undang tapi lebih kepada peribadi?

Apa pun kita tak berminat nak bincang soal ini dari sudut kesensasiannya, walaupun kalau nak diikutkan, itulah yang menarik sekali dalam politik ini. Kita cuma mahu tahu bagaimana perbuatan yang melanggar undang-undang ini dilakukan oleh seorang penggubal undang-undang, walaupun diperingkat negeri.

Hari ini negerilah, besok lusa mungkin parlimen pula. Perkara ini bukan mustahil berlaku dalam DAP, yang hanya dikawal dan dikuasai beberapa kerat pemimpin dari kalangan keluarga tertentu sahaja, sejak dulu hingga sekarang.

Apalah rupanya nanti kalau penggubal undang-undang sendiri pun langgar undang-undang?

Wak Jawa Bernam mendedahkan isu ini di SINI.McTheory:
Jadi undang-undang rimba la namanyaa..

GEMPAR!! Sabotaj UMNO membuatkan Anwar Kemalangan?Anwar ditimpa kemalangan?

Berita yang baru diterima, malang sungguh nasib Anwar Ibrahim, kerana kereta yang dinaiki beliau terbabit didalam kemalangan di KM 56.2 Lebuhraya Senai-Desaru yang nyaris meragut nyawanya sendiri.

Sebelum kejadian , Anwar mengamuk di majlis ceramahnya sendiri, akibat yang mendengar ceramahnya hanyalah kerusi yang dibiarkan kosong akibat penduduk berpakat beramai-ramai meninggalkan majlis.

Ceramah yang sepatutnya berakhir jam 12 malam setelah mendapat permit kebenaran berceramah hanya berlalu hanya kira-kira lebih kurang sejam sahaja. Ternyata Anwar semakin binggung kerana niatnya untuk mengucar kacir kubu kuat UMNO di Johor semakin tipis.

Kehadiran tidak sampai 80 orang semakin menyakitkan kepala Anwar,itu pun yang mengikut ceramahnya terdiri dari orang luar dari rombongannya sendiri. Alahai Anwar semakin pandir kerana rakyat kian menolaknya.

Ramainya…..5 ribu cecah.. divided by 100

Ternyata ceramahnya di Kg Ghani Othman, Johor meninggalkan luka yang mendalam dan semakin serik Anwar ingin berceramah disana.

pedih..pedih..pedih

Sikap Anwar hanya membiarkan pemandunya yang cedera ringan terlantar beberapa jam di tepi lebuhraya kerana beliau ingin bergegas balik ke Kuala Lumpur semula menunjukan Anwar seorang yang tiada hati perut.

Sumber

FULLAMAKK!! Video Kj dan Razali Bikin Awie Susah Hati!! @KhairyKJ @RazaliIbrahim #BeeAntBlues #HBN2012


Tudiaa.. bila Ketua Pemuda bersama timbalan ketua pemuda layan lagi terima kasih dari Awie.. habis la Awie lepas ni, kena cari job lain. he he..

PANASS!! Fuyoo.. Cun cun Awek Kat Putrajaya!! #HBN2012 #BeeAntBlues

Semalam Mc bersama teman berjalan lagi untuk mencari benda yang menarik di Himpunan Jutaan Belia. Kami pun terdetik untuk singah ke tempat 'Chinese Culture Village'. Memang menarik tempatnya, tapi apa yang lebih menarik pada masa tu, ada pertunjukkan Ratu Kebaya Malaysia.. wow.. Ramailah jejaka-jejaka yang berkumpul untuk melihat di dara jelita.

antara ratu kebaya yang cunn

alamakk..

piiweettt..


Fuuyoo.. cerah mata bila tengok benda-benda cantik ni, dalam letih-letih boleh jadi segar balik. he he.. Kalau tak salah Mc, Ratu Kebaya ada booth khas di Chinese Culture Village, kalau rasa nak wusya-wusya datang la sini. Tempatnya menarik.. ala-ala China Town.

Hari ini hari terakhir.. jangan lepaskan peluang.. mari mari mari...


McTheory:
Segak-segak laa.. anak sapa agaknya.. heh..

Sabtu, 26 Mei 2012

PANASS!! Apabila Menteri Belia Sukan Bertarung Dengan Menteri KDN!! @HishammuddinH20 @ShaberyCheek #HBN2012


Ini antara program yang menarik untuk dicuba.. merah muka Shabery Cheek. Nampaknya Menteri KDN berjaya mengalahkan Menteri Belia dan Sukan.

PANASS!! Penganas Menceroboh dan Menculik orang awam di Putrajaya!! #HBN2012 #BeeAntBlues


Bermula dengan merampas bas kilang, para penganas mula membuat kacau dan menculik orang awam yang berada disekitar untuk dijadikan tahanan.

Kejadian bertambah panas bila ada BOM MENGEBOM berlaku. Namun setelah diserbu oleh pihak komando Tentera Darat. Tahanan berjaya diselamatkan dan penganas ada yang terkorban dan ditahan.

Itulah sesi demontrasi menyelamat dari komando Malaysia. Memang terbaikk!!

