Rabu, 12 Jun 2013

PANASS!! Kisah Pegawai Mukhriz Jutawan Kapal Laut!! #HanyaDiKedah


Tersebar kisah Isteri MB naik kapal persendirian untuk pergi ke Langkawi. Tudiaa.. mewahnya MB Kedah ni, habis la duit rakyat Kedah no.. ishh ishh ishh.. sampai nak pi Langkawi pun sewa kapal. Apa punya teruk la Isteri MB ni, kalau nak flightkan senang. he he he..

Untuk pengetahuan puak Pas yang buka cerita ni, kapal tu sebenarnya kepunyaan si Setiausaha Akhbar MB, orang Kolumpo yang hangpa kata tu laa.. nama dia Azrin (bukan nama sebenar). Azrin ni jutawan sebenarnya. Mukhriz bagi dia duit berbillion-billion semata-mata untuk beli kapal saja.

Azrin ni bukan saja ada kapal mewah macam hangpa kata tu, kapal laut dia ada, kapal terbang, kapal korek, kapal selam dan juga kapal terbang kertas. Memang mewah la si Azrin ni, malah kapal si Azrin ni boleh bertukar menjadi jet pejuang. Kira-kira macam tranformers laa.. Hebat bukan?

Alang-alang nak buat cerita dongeng, lain kali buat betul-betul. Ni tak, cerita fitnah dan dongeng tu sampai tak masuk akal.

Mula-mula kisah MB guna duit rakyat pi melancong. Nak tuduh pun agak-agak la, MB kita tu bukan lekeh takdak duit. Dia tak akan usik duit rakyat untuk kepentingan diri. Lepas tu tuduh MB buat kenduri perabih duit rakyat, yang terbaru Isteri MB pula sewa kapal persendirian untuk pergi ke Langkawi.

he he he..

Betul ka tuduhan tu? Rasanya hangpa kena check balik, betul ke Isteri MB turut ke Langkawi sewaktu MoU, LADA - Pekan Artisan?

Macam mana nak tuduh Isteri MB naik kapal, sedangkan dia tak pi pun waktu tu? he he he.. lawak laa.

Cerita pasal Azrin pula. beliau sekarang ada di KL untuk menguruskan media di sana. Macam mana boleh kata dia ada disini? adehh.. fitnah terlampau, sampai jadi bodoh.

Mc tau, fitnah dan persepsi yang Pas cuba buat terhadap Dato Mukhriz. Pas saja nak wujudkan persepsi 'mewah' terhadap keluarga Dato Mukhriz dan lama kelamaan rakyat Kedah akan rasa benci dan menganggap Dato Mukhriz mewahkan keluarganya dan ketepikan rakyat.

Bila benda macam tu dah tertanam dalam minda rakyat Kedah, maka sukar untuk kita tepis lagi apa saja tuduhan terhadap Dato Mukhriz. Walaupun perkara tersebut tak masuk akal dan fitnah.

Sebab tu dari sekarang lagi Mc dan TMK membendung perkara ini dari terus tersebar! Sebab benda fitnah, kalau diulang, lama kelamaan rakyat akan percaya dan menganggap ianya betul.

Itulah senjata internet, senjata persepsi!

Tapi gambar kat bawah ni adalah gambar yang betul, bukan persepsi atau fitnah,


Inilah rumah mewah, yang dihadiahkan kontraktor kepada seorang bekas exco Pas yang sangat popular. Ini bukan fitnah, ini betul-betul..

Dulu sebelum jadi Adun dan Exco, Adun Pas ni hidup macam orang biasa saja, tak mewah. Namun sejak naik jadi exco, rumah berbuah-buah, duit berkoyan-koyan. Pelikkan, dari mana semua tu datang? Duit balak ka duit projek, atau duit rakyat?

Ini barulah orang kata 'makan duit rakyat'!!

McTheory:
Betul tak Phahrolrazi?

7 ulasan:

Awanama berkata...

