Jumaat, 26 April 2013

TERBAIKK!! Komen Azhar Sulaiman Mengenai Video Anwar dan Stopa Ali Spender!! #TukarKedah #SaveKedah


Rugi mampuih la kalau hangpa tak tengok video ni.. he he.. memang terbaik dari Azhar Sulaiman..




McTheory:
Teknik 'menyakitkan' hati Bro Azhar memang dahsyat..

74 ulasan:

Awanama berkata...
Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.
Anak Bakai Kedah. berkata...

Budak Azhar nie berapa pulak dibayar oleh Puak nie untuk bagi ceramah yang xmasuk akai?Mengaji tinggi tapi fikiran cetek dan tidak boleh menilai yang mana satu vedio palsu yang mana satu dakyah jahat dari Puak nie menjelang PRU 13...Belajaq tinggi2,jadi pelakon xberapa buleh nak cari makan,pasai tue wat kerja part time nie..janji masyukkk..bro...

Universiti mana yang dia belajaq kalau tahap pemikiran macam nie?tah-tah duit PPTN pun bayaq xhabih lagi,pasai tue dok bodek gilew,kot-kot Tokjib bagi diskaun kat dia lepaih PRU 13...Jangan harap la,dia xkenai hang kalau dia menang nanti...kalau dia kalah lagi la xkenai?tengaga la hang...pikiaq bayak kali cikit bila nak wat keja?

Jika diukur dari segi daya pemikiran dan kefahaman Budak PASTI lebih bijak dan cerdik dari budak Azhar nie....

pengundi muda berkata...

Terbaik... Baru kena muka depa.. Tu pun masih ada lg yg tgk keliling temourung jer.. Keluar la oi katak...

Awanama berkata...

Em so dia berani jadi saksilah ni???

Bukan nak tegak benang basah balik pada hukum Allah balik.
Kau nak kata dia buat so jadilah saksi.

Bawak 4 saksi yang kita perlukan.

Lagi satu islam tak ajar kita buka aib sendiri tak perlu mengaku pada sesiapa pun akan kesilapan itu.

Nabi pun tak suruh mengaku dan benda ni pernah berlaku zaman nabi lagi, seorang sahabat mengaku berzina dan mintak di hukum.

Apa nabi suruh dia buat???
Nabi suruh dia pergi???

Zaman khalifah pun sama berlaku benda ni????

Orang dituduh pulak kene sumpah siapa ajar???
Orang yang menuduh tu yang kene angkat sumpah lah bro.

Belajar lah lagi baru faham.
Andaikata dia sekalipun lah yang buat, moh datang kan 4 saksi, and kalau berani bersumpah.

Ini yang betul so datang kan 4saksi
Ini hukum ye bukan sebarangan cakap.
So si azhar ni nak jadi saksi lah????

Tuduh orang ni bukan benda kecik wooo main2 ke?????

So bawak macam mana hujah sekali pun kita back to hukum Allah and ketatapan Dia.
Kau bagi aku video orang umno sekali pun aku akan kata benda sama sebab ini hukum Allah.
Bukan boleh buat main.

So aku sarankan azhar sulaiman ni angkat sumpah and buat tuduhan itu sebagai saksi.

Awanama berkata...

Oi...ko ingat hukum islam tu hudud aje ke? Tak habis habis dgn 4 saksi...pi balik mengaji dulu la baru komen.

Awanama berkata...

Kalau apa pun bersaksi lah bro???

Or angkat sumpah untuk tuduh orang zina,
So apa syaratnya bro bagi tahulah apa yang kau ngaji dulu.
Pasal benda ni

Awanama berkata...

Betapa beratnya tuduhan tanpa membawa saksi sehingga turun ayat al-Quran dalam surah an-Nur ayat 4-5 yang bermaksud : "Dan orang-orang yang menuduh wanita-wanita yang baik-baik (berbuat zina) dan mereka tidak mendatangkan empat orang saksi, maka sebatlah mereka (yang menuduh itu) dengan 80 kali sebatan, dan janganlah kamu terima kesaksian mereka buat selama-lamanya. Dan mereka itulah orang-orang yang fasik.”



Ulama memberi tafsiran bahawa mereka yang membuat tuduhan tanpa empat orang saksi walaupun mereka telah bertaubat selepas membuat tuduhan maka hukuman tetap dijalankan keatas mereka (80 kali sebatan) dan persaksiannya tidak boleh diterima selama-lamanya, hanya sifat fasik akan terhapus apabila mereka bertaubat.



Sahabat yang dimuliakan,

Terdapat satu kisah benar berlaku dizaman Imam Malik rahmatullah alaih bahawa seorang wanita (Jurumandi Jenazah) telah terlintas dihatinya menuduh wanita ini (mayat tersebut) berzina maka tangannya telah melekat dikemaluan mayat wanita tersebut.



Seorang telah meninggal dunia. Ketika Jurumandi Jenazah mencuci kemaluan mayat, tangan Jurumandi telah melekat di kemaluan mayat. walaupun telah dicuba berkali-kali untuk menarik tangannya, tetapi masih tetap terlekat di kemaluan mayat.



Setelah beberapa lama masa berlalu, dan masih tiada jalan penyelesaian, maka masalah ini telah ditanya kepada ulama yang ada. Sebahagian pendapat ada yang berkata supaya menyiat kulit tangan Jurumandi supaya tangannya dapat dipisahkan dan ada yang membangkang kerana kasihan kepada Jurumandi.



Sebahagian berkata supaya dipotong kemaluan mayat ada yang membangkang kerana ia adalah menyeksa jenazah. Mereka saling bantah-membantah dan tidak dapat mencari jalan penyelesaian. Kemudian mereka teringat bahawa ada ulama yang lebih faqih daripada mereka iaitu Imam Malik rahmatullah alaih, lalu mereka pergi dan bertanya kepada Imam Malik rahmatullah alaih akan masalah ini.



