Khamis, 28 Oktober 2010

TERGOLEK!! BAGAIMANA AGAKNYA KES LIWAT JIKA KARPAL MATI??


Anwar dan Karpal Singh terus mencari jalan bagi menangguhkan perbicaraan kes liwatnya.

Ini semua adalah kerana untuk mengelak keterangan-keterangan saksi tentang perangai buruk Anwar terdedah di mahkamah dan seterusnya boleh menjadi bahan di Galas dan Batu Sapi.

Selain itu juga ianya bagi membolehkan Anwar untuk turun berkempen di dua tempat berkenaan.

Alasan bahawa Karpal Singh sedang sakit adalah penipuan semata-mata. Anwar ada berbelas lagi peguam lain yang boleh menyoal saksi, tetapi kenapa mereka perlukan Karpal Singh yang sedang sakit untuk menyoal.

Semalam peguam Sankara Nair telah bersetuju agar peguam lain menyoal balas saksi pada hari ini. Tiba-tiba pagi tadi Sankara memohon agar ianya ditangguhkan sehingga jam dua petang ini kerana Karpal akan datang. Sekali lagi Sankara berjanji, sekiranya Karpal tidak datang peguam lain akan menyoal saksi.

Itu janji palsu semata-mata. Kami jangkakan Karpal akan datang jam dua petang ini dan akan memohon penangguhan sehingga beliau sembuh. Bagaimana pula sekiranya Karpal mati ? Adakah mahkamah perlu ditangguhkan sehingga Karpal hidup kembali pada hari akhirat kelak untuk menyoal saksi ?

Apakah peguam lain tidak layak untuk soal saksi ? Jika tidak layak lebih baik tidak perlu jadi peguam.

Kami berharap Yang Arif Hakim bertegas dalam soal ini. Penangguhan demi penangguhan yang diminta oleh mereka hanyalah permainan semata-mata. Mahkamah juga harus memikirkan keadilan untuk pihak mangsa.

Jangan sampai rakyat melihat mahkamah dipermainkan oleh Karpal Singh dan Anwar Ibrahim.

Sumber Selangor Daily

Mctheory:
Puak2 ni, anggap mahkamah ni macam tempat padang permainan mereka kot??


Subscribe to Kedah Ke KL - MctHeory by Email

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Singh is King: Liar!! liar!! liar!!

Tanpa Nama berkata...

beleived me. masa nak masuk neraka nanti pun, Anwar akan tetap minta tangguh dan melantik Karpal sebagai peguam bagi melepaskan diri dia.motto dia kan..lawan tetap lawan..dengan Allah pun dia lawan apa lagi dengan Hakim..

Tanpa Nama berkata...

mati?...yahoooooooooooo