Khamis, 13 Jun 2013

PANASS!! Mukhriz Bazirkan Jutaan Ringgit Untuk 'Renovate' Wisma Darulaman!! @MukhrizMahathir #HanyaDiKedah


 Mc ni tak kerja pun di Wisma Darulaman tu, tapi bila ada orang panggil untuk berbual dan beri pendapat, Mc pun pi la. Bila pi sana, Mc tengok takdak sebarang perubahan atau benda besar yang berlaku, kecuali perubahan pimpinan Kerajaan Negeri Kedah.

Selepas pulang ke rumah di Kulim, ada orang tanya Mc, betul ka Wisma Darulaman sedang di 'ubahsuai' atau dalam bahasa melayunya 'renovation' sebab orang melayu lebih suka cakap 'renovate' dari ubahsuai. Maknanya ia telah di melayukan lahh.. he he he..

Mc pun terkejut, lalu Mc tanya la, dari mana hangpa tau semua ni? Depa kata, depa baca dalam blog dan FB puak Pas Kedah. Geleng kepala Mc dengar semua benda mengarut ni. Hinggakan Wisma Darulaman di ubahsuai pun depa boleh tipu, apa punya teruk la.

Kalau orang Kedah yang diluar Alor Setar tu mungkinlah boleh percaya, tapi kalau penduduk Alor Setar sendiri, rasanya boleh datang tengok sendiri kot bangunan Wisma tu sedang diubahsuai atau tidak.

Nak buat cerita pun biarlah logik sikit, Pas tinggalkan hutang rm3 billion kepada kerajaan BN Kedah. Selama 5 tahun Pas perintah, rm2 billion telah ditambah ke katung hutang  Soo macam mana Mukhriz nak bazirkan duit untuk buat perkara yang bukan-bukan?

Dah la dulu duit balak rm80 juta Pas sapu masuk poket sendiri, langsung tak bangunkan Kedah dengan duit tu, lanih dok dengki BN bawa masuk projek untuk majukan Kedah. Memang haprak sungguh puak ni.

Sedang Mukhriz dok sibuk cari duit untuk bawa masuk pelaburan ke Kedah. Pas Kedah dan konco-konconya dok sibuk memfitnah yang bukan-bukan. Jenis menatang nama Pas ni memang payah nak dok diam. Kerja depa asyik dok fitnah.

Mc rasanya dah malas nak layan puak Pas ni, tapi kadang-kadang lawak juga bila baca artikel depa. Tapi paling lawak bila ada orang bodoh yang dok pi percaya baca apa yang depa tulis. Tu lagi bahalol!! he he..


McTheory:
Dari percaya Pas, baik percaya katak puru.. sebab katak paling kuat dia lompat saja pun.. hehe..

4 ulasan:

Awanama berkata...

Set up satu squad untuk cari salahguna kuasa dan rasuah kerajaan sebelum ini. Saman dan ajar sikit puak2 munafik ni.

Awanama berkata...

Kecian Dato Mukhriz setelah jadi MB,kerajaan terdahulu tinggalkan legasi hutang kerajaan negeri sebanyk RM 3 billion.Harapan saya,biar kedah di bawah pimpinan baru, bersaing dgn P.Pinang sampai jd sepi.Asal gi utara,top ranking p.pinang dn langkawi.Jadikan kedah menjadi ikon ke utara.

Awanama berkata...

nak Tanya..awat Kedah tak tuntut semula Penang masuk balik Kedah..agreement dulu dengan British boleh pakai lagi ka???

Awanama berkata...

Mc, aku kata dh jgn bg chance seinci pun pd pencacai PAS haram ni! depa dgn Yahudi perangai sama sj.

Awat dulu MB PAS dulu pakai keta mewah depa tk bising pun? Wisma Darul Aman kalau renovate, itu harta siapa? Harta Mukriz atau harta ngeri? Siapa dpt manfaat? itu bangunan krjaan, rakyat dn kakitangan dpt manfaat.

Apa punya LEMBU jahat lah PAS, apatah lg jika xbetul.

Mc, hang kena cari org2 Mukriz supaya WAR ROOM di KEDAH mau mantap.

Mcm hang buat ni dh cantek Insya Allah moga berjaya. Cuma perlukan sokongan pejabat MB, dan jentera seluruh negeri.

PAS haram jadah ni dh glabah tmbah pula Mahposs Bean jd Pesuruhjaya. otak dia tk pikiaq lain melainkan utk bermusuh dgn UMNO smpai ke akhirat!

Jd maruah kita wajib dipelihara, lawan depa balik.

Skrg KOREK habis2 penyelewengan2 semasa pentadbiran PAS dulu. Termasuk yg ditegur di bawah audit Negara, rasuah2 di Papua New Guine, tander yg balaci PAS dpt.

Korek di KHTP, PKNK, Perbadanan Menteri Besar, projek BellaView.

Jgn bg muka lg pd puak2 haram PAS laknatullah ni. depa tinggai 'taik' busuk kt MB skrg then depa pukui pulak kepala MB ni. Depa tk pukui pun CINABENG haramjdh DAP tu yg sungkurkan depa di Penang.