Terbaik... bila dorang fitnah, kita serang balik dengan fakta yang jelas.. biaq dorang terdiam cikit.. tak abis2 nak menabur fitnah...

Awanama berkata...

TABIK lah Mc, mcm nilah gaya nak ajar perang saraf puak PAS bodo. Dgn org PAS plss jgn guna kaedah 'bendul' sbb mereka puak bengkok, otak selaput dgn seks, wang dan tamak, Utk tutup selaput kotor tu mereka pakai KOPIAH putih yg ade kuning2 daki.

Aku pegi Blog KedahLanie Laknatullah, aku post dia xbrani siar.. calake punya pondan PAS.


Awanama berkata...

Mukhriz org yg bijak dan tk bodoh mcm Mahpos, dia juga sedia kaya, xperlu dia nk kaut duit negeri yg hutang 3 billion.

Dia jg bukan dtg nk tebas balak utk jadi kaya.Sbb tu depa sakit hati bila projek balak kena stop serta merta.

Puak PAS haramjadah mmg akan main peranagi YAHUDI lama depa. Soksek2 fitnah sehari sikit demi sedikit supaya persepsi jahat tu melekat ke otak rakyat.

Fitnah sudah mula dijana oleh PAS, dgn menunduh mukhriz nk jual KUIN, kemudian melancong pakai wang negeri.

Bapa dia Tun M tkkn biar anak dia buat sesuatu yg merosakkan negri dan parti.

yg biar rosak ialah PAS sbb tu Nik Ajis bg anak menantu kaya raya rakyat miskin minuma air karat!

Awanama berkata...

Perangi fitnah. Syabas Mc!!

Awanama berkata...

Hahaha...baca atas tertanya tanya sape yaaa.. La dah abis baca kat bawah...oooooooo
Hahahahaha

Ini baru dikata WAR ROOM...

Awanama berkata...

Mc, aku tabik kat hang.
WAR ROOM mcm ni yg kita mau. ayat2 yg cucuk pencacai PAS. Nk cucuk depa kita kena cari 'pemati' otak depa.

Jgn jwb mcm Menteri Amaran atau stail Najib. Kena jawb stail Muhyiddin, stail Shfie Afdal, stail menteri2 yg ada otak cerdik.

Ini jawab mcm pondan, ayat2 skema..aku penyokong pun meloya bila ayat2 defensive cmtu kluat dlm TV.

Skrg susun tenaga dan kepakaran utk kita cari point2 fitnah PAS haramjadah ni. jdkan WAR ROOM ini spt mana mereka WAR ROOM pd UMNO.

Ayat2 tajam, impacted, bkn ayat 2lurus.

Contoh : Ayat PENCACAI PAS : Kedah menebang balak kerana UMNO gagal bayar hutang

Ayat BALAS : Kerajaan PAS Kedah MENIPU rakyat konon tebang balak untuk bayar HUTANG, sedangkan HUTANG bertambah dengan berganda2.

kalau sembang di kedai kopi.. pencacai PAS akan cucuk2 bg org tepi dgr.."TGK, krjn Kedah la pandai urus hutang, hasil balak naik 100juta, dulu UMNO 30 juta sja"

Kita jawab balik loyar buruk : Tu kaa.. elok2 sgt tu.. Gunung Jerai bila nak tarah? Gunung Jerai simpan buat apa balak.. perabih lah bg licin.. kan senang bayar hutang.. Kedah akan jd negeri paling kaya la dlm Malaysia, kita semua nnt dapatlah BR1M dr Krjn PAS.... cepat la bila Krjn PAS kedah nk balaih Gunung Jerai pulak!!

Awanama berkata...

Tebang pokok kasi licin xsalah... Amik minyak kt tengah laut salah...
Bersekongkol dan cina haram...
undi pakatan harus...
Buat bisnes pastu belanje keluarga salah...
Jadi exco dpt project itu ini harus...
Quran bkn utk orang islam sahaj...
Allah utk gereja harus, kene kongsi tuhan..
nnt mati biar kene telan tanah biar ranap badan dikerjekan malaikat...