Ketika mereka sampai berjumpa Imam Malik, beliau sedang mengajar ilmu kepada orang ramai lantas Imam Malik rahmatullah alaih menyarankan supaya disebat Jurumandi itu dengan 80 sebatan.



Maka mereka pun menyebat Jurumandi tersebut. sebaik sahaja sebatan yang ke-80 selesai, maka terlepaslah tangan Jurumandi daripada kemaluan jenazah.



Setelah selesai jenazah tersebut dikebumikan maka Imam Malik pun bertanya kepada Jurumandi apa sebenarnya yang telah berlaku.?



Berkata Jurumandi : "Ketika aku mencuci kemaluan jenazah, terdetik di dalam hatiku bahawa mungkin jenazah ini telah berzina. Secara tiba-tiba tanganku melekat dan tidak boleh ditarik keluar."



Semua perkara berlaku dengan izin Allah SWT, bahawasanya Allah SWT ingin menunjukkan kekuasaan-Nya bahawa tidak boleh seseorang mukmin itu prasangka buruk kepada saudaranya yang lain.



Di dalam kisah di atas, Jurumandi hanya membuat tuduhan di dalam hatinya sahaja, tiada siapa (manusia) pun yang mendengarnya. itupun telah dianggap bersalah dan perlu dibersihkan melalui 80 sebatan

Awanama berkata...


BERANIKAH HAKIM MAHKAMAH SYARIAH MEMATUHI UNDANG2 ALQURAN?

Bloggers pro UMNO/BN telah dengan rela hati dan sengaja melakukan TUDUHAN ZINA terhadap ANWAR, AZMIN & MUSTAFA ALI dihadapan umum melalui blog masing2.

Mengikut Hukum Hudud Jinayah Zina: Penuduh hendaklah membawa 4 saksi adil mandatori untuk membolehkan pelaku zina jika disabitkan, dihukum 100 sebatan rotan atau direjam smapai mati.

Jika penuduh gagal mengemukakan 4 saksi adil mandatori, penuduh hendaklah didakwa dibawah Hukum Hudud Jinayah QAZAF. Jika disabitkan kesalahan menipu/memfitnah/ berbohong, maka penuduh hendaklah dikenakan hukuman mandatori 80 sebatan rotan dan tidak boleh menjadi saksi dalam apa-apa urusan selama-lamanya.

HUKUMAN MANDATORI

Jika Anwar/Azmin/Mustafa ali bersalah: REJAM sampai mati.

Jika Bloggers pro UMNO/BN bersalah: 80 sebatan rotan & saksinya terbatal selama-lamanya. -----> jika disabitkan QAZAF maka Bloggers pro UMNO/BN adalah pewaris keturunan penipu/penfitnah/pendusta ... yang menyedih keturunan ibu bapanya dalam kuburan dan dikesali oleh keturunan sekelian anak cucunya kelak!

AKU POHON ATAS NAMA ALLAH, WAHAI PARA HAKIM SYARIAH MALAYSIA HENDAKLAH KAMU MENJALANKAN AMANAH ALLAH INI(HUKUMAN HUDUD) SUPAYA UMAT TERHINDAR DARI KEJAHATAN FITNAH YANG BERLELUASA DIMALAYSIA SEKARANG!

sekiranya tidak, aku akan dakwa kamu sekelian di Akhirat nanti!

APA KERJA MUFTI?

Awanama berkata...

Itu hanya FITNAH semata2 oleh golongan fanatik asobiah UMNO yang amalkan budaya hidup & politik Yahudi –
"(Orang-orang Yahudi itu) amat suka mendengar (berita-berita) bohong dan amat suka mendengar perkataan- perkataan orang lain yang belum pernah datang kepadamu: mereka merubah perkataan (Taurat) dari tempat- tempatnya" (al- Maidah: 41)

Politik Fitnah Yahudi:

Yahudi melampaui batas menuduh Maryam berzina dan Nabi Isa a.s adalah anak zina. Orang Yahudi menuduh Nabi Nuh, Nabi Luth berzina dan Nabi Daud merampas isteri orang serta pelbagai cerita bohong dari mereka.

Awanama berkata...

Kes Najib dengan Altantuya dan Najib dengan Ziana Zain puak ni menyepi diri,seolah-olah Pemimpin depa bersih sangat,tapi lagi real...

Awanama berkata...

So kita dah boleh hukum depa ni berzina lah ye????

Sebab bagi kau dah ada bukti????

Nyatakan pendirian anda saudara,
Jadi nak tanya so dia ni sekarang sah berzina lah ni?????

Admin kau jaja pendapat azhar ni kan???
So kau sah kan jugak dia ni berzinalah ye???

Jawab ye jangan malu2
Nak tahu jugak pendirian kau,
Ye atau tau kau kata dia berzina

Jangan pulak lencong masa ulasan tu tau tak minat lencong2 ni.
Ye atau tak????
aku tunggu jawapan kau, kalau kau seorang yang benar

Awanama berkata...

Aku nak tgk pendirian orang umno kenapa semua diam ni lama dah aku tunggu

Ye atau tak kau mengatakan dia berzina????

Jawapan simple and mudah

Awanama berkata...

takleh nak tolong dah bang...

orang lain dapat sedap diorang menyalak siang malam... taktik basi dari dulu... pusing fatwa sendiri asalkan nampak betul...

bebal laknat tahap dewa dah diorang ni kahkahkah...

patut dipakaikan spenda stopa kat muka masing2 pastu lempang sorang2... baru hilang sikit bodoh tu

Awanama berkata...

Ada kau orang bawa 4 orang saksi dalam perkara najib dan ziana zain.

Ada kau orang bawa 4 orang saksi dalam perkara rahim tambi cik dengan budak bawah umur.

Ada kau orang bawa 4 orang saksi dalam perkara Mak dan saudara perempuan kau orang yang kononnya dirogol.

Semua itu tiada. Ada kau orang keluarkan nas-nas yang berjela-jela bilamana perkara ini tidak bersangkut paut dengan kepentingan parti dan pemimpin kamu. Pasti tidak.

