Khamis, 22 Mei 2014

HOT!! #Kantoi.. Dyana Dap Bukan Seorang Peguam? #PrkTelukIntan



Dyana Sofya bukan seorang peguam? Bukan Mc kata, tapi gambar bawah ni yang kata.. gambar ni Mc ambil dari blog Angin Perubahan.



Malah bila di semak.. memang nama Dyana tak ada dalam senarai peguam? hmm.. biar betui ni..


Boleh cik Dyana Sofya tolong jelaskan.. kenapa nama takdak ni? Lawyer betul ke.. loyer buruk ni.. he he..

21 ulasan:

Awanama berkata...

takde kelulusan peguam??? Apa ada hal...sekurang kurangnya dia lah anak melayu yg pertama dapat meletakkan kepala lim kit siang celah kelangkangnya...bau apa eh...belacan?, sotong kering? atau sardin...hanya kit siang yg dapat jawab....syabas Dyana Sofya...kau hebat

Awanama berkata...

Memang la takder..dia cuma bekas pelajar jurusan undang-undang UiTM..tapi tak praktiskan lagi..maknanya bukan kerja sebagai peguam lagi...a.k.a masih menganggur sebab tu kerja jadi SU politik kit sialll....ni info gua sendiri dapat dari geng di Perak...ni acting lawyer takdak duit baii...sbb tu mengekor jadi puppet Lim Kit sialll!!!!

Awanama berkata...

Adoi. Tak tahu sistem professional ka? Ada ijazah jurutera tak semestinya daftar sebagai jurutera. Ada ijazah doktor tak semestinya berdaftar sebagai doktor. Sama lah dengan akauntan. Akitek. peguam. Dan bidang bidang yang ada badan profesional. Mesti melalui proses aprentis dan sebagainya.

Awanama berkata...

Dyana adalah sekadar perempuan simpanan komunis ja....

Awanama berkata...

Dyana adalah sekadar perempuan simpanan komunis ja....

Awanama berkata...

Apakah komunis?

Awanama berkata...

http://id.m.wikipedia.org/wiki/Komunisme. Macam inikah? Tak serupa pun

Awanama berkata...

Kalo dah xde .kenapa guna nama peguam giler

Awanama berkata...

Samalah dengan kekasih dia lim kit sial beljar undangx2 tapi tak jadi peguam selalunya jadi loyer buruk.Tak praktis sebab lulus cukup makan. Banyak macam ni berada dalam Parti PR.

Awanama berkata...

Syabas Dyana....tak lama lagi DAP akan dikuasai oleh orang Melayu..hahahahahahahahah

Awanama berkata...

bodoh betul umno ni... saya lulusan engineer, perlu ke saya daftar ? keje pun luar bidang engineering yang saya ambilll... dulu, kini & selamanya bodoh umno ni

Awanama berkata...

tanpa nama 5.15pg
untuk bekerja sebagai peguam memanglah perlu berdaftar....kalau taknak, tak payah daftar...kalau tak keje sbg peguam, buat apa dok jaja nama peguam ke hulu ke hilir...bodohlah macai PR, jilat bontot je tahu...puii

Awanama berkata...

memanglah bodoh macai 515. macam orang tak tau, jika orang tu hanya lulus bidang guaman tapi tak kerja peguam tak lah di panggil peguam. kalau dia lulus kejuruteraan tapi tak menjawat bidang itu, orang tak kata dia jurutera. macai tetap macai, yang dia tau hanya UMNO yang bodoh. sedang pakatan sudahlah bodoh bahlol dan jahat pulak.

Awanama berkata...

maaf kalau silap. jika jurutera yang baru tamat belajar telah mendaftar dengan BEM ( Board of Engineers Malaysia) akan digelar graduate engineers tak kira dia kerja sebagai jurutera atau bidang lain yang lari daripada kejuruteraan. cuma jika graduate engineers tadi mahu title ir. (ingineur) atau digelar professional engineers ada certain requirement perlu dipenuhi. itu hal jurutera. lain pula hal dengan peguam atau pun doktor yang mana jika seseorang mahasiswa ijazah baru tamat belajar perlu membuat chambering selama 6 bulan jika saya tidak silap. kemudian baru boleh didaftarkan dengan bar council dan layak digelar peguam. manakala jika pelajar perubatan yang baru tamat belajar perlu mengikuti housemanship di hospital selama 2 tahun sebelum layak digelar doktor.

Awanama berkata...

maknanya dyana sofia ni xbuat chambering. noktah.

Awanama berkata...

KEPADA TANPA NAMA 23 Mei 2014 5:15 PG
lulusan undang2 yang menjadi peguam kena la berdaftar dengan bar council la..kalau tak berdaftar bukan peguam la namanya..untuk lulusan engineering plak.. kalau ko dah tak keje sbg engineer tak yah la ko daftar ngn badan professional engineer..tak brapa cerdik ye bila ko buat perbandingan...
mcm lulusan perubatan...abis belajar kena buat housemanship 2 tahun baru la jd Doctor, mcm tu juga lulusan Farmasi, habis je ijazah farmasi, buat housemanship setahun dan lulus ujian forensik baru la layak bergelar Pegawai Farmasi bertauliah...
kalau ko setakat amik ijazah tapi tak amik ujian professional mcm peguam (chambering)Doctor (housemanship 2 tahun) Pegawai Farmasi/Pharmacist (housemanship 1 tahun & lulus forensic exam) baru la kumpulan2 professional ni layak berdaftar dengan badan professional masing2..
kalau stakat lulusan undang2 seseorang tu belum layak bergelar peguam..ok
JANGAN SUKA NAK KATA ORG BODOH YE.. ;)

Awanama berkata...

bodo betul...nak jadi peguam memang kena bedaftar bodo...ambik tau hal luar dulu bodo..jangan tunjuk diri tu bodo,bodooo....

Awanama berkata...

bodoh ni silap silap skolah tadika lagi kot!!!bodoh betul,bodohhhh...

Awanama berkata...

Salam. Ini bukan masalah pendaftaran dengan badan peguam atau latihan guaman (chambering). Masalah sebenarnya, kelulusan yang calun DAP itu ada bukanlah kelulusan seorang peguman. Tak melayakkan dia dipanggil peguam dari segi kelulusan akademik.

Kalau nak jadi peguam sebenar (bukan peguam palsu yang menipu rakyat dengan jubah peguam), dia kena ambik (dan lulus) kursus lain pulak di UiTM.

Ada paham? And by the way, aku bukan seorang UMNO tapi aku paling benci sapa-sapa yang sesuka hati memakai jubah profesyen aku, pastu ambik gambar, tayang kat orang. Sengal.

Kalau inilah gayanya calun DAP ni, hancur bro.

Awanama berkata...

Lulusan engineer?hahaha lulusan engineering suda..simpan sikit bodoh tuh bro

Awanama berkata...

Abis degree law..ken buat LLB setahun..baru bole pratice law..