Sabtu, 22 Disember 2012

PANASS!! Bekas Polis MENYESAL Sertai Pas Disebabkan Baiah Talak 3!!


Setelah 7 bulan menyertai PAS, akhirnya Bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman melahirkan rasa kecewa menyertai PAS. Borang keahlian menyertai PAS telah diserahkan pada 21 Mei 2012 di Taman Kota Wira, Ulu Sepetang Taiping.

Borang keahlian diserahkan sendiri oleh Datuk Fauzi Shaari kepada Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang disaksikan oleh Mohamad Sabu, Pesuruhjaya Pas Perak, Abu Bakar Hussain dan Ketua Penerangan PKR, Dr Muhammad Nur Manuty.

Pada hari ini mengejutkan apabila Datuk Fauzi melahirkan rasa kesal menyertai PAS kerana disuruh berbaiah untuk tidak meninggalkan PAS.

"Kalau saya tahu begini keadaan PAS taubat saya tidak akan menyertainya. Masuk PAS umpama masuk parti DAP. Belum apa-apa saya disuruh bersumpah baiah cerai isteri talak 3 jika saya tinggalkan PAS"


Semasa menyerahkan borang keahlian PAS, beliau menerangkan bahawa niatnya menyertai Pas bukan untuk menjadi calon atau mempunyai jawatan tertentu, tetapi sekadar mahu membantu PAS ke arah kerja-kerja Islam yang dibawa PAS. Namun kini semuanya seakan-akan bertentangan dengan apa yang dikehendaki oleh Datuk Fauzi.

“Takkan saya hendak menyertai DAP, saya melihat Pas lebih konsisten dalam perjuangan yang membuatkan saya memilih parti Islam itu. Saya memilih politik kerana berniat untuk berbakti dalam Islam selepas pencen ini, Pas adalah lebih syumul."

“Sekurang-kurangnya, saya boleh memberikan pendedahan kepada Pas apa sebenarnya yang berlaku dalam polis, ada juga kebaikan, tetapi tidak nampak, sekurang-kurannya akan menjernihkan tafsiran masyarakat kepada polis,”

Melihat kepada kenyataan-kenyataan Datuk Fauzi sebelum ini menampakkan bahawa beliau menolak DAP dan ingin memperbaiki PAS daripada dalam, namun sebaliknya berlaku kerana diminta berbaiah cerai talak 3.

Kenyataan Nik Aziz Nik Mat November 2009,

Menteri besar Kelantan berkata isu itu (Baiah Cerai Talak 3) sengaja ditimbulkan oleh pihak tertentu di kalangan orang Islam sendiri yang dengki terhadap perjuangan PAS yang mula diterima oleh masyarakat umum.

“Sebenarnya PAS ini telah didengki oleh orang Islam sendiri, oleh kerana parti ini berkembang akhir-akhir ini maka golongan sekular ini berusaha juga dan mencari juga jalan yang boleh menggugat kedudukan PAS.

“Di Kelantan, isu bai’ah ini tak timbul langsung,” katanya kepada pemberita di Kota Bharu hari ini, mengulas isu yang ditimbulkan oleh anggota parlimen Shah Alam, Khalid Samad baru-baru ini.


Kenyataan Presiden PAS Abdul Hadi Awang,

“Tak payah (siasatan), tidak ada (bai’ah), benda tu tidak ada, ia sudah selesai, sudah habis,” jawabnya ringkas ketika ditanya pemberita di lobi Parlimen. Abdul Hadi berkata, perkara itu hanya dibangkitkan oleh media dan bukannya anggota PAS.

Kini Datuk Fauzi menimbulkan kembali Baiah yang disangkal oleh 2 pemimpin tertinggi PAS mengenai Baiah cerai talak 3 isteri jika meninggalkan PAS, adakah semudah itu untuk mengugurkan talak 3 terhadap isteri untuk kepentingan politik? Oleh yang demikian selama ini 2 pemimpin tertinggi PAS ini hanya berbohong sahaja mengenai Baiah cerai talak 3 ini yang sememangnya wujud dalam PAS.

“Setiap kalian adalah pemimpin dan setiap pemimpin akan dimintai pertanggungjawabannya. Seorang suami adalah pemimpin bagi keluarganya. Seorang istri adalah pemimpin bagi rumah tangga suaminya dan juga anak-anaknya.” (HR Bukhari dan Muslim)

Allah sudah memerintahkan kaum suami untuk menjaga keluarganya agar selalu berada di jalan yang lurus, menghindari jalan menuju neraka. Allah berfirman :

”Wahai orang-orang yang beriman, jagalah dirimu dan keluargamu dari api neraka....”(at-Tahrim: 6)

Sumber

 McTheory:
Cuma nak gelak saja.. ha ha ha..

3 ulasan:

Awanama berkata...

SORRY ADMIN.INI CERITA TIPU DAN BOHONG SEMAT-MATA.MANA ADA DATUK FAUZI CAKAP MCM TUH.AKU BARU BACA SINAR HARIAN DAN DATUK FAUZI MENAFIKANYA.SUDAHLAH TU..SEDARLAH.RAKYAT DAH MULA BANGKIT UTK TUMBANGKAN REJIM UMNO/BN.BERDOSA MEREKA2 CERITA NI..(GELENG KEPALA AKU TENGOK PENJILAT2 TEGAR UMNO/BN NI.DAH XKENAL DOSA,PAHALA AGAKNYA.INSAFLAH)

Awanama berkata...

SORRY ADMIN.INI CERITA TIPU DAN BOHONG BELAKA.MANA ADA DATUK FAUZI CAKAP MCM TUH.AKU BARU BACA SINAR HARIAN DAN DATUK FAUZI MENAFIKANYA.SUDAHLAH TU..SEDARLAH.RAKYAT DAH MULA BANGKIT UTK TUMBANGKAN REJIM UMNO/BN.BERDOSA MEREKA2 CERITA NI..(GELENG KEPALA AKU TENGOK PENJILAT2 TEGAR UMNO/BN NI.DAH XKENAL DOSA,PAHALA AGAKNYA.INSAFLAH)PUIHHHH!!!!!

Awanama berkata...

https://www.google.com.my/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=22&cad=rja&ved=0CDwQFjABOBQ&url=http%3A%2F%2Fwww.mindarakyat.com%2Fv2%2Findex.php%2Fberita%2F492-fauzi-tidak-pernah-menyesal-sertai-pas&ei=rGjaUJPpMdHHrQeSjYDYCA&usg=AFQjCNHiUjjEef9vui14yzZMe0q-RCdkwQ&sig2=Hjp2lR-Bz8unusDH9aVgiQ