Inilah sikap dan sifit manusia yang paling keji di sisi Allah swt.

Jangan ingat kamu yang ada sedikit ilmu boleh memperbodohkan orang lain memutarbelitkan paerkara yang benar.

Yang maha mengetahui dan bijaksana itu hanya Allah swt.

PAS itu bukanlah pendokong kalimah tapi hanya sebuah parti politik yang celaru.

Awanama berkata...

Najib tangkap khalwat ke dikatakan zina????
Baik kau check balik.
Aku rasa kes tu cuma tangkap khalwat aja ada beza tu
Oh ye ke kene aku pun tak tahu.

Now kau persoalkan Quran ke bab menuduh orang zina

Aku dah kata jangan lencong confirm kau coner punya

Ye atau tak sekarang ni kau kata dia zina????
Jawab direct aja

Awanama berkata...

http://m.youtube.com/watch?v=wzyT9-9lUyE

Teknologi apa pun boleh buat kalau azhar tak boleh buat orang lain boleh.
Layan lah link tu ye

Awanama berkata...

27 April 2013 12:54 PG
Gua sudah baca apa yg cuba bro sampaikan. Tetapi jelas Bro buat tutup mata hal ni. Orang yang dituduh tidak mempertahankan dirinya? Gua bagi lu satu kes zina. Tak perlu gua lencong gi cerita lain. Misalnya sekiranya anda dituduh berzina, apa yang harus anda lakukan? Berdiam diri, buat bodoh, nothing happen, let the people be judge, n salahkan orang lain atas perbuatan tersebut. Lagi hina bagi orang yang dituduh itu, misalnya sipelaku Zina tersebut menyalahkan orang lain tanpa mengemukakan sebarang bukti. Ok cuba try ni, Anwar Ibrahim dituduh berzina, kenapa dia tak kemukakan 4 orang saksi yang menyatakan dia tidak berzina? Sila jawab.

27 April 2013 1:05 PG
Link yang anda berikan, bertaraf picisan grafik murahan. Its not the same thing as you can imagine by that way. Gua bagi lu fikir camni jelah, sehebat-hebat filem Hollywood tu, baik tak yah suruh Brad Pitt malah Tom Cruise berlakon. Just cut and paste je muka diorang dalam video. Please try another metod okay.

Gua Budak Tadika ???

Awanama berkata...

Gua bagi bro satu lagi ni. Apa hukumnya bagi orang yg mempertahankan sipenzina? Misalnya sekiranya terbukti benar Anwar Ibrahim itu penzina, apa hukum bagi orang yg mendokong sipenzina tersebut.

Awanama berkata...

ANWAR dan Mustafa adalah manusia biasa, dia orang juga buat silap. Tak nak mengaku memang rakyat Malaysia boleh faham. Sistem perundangan di dunia tidak adil kata mereka, tak mengapa, diakhirat nanti mereka boleh defend diri mereka masing-masing.

Yang dituduh adalah mereka, bukan pak mat tepi jalan.....

Awanama berkata...

To Anak Bakai Kedah..

Sila lihat penyokong2 PR, ada yang kononnya Highly-educated n professional but mulut tak reti jaga. Dengan hanya berkata "F@3k" itu sudah menandakan seseorang itu sudah cukup terpelajar. Jika anda benar2 bijak, anda takkan keluarkan statement macam tu.

Anak Bakai Kedah. berkata...

"PAS itu bukanlah pendokong kalimah tapi hanya sebuah parti politik yang celaru"Sedapnya ayat saudara??

Jika PAS bukanlah Pendokong kalimah?
saya nak tanya pada saudara adakah UMNO Parti yang memerintah paling lama didunia ini (kata Najib)Pendokong Kalimah yang sebenarnya?

Dulu saya adalah orang paling kuat mempertahankan UMNO,Tetapi setelah mendapat sedikit hidayah daripada Allah SW.baru saya menyedari Perjuangan UMNO adalah satu perjuangan yang cukup sia-sia dan hanya mementingkan perut dan kekayaan Pemimpin semata-mata,dan melempar jauh mandat,kepercayaan serta impian rakyat... yang menaruh harapan bagitu tinggi pada Pemimpin UMNO,untuk membela Melayu serta menyemai benih-benih Islam yang lebih kukuh pada rakyat?

Pemimpin UMNO memperlekehkan Islam dan mengadu domba atau menggunakan Islam untuk menuntup kelemahan atau menjaga kepentingan Politik jika Pemimpin ini ,mula merasa tersepit atau kedudukan terjejas...

Kita lihat jika MCA menghina atau mengkeritik Islam,UMNO diam seribu bahasa,pengecut kerana untuk menjaga hati rakan kongsi kuasa?Tetapi Jika DAP mengkeritik Islam,UMNO lah jaguh kampong yang melalak siang malam dan menuduh PAS bersekongkol dengan DAP?DAP Kominis dan sebagainya?

Adakah NAJIB mempertahan atau memperjuang Islam dan Bnagsa Melayu dengan benar-benar ikhlas?

Cuba saudara bezakan gaya hidup.nilai diri,keyakinan diri dan lain2 antara Presiden PAS dan Presiden UMNO...Comform perbezaanya bagitu ketara?Diantara kedua2 Pemimpin ini,pada pandangan Saudara Siapa yang layak mempertahan ISLAM?
Adakah jawapan saudara SINAJIB?
Sila Jawab?

Awanama berkata...

To 27 April 2013 1:19 PG

Maaf gua katakan, dari kata2 anda menyatakan "Sistem perundangan di dunia tidak adil kata mereka, tak mengapa, diakhirat nanti mereka boleh defend diri mereka masing-masing."
Sekiranya anda menyatakan sedemikian maka tiadalah gunanya undang2 yang ada dalam negara ini. Ramai pesalah atau banduan yg berada dalam penjara sekarang ini akan bertempik girang, kerana undang2 sudah tidak wujud lagi dalam negara. Anda kesiankan 2 insan tersebut, jadi bagaimana pula dengan ribuan banduan didalam penjara. Ye akhirat adalah penghujungnya, maka jika kita mengakui ada akhirat, syurga dan neraka, tak perlu takut dengan undang2 negara. Jangan jadikan rakyat jelata menjadi hakim.

