Khamis, 10 Oktober 2013

INFO! Layak, Azalina Ke Kerusi Majlis Tertinggi? #PemilihanUMNO


Dato Sri Azalina Othman Said telah membuat satu kejutan apabila menarik diri dari merebut jawatan Ketua Wanita..Beliau yang pada awalnya mahu bertanding Ketua Wanita UMNO telah menarik diri setelah mendapat nasihat. Keputusan yang mengejutkan ini telah mendapat berbagai2 reaksi dari para penyokongnya...

Sebaik sahaja beliau mengumumkan penarikan diri itu ramai beranggapan Azalina tidak patut membuat keputusan tersebut...belum pun cakap-cakap orang berhenti tentang penarikan ini, Azalina telah mengumumkan bahawa beliau ingin bertanding untuk jawatan Ahli Majlis Kerja Tertinggi dalam UMNO...

Sebenarnya MT amat penting bagi memastikan dan mengukuhkan sistem pentadbiran parti secara keseluruhan dari dalam..antara peranan penting MT dalam UMNO ialah menggubal perlembagaan parti...lembaga tindakan disiplin parti UMNO...memang penting bukan...yang jatuhkan hukuman ke atas Isa Samad dan tarik balik kemenangan beliau ialah lembaga disiplin...betapa pentingnya jawatan MT sehingga boleh menggantung keahlian serta menarik semula kemenangan Tan Sri Isa samad...

Jawatan ini memerlukan seorang yang banyak pengalaman...Disebabkan hal inilah DS Azalina Othman Said difikirkan mampu dan perlu diberi sokongan untuk jawatan ini..di sini juga aku ingin kongsikan beberapa Jawatan beliau yang pernah disandang ..


Malah bagi Mc, jika mahu lakukan perubahan dalam wanita, walaupun Azalina ke MT namun ia satu langkah untuk beliau menjadi Ketua Wanita UMNO kelak.

Sebenarnya wanita UMNO perlu tenaga dan pemikir seperti Azalina, cuma belum sampai masanya beliau mengorak langkah ke arah itu. Namun UMNO sendiri perlukan pemikiran dan taktikal profesional Azalina, jangan sia-siakan kemahiran beliau dalam perancangan dan taktikal yang hebat.


McTheory:
Sorang lagi bakat muda untuk diketengahkan..

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Nama syarikat : PUNCAK IDIA BERSATU SDN. BHD.
Dapat geran RM10juta dari kementerian Sumber Manusia 8 bulan lepas, geran untuk bagi training. Masa tu Datuk Maznah adalah Timbalan Menteri Kem. Sumber Manusia.Anak lelaki beliau ada share dalam puncak Idia Bersatu. Sekarang semua bergaduh pasal share. Bapa dia cuba masuk campur supaya anak dia dapat majority share instead of 5%. Cerita ini dah keluar kat:

http://sangkakalajari9.blogspot.com/2013/09/anak-calon-pemilihan-umno-cuba-nak-tipu.html (Refer kat bawah)

ANAK CALON PEMILIHAN UMNO CUBA NAK TIPU RAKAN PERNIAGAAN
Apa la nak jadi ni, mak awak tu nak bertanding dalam pemilihan UMNO Malaysia nanti, cuba la jangan buat perangai, tunjukkan kebaikan sebagai anak seorang pemimpin dimata orang ramai.

Sangkakala tak mau la sebut anak siapa dalam blog ni sebab takut nanti akan mengganggu proses ibunya yang bertanding dalam sayap wanita UMNO Malaysia tapi Sangkakala akan terangkan serba sedikitlah bagaimana anak kepada calon ni cuba nak menipu rakan perniagaannya.

Sangkakala dengar anak kepada calon ni, mempunyai 2 lagi rakan perniagaan dan salah seorangnya pula merupakan calon EXCO Pemuda UMNO Malaysia dan Sangkakala juga tak mahu nak sebut siapa tapi calon EXCO Pemuda ni dari Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Sorang lagi rakan kongsi dalam perniagaan yang dijalankan ialah Presiden kepada sebuah persatuan yang agak berpengaruh di Malaysia dan dari maklumat yang Sangkakala terima, Presiden persatuan ini telah mengeluarkan segala perbelanjaan bagi perniagaan tersebut.

Pada awalnya, perniagaan yang berasaskan pendidikan ini dikatakan akan mendapat geran dari kerajaan untuk menjalankan operasi syarikat setelah mendapat kelulusan tetapi ianya tidak berlaku sepertimana yang diharapkan, dan rakan kongsi yang memegang jawatan Presiden persatuan telah menangung segala kos operasi termasuklah sewa pajabat walaupun pada asal perjanjian, ianya akan ditanggung bersama.

Hinggalah mereka bertiga setuju untuk mencari pelabur bagi menjalankan syarikat tersebut dan sebelum mendapat pelabur, ketiga tiga mereka ini kononnya telah berbincang dan bersetuju untuk mengenakan syarat kepada pelabur dan setelah kata sepakat dicapai maka bermula lah tugas rakan kongsi mereka yang memegang syer terbesar yang memgang jawatan Presiden persatuan untuk mencari pelabur, dan setelah menemui orang yang berminat satu pertemuan diadakan dan pelabur bersetuju untuk membuat pelaburan sebanyak 1 juta ringgit tetapi dengan syarat.

Pelabur akan memegang syer sebanyak 50 peratus, anak kepada calon dan calon EXCO Pemuda tadi masing masing 5 peratus dan presiden persatuan tadi sebanyak 40 peratus dan mereka yang memegang syer 5 peratus tadi akan diberikan wang tunai sebanyak 100 ribu seorang dan keuntungan perniagaan setiap tahun mengikut nilai syer.

Pada mulanya kedua dua pemegang syer 5 peratus tadi bersetuju namun begitu, mereka telah membuat perancangan untuk mengeluarkan pemegang syer 40 peratus tadi dari pentadbiran sebelum pelabur masuk ke dalam syarikat, kerana sebelum pelabur melabur dalam syarikat tersebut, kedua dua mereka masing masing memegang syer sebanyak 30 peratus seorang.

Itu lah sikap manusia yang akan melupakan jasa, cuba pula nak menipu seorang rakan kongsi yang telah bekerjasama serta mengeluarkan perbelanjaan dalam menjalankan operasi syarikat dari mula hingga kini tiba tiba bila dah nampak duit, senang senang nak buat macam tu.

Ingat la sikit jasa orang, jangan cuba nak membohong sana sini sebab awak tu anak pemimpin, tak banyak sikit akan kena tempiasnya juga kepada mak awak tu, dan kepada calon exco tersebut, jangan belum memegang jawatan sebagai exco dah mula nak tipu orang sebab takut nanti tak selamat hidup.