TUDIAA!! @HishammuddinH20 @KhairyKJ @RazaliIbrahim Berlawan Hembus di #HBN2012 #BeeAntBlues @tunfaisal

Hembus-hembus..
tak cukup tambah lagi..
Dari kiri Tun Faisal, Kj, Ds Hisham dan D' Razali
Pagi tadi Menteri KDN Ds Hishammuddin Tun Hussien bersama Ketua Pemuda UMNO Malaysia, Khairy Jamaluddin turut serta Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Dato Razali Ibrahim melawat tapak Bee Ant Blues.

Pada yang belum datang melawat ke tapak ini, Mc minta datanglah kesini untuk memberi sokongan kepada 'Port' BN Bluess.. suara rasmi BN untuk orang muda. Di sini ada pelbagai program yang menarik, diantaranya konsert oleh BN Youth Music, Paint Ball, gerai makan, gerai jualan cenderahati dan pelbagai lagi barangan.

Untuk keterangan lanjut sila ke Bee Ant Blues Blog


McTheory:
Kalau menteri pun sudi datang, takkanlah korang semua tak sudi yee...

PANASS!! Lufya AF Bengang Dengan Siapa?? #BeeAntBlues #HBN2012


Lufya artis yang sering menjadi mangsa 'berbaur seks' apabila dianggap dia Zarina Ann Julie. Artis melayu yang paling banyak kontroversi. Kini Lufya sudah bertudung, katanya, dia mendapat hidayah dan akan terus dengan imej bertudung sampai bila-bila


Mc pun sokong Lufya, bagus la imej terbarunya.. mungkin lepas ni peminat boleh membezakan, yang mana satu Lufya yang mana satu Zarina yang seksi nu..


McTheory:
Bee Ant Blues terbaikk..

KASI PANAS!! BN GILA??Ustaz apa macam ni.. nak kena sekolah balik rupanya si Ustaz Azhar ni.. sesedap mulut kata BN gila..

Jumaat, 25 Mei 2012

TUDIAA!! Johan Raja Lawak Ada Video Cari Pasal Lagi!!


Pada yang tak faham video ni.. Mari sini Mc nak terangkan.. video Bangkang Dari Longkang ni mempunyai maksud yang tersendiri.

Cerita tentang 3 jurulatih yang mempunyai strategi pasukan bola yang berbeza ni sebenarnya, ditujukan kepada Pakatan Rakyat yang selalu berbeza-beza pendapat. Lihat si Johan memakai songkok, berbaju warna putih hijau dan berbahasa Kelantan, yang Harris pula berbaju biru dan Jason pula digambarkan kepada Dap.

Lihatlah bagaimana 3 orang kepala yang bergabung untuk bersama sebagai satu pasukan, tetapi mempunyai pendapat dan ideologi yang berbeza. Akhirnya pasukan pecah belah dan musnah atas kebodohan mereka sendiri.

Bagi Mc, itulah maksudnya..


McTheory:
dah tengok tu, jangan lupa sekali nak LIKE yee..

TUDIAA!! Apabila @Neelofa PUJI @KhairyKJ Hentam Kerajaan Selangor!!


Tersenyum bila Mc baca Neelofa puji Kj, Ketua Pergerakkan Pemuda UMNO Malaysia semasa debat dengan Rafizi tempohari. Berani juga cek mek molek ni twit puji KJ. Tak takut kena pulau dan serang dengan penyokong puak Pakatan ke mek?


Apa pun Mc tabik spring pada Neelofa kerana berani mengeluarkan ayat sebegitu. Memang benar kata Neelofa, Kj memang handal berdebat, semasa pergulungannya pun Kj sempat menghentam kerajaan Selangor bertubi-tubi. Takpa Neelofa jangan takut, andaikata diserang oleh puak pencacai Pakatan, Mc percaya blogger pro BN akan mempertahankannya.


McTheory:
Kami semua sentiasa dibelakang Neelofa.. heh..

PANASS!! @RazaliIbrahim, @TunFaisal dan Imam Muda Terbang di Himpunan Sejuta Belia #BeeAntBlues #HBN2012

Pehh..balon gas..

Sebelum naik posing dulu bro..

alamak Dato.. cover takut tengok BB ke? haha..

Muka senyum tapi takut tuu..

Akhirnya terbang juaa..

Fullamak.. semalam Mc tengok Datuk Razali Ibrahim, Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Tun Faisal Exco Pemuda UMNO dan Iman Muda mencuba 'hot air ballon'. Macam best saja pun, Mc diberitahu hot air ballon ni dibuka kepada sesiapa saja yang hendak mencubanya. Kena bayar atau tidak itu Mc tak pasti, tapi rasanya kena laa..

Pada yang nak rasa naik hot air ballon ni boleh datang Himpunan Sejuta Belia di Putrajaya dan cari Bee Ant Blues port yang khemahnya warna biru berdepan dengan bangunan Majlis Peguam.

Jangan lepaskan peluang.. marilah beramai-ramai!!McTheory:
Mc pun ada sini.. meh laa..