Awanama berkata...

To Anak Bakai Kedah
"Adakah NAJIB mempertahan atau memperjuang Islam dan Bnagsa Melayu dengan benar-benar ikhlas?

Cuba saudara bezakan gaya hidup.nilai diri,keyakinan diri dan lain2 antara Presiden PAS dan Presiden UMNO...Comform perbezaanya bagitu ketara?Diantara kedua2 Pemimpin ini,pada pandangan Saudara Siapa yang layak mempertahan ISLAM?
Adakah jawapan saudara SINAJIB?
Sila Jawab?"

Bro sebelum gua memula bicara gua minta maaf ye. Gua rasa bro Anak Bakai Kedah seorang yg terpelajar, maka oleh itu kita jagalah sahsiah diri kita. Baiklah gua jawab.
Bolehkah kita melihat keihklasan seseorang itu? Tidak. Sekurang-kuranganya PM Najib menyatakan keinginannya untuk mempertahankan mempertahan atau memperjuang Islam dan Bangsa Melayu dengan benar-benar ikhlas. Nawaitu seseorang itu tidak boleh dilihat melalui kata2.
Ikhlas atau tidak kita serahkan kepada yang ESA. Soalan anda "Diantara Presiden UMNO dan Presiden Pas..." Gua bagi jawapan lain sedikit ok. ISLAM kita bukan terletak pada sesiapa, individu malah organisasi besar, misalnya parti politik, ISLAM kita terletak pada Allah S.W.T. Baiklah jika kita memberikan pegangan KeIslaman kita kepada kedua2 pemimpin tersebut, bagaimana sekiranya kedua2 pemimpin tersebut meninggal dunia. Nauzubillah Adakah Islam kita juga meninggal dunia. Letaklah Islam kita itu pada Allah S.W.T.

Awanama berkata...

Em still kau tak jawb ye ke tak dia zina,
Aku tak kata dia tak buat and aku tak kata dia buat.
Sebab aku tak ada bukti

Kalau orang tuduh aku lah kan, bagi lah bukti, aku cuma kata tak,ajalah. Habis cerita.
Bukan tuhan suruh aku buka aib pun andai kata aku buat.
Islam tak suruh kita mengaku kalau buat dosa, itu macam Kristian suruh masuk kotak mengaku depan paderi.

Kau tuduh aku kau lah bagi bukti, kalau kau lah tuduh aku kalau kau sendiri yang nampak. Kurang2 kau tampil,depan aku tuduh aku.
Kalau kau takat tuduh kau kata ada orang nampak aku berzina kau budget aku nak layan ke????

Dia dah kata bukan dia hangpa suruh dia sumpah hangpa sendiri tak nak sumpah sebab hangpa pun takut silap, itu aja hang kalau yakin hang betul hang sumpah itu memang depa.????
Hang pun tak berani sumpah punya

Yang menuduh pun tak berani bagi aku baik diam, dari kau jaja cerita macam kau yang nampak. Kau pun tgk video aja dah tu beria suruh dia sumpah.

Ada pendakwaan atau hukuman ke yang di perlukan untuk dia sampai mengangkat sumpah????
Kalau dia salah mintak jabatan agama amik tindakan lah paling kurang pun.
Pelik


Dan depa dah nafikan banyak kali, apa kata hang cari yang berani dakwa senang cerita we see how the case will end.

Kau yang beria ni pun aku tgk takut nak kata dia berzina betul tak????
So baik stop aja.

Oh pasal video tu hahahaha itu memang low class punya
Tapi nak kata takde apa yang mustahil.

Aku ulang balik kalau kau still nak go on pasal video sex apa semua ni,
Aku tanya korang berani tak kau kata itu dia yang tertuduh melakukan perbuatan zina

Kalau kau berani maka katakanlah yang sememangnya orang yang kau kata itu memang melakukan zina.

Kalau tak again baik berhenti, sebab kau sendiri tak yakin,
Kalau kau yakin bawak sekali lah si azhar ni sebagai bukti kau and dia kan pakar video so buat lah tuduhan proper sikit.

Sebab dalam akbar pun tulis mirip orang tu so apa kau nak lagi????
Kalau tak ada penuduh siapa pulak yang dituduh?????
So kalau berani and benar apa kau rasa maka
Tegaskan pendirian kau adkah kau kata mustafa ali adalah lelaki dalam video dan dia melakukan zina.

If tak berani stop aja

Awanama berkata...

Aduh cakap fuck pun isu, pemimpin hang dulu mencarut depan orang ramai, dah tu lelaki dan perempuan hang dok tayang punggung dok perli pasal kes liwat tu apa pulak?????

Lihat jugak secara akan penyokong umno adeh...hangpa memang macam budak kecik dok mengadu kat mak ini itu sendiri nakal,tak sedar

Itu individu tak bermaksud parti pun bro aduh kecoh lah lu ni. Kuat mengadu

Awanama berkata...

Hang nie bodoh bangkai! Macam sakai.. P balik masuk utan!

Awanama berkata...

Hukum nya kau pun tahu apa

Tapi soalnya sudah terbukti atau belum???
Kau pun tulis sekiranya terbukti.

So kau punya pendirian apa??? tu aja aku tanya penat dah tanya

Now kau kata dia zina ke tak???
Dah terbukti ke belum????

Kalau dia zina buat apa nak bela tapi apa status sekarang bro untuk kau kecoh2.
Kau pun takutkan nak kata memang dia, betul tak???? Tapi dari cara macam korang yakin tu dia.

Bila aku suruh confirmkan pendirian kata adkah kau kata dia berzina????
Korang pusing gila punya jauh.
Tapi tak jawab jugak.

So baik lu diam

Awanama berkata...

Mana mamat yang tegur penggunaan bahasa tadi

Ha sini tgk atas ni apa pendat kau pulak

Awanama berkata...

27 April 2013 1:48 PG

Gua agak pelik dengan statement bro. Berbelit2 n tidak begitu padu sekali, MALANG SEKALI. Didalam statement bro sendiri sudah ada jawapannya. Gua cuba jawap, satu persatu.

1) Kalau orang tuduh aku lah kan, bagi lah bukti, aku cuma kata tak,ajalah. Habis cerita.
Bukan tuhan suruh aku buka aib pun andai kata aku buat.
Islam tak suruh kita mengaku kalau buat dosa, itu macam Kristian suruh masuk kotak mengaku depan paderi.
Bro menyatakan disini, seolah-olah tiada undang-undang negara, malah anda sama sekali menolak Undang2 Hudud. Ok, Gua bagi example je ni ye jgn marah. Baiklah anda dituduh berzina, dan bukti 4 saksi telah dikemukakan kepada mahkamah, adakah anda menyatakan anda tidak bersalah?

2.Aku ulang balik kalau kau still nak go on pasal video sex apa semua ni,
Aku tanya korang berani tak kau kata itu dia yang tertuduh melakukan perbuatan zina
Gua cukup sedih anda menyatakan sebegini, siapa yang tertuduh sebenarnya guakah? brokah? atau Stopa Ali? Orang yang dituduh tersebut harus mengemukakan pernytaannya yg sebenar, bukan meletakkan Rakyat menjadi hakim. Inilah akibatnya kalu Stopa Ali tidak berani menjelaskan kenyataan sebenar.

3Ada pendakwaan atau hukuman ke yang di perlukan untuk dia sampai mengangkat sumpah????
Kalau dia salah mintak jabatan agama amik tindakan lah paling kurang pun.
Pelik
Stopa Ali tidak mengemukakan tuduhan ini di Jabatan Agama. Jika dia berani, sila minta Stopa Ali pergi ke Jabatan Agama. Orang yang "dituduh" perlu mempertahankan dirinya.

4.Sebab dalam akbar pun tulis mirip orang tu so apa kau nak lagi????
Kalau tak ada penuduh siapa pulak yang dituduh?????
So kalau berani and benar apa kau rasa maka
Tegaskan pendirian kau adkah kau kata mustafa ali adalah lelaki dalam video dan dia melakukan zina.

If tak berani stop aja

Perkara ini takkan berhenti begitu sahaja, tanpa pembelaan diri yang jelas dari orang yang dituduh iaitu Stopa Ali. Soalan yang anda berikan
"Tegaskan pendirian kau adkah kau kata mustafa ali adalah lelaki dalam video dan dia melakukanzina." Bro, gua tahu bro cuba nak defend dia, tapi bukan cara soalan sebegini. Bro sudah melihatnya atau tidak video tersebut? Soalan Bro kurang tepat, Maaf anda hanya menyebabkan masalah ini "TERGANTUNG BEGITU SAHAJA". Jika bro ingin jawapan yang anda mahukan, apakata anda bertanya pada yang tertuduh tersebut lantas menyerahkan kes tersebut ke jabatan agama.

Awanama berkata...

27 April 2013 1:54 PG
Bro nampaknya bro terpesong sket. Statement yg gua bagi tu, untuk Bro Anak Bakai Kedah. Ke Laut lah bro ni, sampai pi pemimpin pula. Nak main spin, cukup2lah ye, gua sudah cukup masak.

27 April 2013 1:57 PG
Bro, jika itu statement anda. Syabas Bro memang BIJAK n PANDAI BERKATA2. Malah kata2 tersebut boleh dijadikan mimpi2 yg indah.

Awanama berkata...

27 April 2013 2:01 PG
So baik lu diam
Mulut bro ada dgn gua ke??? Bro mahukan jawapan, then ini antara jawapan yg gua terima. Baguslah, nampak keimanan anda.

McTheory berkata...

Tolong sahabat semua, komen berdasarkan komen posting. Pada cai Pakatan Haram.. komen posting tu, jangan dok mengarut kot lain boleh? kang kalau Mc delete komen, kata Mc tak adil la jahat la. SPR tak betul la. Nak delete komen kena pakai 4 saksi dak? he he he..

Awanama berkata...

Kau dah tgk kan so kau rasa itu dia???? Kau kata memang dia ke???

1. Dah kau kata bersaksi, aku nak kata apa??? Kalau aku didakwa aku pertahankan lah kalau bersaksi dan didapati aku bersalah walau aku tak salah apa aku boleh buat???

Soalan,untuk kau siapa yang tuduh sekarang ni??? Si penuduh mustafa ali ni siapa untuk dibawa sebagai saksi.

2. Siapa yang tuduh, kau ke tduh atau siapa??? Tuduhan tu bawa kemana??? Siapa yang tampil betul2 kata itu mustafa ali. Bro dah dia kata bukan dia so kau carilah orang lain.

Wajah mirip kan??? Or kau kata itu mustafa ali???

Aku tanya kau lah siapa yang buat tuduhan sekarang ni????
Mana orang yang buat tuduhan???

Kau yang dah tgk pun tak berani kata tu adalh mustafa ali aduh dah tu kau mintak dia sumpah pulak.

Kau ni biar betul macam main tangkap muat.
Kau sumpah lah dulu bro kalau kau begitu tegas nak,kata itu adalh dia.

Jadi aku nak tanya sumpah,yang kau mintak dia buat ni sumpah pada siapa????
Pada kau??? Mengaku pada kau yang tu bukan dia??? Padahal kau sendiri tak pun kata itu adalah dia.

Tampil lah,katakan itu adalah dia

Aku nak tgk berani atau tak kau kata itu adalh dia.

Selagi dia tak mengaku maka itu bukan dia, kau pun tak tuduh diakan????
So apa yang buat kau tak puas hati???

Atau dalam hati kau dah menuduh itu adalh dia???

So kalau nak puas hati bawak benda ni sebagai dakwaan. Kau dakwa dia zina
Dah tu baru best

Bro aku tanya lagi last kau kata itu dia ke dalam,video tu???
Kalu takde yang berani kata itu dia, buat apa dia sumpah tuduhan pun tak ada.

Macam kau suruh aku sumpah aku tak zina, bila aku tanya kau ada saksi ke? kau pun cakap yang aku tetap kene sumpah. aku tanya kau tuduh aku zina ke? tapi kau tak cakap kau tuduh, tapi still kau suruh aku sumpah yang aku tak berzina

Nampak tak cerita kau ni macam mana???
Gilo namanya

Awanama berkata...

Sorry Bro Mc Theory, Tuan Empunya Blog ini. Gua cukup GERAAAMMM pada orang2 yg mempermain2kan Hukum2 ni, seolah2 DUNIA ni mereka yang PUNYA. Kena bagi yg baik sket, main SPIN LAK...Macam Azhar cakap APPAAAA DAAHHHHHHHHH....hehehe

Awanama berkata...

Macam kau suruh aku sumpah aku tak zina, bila aku tanya kau ada saksi ke? kau pun cakap yang aku tetap kene sumpah. aku tanya kau tuduh aku zina ke? tapi kau tak cakap kau tuduh, tapi still kau suruh aku sumpah yang aku tak berzina

Baca,ni aja lah ringkasan mudah.

Logik akal lah bro.

Awanama berkata...

Macam kau suruh aku sumpah aku tak zina, bila aku tanya kau ada saksi ke? kau pun cakap yang aku tetap kene sumpah. aku tanya kau tuduh aku zina ke? tapi kau tak cakap kau tuduh, tapi still kau suruh aku sumpah yang aku tak berzina

Bro, gua rasa bro ni mungkin seorang yg sgt TERPELAJAR malah pernah menjadi HAKIM MAJISTRET selama 2 penggal. Tu VIDEO VIDEO VIDEO VIDEO VIDEO VIDEO VIDEO VIDEO...penat gua taip tau. Macam nilah, ada perogol ditangkap didalam CCTV, wajah PEROGOL tersebut jelas kelihatan. Pada masa tersebut yang kena ROGOL itu, lantaklah lelaki ke perempuan, n ditambah lagi tiada saksi berada ditempat kejadian. DIINGATKAN TIADA SAKSI, DIINGATKAN TIADA SAKSI, DIINGATKAN TIADA SAKSI, DIINGATKAN TIADA SAKSI, DIINGATKAN TIADA SAKSI, DIINGATKAN TIADA SAKSI, DIINGATKAN TIADA SAKSI, DIINGATKAN TIADA SAKSI, Hanya bukti VIDEO,VIDEO,VIDEO,VIDEO,VIDEO,VIDEO sahaja yang ada. Jadi bagaimana POLIS nak tangkap. Okay let me guess, tangkap "MIRIP" siPEROGOL. YES berjaya selesai KES.

Awanama berkata...

Macam kau suruh aku sumpah aku tak zina, bila aku tanya kau ada saksi ke? kau pun cakap yang aku tetap kene sumpah. aku tanya kau tuduh aku zina ke? tapi kau tak cakap kau tuduh, tapi still kau suruh aku sumpah yang aku tak berzina

Bro logik akal, macamana bro nak mempertahankan diri dari TUDUHAN TUDUHAN TUDUHAN TUDUHAN TUDUHAN TUDUHAN TERSEBUT?

Awanama berkata...

So u make the call lah
Base on the vid??
Apa kau rasa dia zina????

Mudah tu ajakan???
So boleh lah dikatakan di sini yang secara yakin dia telah melakukan zina melalui video yang sedara tonton itu????

So lepas tonton,video,tu sedara mengatakan dia dah berzina????

By the way
Thank sebab menekankan isu sumber itu.

Awanama berkata...

27 April 2013 2:50 PG

Bro, sorry ye kalu kata2 gua mengguris spender bro, oppss Sori main2 jelah hehehe. Seronok juga berbicara ngan bro ni ok. Jom kita main dulu hahahaha...jgn marah ye.

So lepas tonton,video,tu sedara mengatakan dia dah berzina????
Bro, gua dah tak tahu camner nk explain ngan Bro..Sadly gua tak keje pangkat tinggi malah duduk dlm hutan, Sorry my mistake gua tak reti nak explain. Soalan bro, gua sudah jawap. Gua tak berani nak jawap dia dah berzina or main jongkang-jongket. Macam bro cakap, perlu ada 4 saksi hahahaha kena balik...Okay, bro tanya tu kan, apa pula jawapan bro, bro dah tgk VIDEO tu???

McTheory berkata...

andaikata rumah ko ada cctv, satu hari ko check cctv, bini ko bawa masuk jantan lain. dan ko nampak perbuatan sumbang dia tu. apa ko nak buat?

cari 4 saksi? tuduh berdasar cctv? atau gunakan hukum takzir? Islam ni fleksibel bro.. jangan gunakan hukum Islam berdasarkan kepentingan diri.

Badrul Amin ditangkap khalwat pukul 3 pagi dalam hotel dengan bini orang, tapi masih ada pencacai yg tak percaya dan kata itu fitnah. apa kejadahnya?

moralnya, pencacai Pakatan ni hanya mahu menafikan, walaupun ianya dari hukum Allah sendiri.

Awanama berkata...

Em wow
Jadi bila tu terus tangkap ke????

PENDAKWARAYA perlu membuktikan pulak yang tanpa keraguan munahsabah yang mengatakan yang dia bersalah.
Bukan main pakai video aja

Kene test pada waktu sekian2 dimana dia berada di mana tempat kejadian. Adakah mangsa mengecam perogol

Dia akan masuk sudut teknikal kes pulak, dan macam yang dah dibuat pun dia dah pun menafikan.

Dah tu bukti tak cukup mahkamah pun suruh sumpah pakai Quran????

Diingatkan di sini jugak takde saksi, maka kau yang tgk video tu pun cari lelaki tu pukul konon sebab dia merogol

Still kau tetap berslah sebab kau hukum dia tanpa dia di sabitkan dengan kesalahan tu and still bukti tak cukup walau itu muka MIRIP dia.

Kau budget macam tu aja nak kenal pasti ke aduh.

Awanama berkata...

27 April 2013 3:03 PG

Good one, BUKAN VIDEO sahaja. Bagus, dengan secara otomatiknya bro menyatakan perlu ada bukti lain. Dan Bro sendiri menyatakan perlu ada pendakwaan. Dan orang yg didakwa itu "YANG TERTUDUH" Kenapa "YANG TERTUDUH" tidak memberikan sebarang maklum balas?

Kau budget macam tu aja nak kenal pasti ke aduh.
Gua budget camtu, bro punya budget camne lak??? Mesti Bro punya budget lagi tinggi dari gua hehehe..

Awanama berkata...

Jadi bila tu terus tangkap ke????

Bro PERINTAH REMAN tu apa???

Awanama berkata...

Syok gak bertekak ngan lu hahahaha
Aku tak kata pendirian kau salah ia betul pada kau dan aku dengan pendirian aku

Aku tak tgk pun jadi malas sebab benda,ni kene,confirm,dulu

Em thanks bro,anyway polis yang bertugas kat PD pada waktu sesuatu terjadi tu ada kaitan dengan aku.
Pegwai agama yang terlibat pulak pun member aku kenal.
So still aku malas nak komen sebab bukan aku yang nampak.


Anyway seronok hahahahaha

Awanama berkata...

Kesimpulannya:pas berzina dibolehkan.umno berzina msti tubuh suruhanjaya diraja kne siasat.pas maksum sbb ada wali selipar.umno bt smua salah.sbb wali selipar dh jatuh hukum mngalahkan Allah swt.

Awanama berkata...

Bro sebelum mengundur diri, gua saja nak merapu ni

"Janganlah biarkan RAKYAT YG MENjADI HAKIM, "YANG TERTUDUH" perlu tampil menjelaskan PERKARA YANG SEBENAR-BENARNYA. Tahukah kita, RAKYAT YANG MENJADI KORBAN dalam hal ni"

Gua terus terang cakap gua tak suka "YANG TERTUDUH" menyalahkan pihak lain apabila hal tersebut terkena pada "YANG TERTUDUH" Ini yang menyebabkan RAMAI RAKYAT TERSPIN.

Gua pun seronok juga hehehe, NEXT TIME kita "BERGUSTI" hal lain lak ok. Thanks Bro.

Awanama berkata...

Aku malas panggil kau pencacai sebab bukan level aku lah bro.

Soalan,kau ni memerangkap sebab dalam rumah sendiri cuba kau ubah bini kau dalam hotel ke apa cantik sikit kau nak tuduh pakai cd aja,ke??? Muka macam sama tapi adakah bini kau????

And kau berani tuduh itu bini kau???
Fikirlah sendiri.

Awanama berkata...

27 April 2013 3:20 PG

Gua baru je nak tido ni, takpelah gua ada free time lagi. Gua rasa bro seorg yg Bijak Pandai n tahu mana satu yg betul mana satu yg salah. Teruskan okay.

Persoalan tadi, Bro punya soalan tadi
Soalan,kau ni memerangkap sebab dalam rumah sendiri cuba kau ubah bini kau dalam hotel ke apa cantik sikit kau nak tuduh pakai cd aja,ke??? Muka macam sama tapi adakah bini kau????

And kau berani tuduh itu bini kau???
Fikirlah sendiri.

Tanyalah BINI tu dia buat ke tidak. Pastu buatlah laporan pi Jabatan Agama. Naik mahkamah syariah. Benar atau salah, serahkan keputusannya pada Mahkamah. Ok.

tobeng berkata...

Hukum Islam bukan hudud aje.Kalau takde 4 saksi aje qazaf,takde saksi aje qazaf,80 sebatan.Kalau kurang ilmu jangan fitnah hukum Islam(bukan kata aku alim sangat pulak).Kalau gitu siapa2 kena rogol macamana nak buat repot bawah hukum Islam kalau takde saksi nampak dia kena rogol?Nak kata mangsa rogol ni qazaf ke?Kalau macam tu zalimlah hukum Islam.

Siapa kata bukti video tak boleh pakai?Dalam undang2 civil boleh aje pakai bukti video,cctv,rakaman video henpon semua tu.Boleh aje sabit kesalahan.Maid indon banting baby,budak sekolah buli member semua tu pakai bukti apa sampai kena hukum di mahkamah?Bukan bukti video?

Ooo itu undang2 sivil bukan hudud...Abis tu undang2 Islam tak pandang bukti2 lain selain dari saksi?Kalau tak cukup syarat untuk dikenakan hudud boleh aje switch ke takzir.Dalam takzir perlu ada qarinah.Qarinah tu termasuklah rakaman video,dna,laporan perubatan semua tu..sama macam yg diorang buat macam kes sivil.Bukti2 tu diterima pakai.

Untuk kes anwar dan stopa kedua2nya sudah ada qarinahnya iaitu rakaman video.Cuma apa yg perlu dilakukan barang bukti ini perlu disahkan oleh pakar keasliannya terlebih dahulu.Sekiranya asli,buat pula pengesahan pelakunya sama ada memang orang yg tertuduh atau orang lain.Ini juga dilakukan oleh pakar.

Masalahnya video china doll anwar sudah disahkan asli oleh pakar dan pengecaman pelaku juga sudah disahkan 99.9% sama dengan anuwar.Tapi apa yg korang buat?Korang tolak mentah2 dan tuduh semuanya konspirassssiii,bohong,pakar dah kena beli blalabalala..

So terpulanglah sama ada korang memang mencari kebenaran atau sebaliknya.

Pendapat peribadi aku,rakaman video yg terbukti asli dan pengecaman yg terbukti milik tertuduh yg sudah ditonton oleh 4 saksi yg adil itu juga boleh disabitkan dengan hukum hudud bukan lagi takzir.Ini aku ambil secara kias diantara melihat secara direct dengan mata dan melihat melalui perantaraan video.

Jangan sempitkan hukum Islam.Nak buat hudud konon tapi fikiran sempit,buat malu Islam ajelah korang ni...

Awanama berkata...

Selagi Stopa Spender ni tak sumpah dalam mesjid ....macam Stopa minta orang Umno sumpah dulu .... aku anggap Video tu SAH!!! Ada siapa kata itu bukan dia ?? ADA BERANI ???

Solah 4 SAKSI ... dengan Video ini ALLAH telah memberi bukan 4 ..,alah 4,000, 40,000 orang "skodeng" tengok apa yang berlaku.....

YANG SAH NTE STOPA SPENDER TAK BERTANDING PRU13 .... ini mengesahkan lagi .... yang ditakut!!! hehehehe

tobeng berkata...

Ok tambah sikit lagi,dalam quran cakap yg lebih kurang maksudnya bila datang kepadamu orang fasiq membawa perkhabaran hendaklah kamu siasat terlebih dahulu.

Sekarang ada 2 perkhabaran(anwar n stopa) datang drp sumber yg tak pasti sama ada fasiq atau tidak,kenapa kamu tak mahu siasat???Why??Kenapa reject terus?Mana kamu tahu itu fitnah kalau kamu tak siasat?(Malah bila sudah disiasat oleh pihak berkuasa kamu tak mahu percaya).

Kamu ikut perintah tuhan ke perintah hadi awang???Kamu cari kebenaran atau main ikut2 orang?

Awanama berkata...

Yang Pelik PAS nih!...Di suka tuduh orang fitnah. Kalo ikut cara islam (PAS tak ikut)...mula-mula diarahkan siasat dengan segera...tak kira member ke, anak ke...Tok guru ke...bukan terus tuduh fitnah. Mereka Pemimpin PAsd ini suka ikut jalan mudah untuk lari dari masalah...iaitu tuduh orang lain...Sebab itu Haram Hukumnya mengundi PAS...apa lagi PKR...

Awanama berkata...

kata perlu 4 orang saksi...Sekarang ada berjuta saksi...tak boleh pakai ke?..waktu masuk pon orang boleh nampak...

Awanama berkata...

AKU KESIAN TENGOK PUAK PEMBELA BENANG BASAH DAN BATANG BASAH NI. AKU NAK SOAL DEPA SATU SOALAN SAJA : KALAU DAH KATA VIDEO MENUTUH ANWAR & STOPA TU PALSU DAN FITNAH KENAPA DEPA BERDUA TAK BERANI BUAT LAPORAN POLIS? KALAU DLM BAB2 LAIN ANWAR ADALAH JAGUH 'SAMAN' KENAPA DALAM BAB NI DIA TAK BERANI SAMAN? SEBENARNYA ANWAR DAN STOPA TAKUT KALAU LAPORAN DIBUAT, SIASATAN DILAKUKAN MAKA AKAN TERDEDAH KEBENARAN MEREKA MENUTUH TU.

Awanama berkata...

budak?Bapak.budak yang sekarang ni arkitek berjaya...dia tak perlu.duit..mana ada video boleh dipalsukan!!!!! Bodoh! Gambar boleh...video tak boleh...nk komen orang lain lu sendiri perg belajar buat filem dulu...stupido

kluangman berkata...

Aku rasa jawapan Dan cara azhar sulaiman menjawab adalah cukup sempurna untuk penyokong tegar otak dilutut bingkas marah meluap-luap.

Mereka tak mahu berfikir sejenak tentang apakah yg azhar Cuba sampaikan..takkan 100% kosong. Mereka dikuasai emosi mcm pemimpin mereka yg dikuasi nafsu melampau.

** penyokong tegar oak dilutut - aku tak rujuk kpd penyokong pembangkang tapi kalau mereka terasa...nasiblahhhh

Awanama berkata...

So mcm mana pulak klu bini ko ker, adik pompuan ko ker kene rogol kat umah, perogol adalah org yg dkenali, so mcm mana? Mana nk cri 4 saksi bro, apa yg ko akan buat bro, silap2 klu ko buat ptuduhan kepada perogol silap2 dia bleh spin ckp mangsa bkan drogol tp suka sama suka.
Alasan "mana 4 saksi?"

Awanama berkata...

kesian ko Azhar. bagi ceramah panjang lebar, Ko ingat dia orang mau dengar ke?..Mereka tu dah boleh digolongkan sebagai Pakatan Haprak(tulis konon Pakatan Harapan Rakyat) dan PAS pulak Puak Ajaran SEsat( Hanya tok guru mereka saja kata dia orang dengar, macam tok guru Ayah Pin.Imam mereka pula Kapal Sing. Pakai serban tu sunah Nabi, kenapa serban Kapal Sing tu pulak mereka jadikan Imam, Ikut 100% apa yang Kapal perintah..Ajar anak-anak Pasti(Tadika PAS) bahawa orang UMNO tak solat?..Betol ke ajaran macam tu?..

Awanama berkata...

Dalam kita dok bagi pendapat dok fitnah dan memaki hamun Pemimpin yang tidak sealiran dengan kita serta memuji Pemimpin yang kita sanjungi walaupun ternyata dia pun xbersih walaupun dicuci dengan Clorox....Saya nampak kita hanya menambah saham dosa sahaja?

Saya nak tanya? dulu PAS kalah di Kedah,sekarang PAS memerintah di Kedah,yang memerintah tu Orang Melayu beragama Islam,sepatutnya kita rakyat Kedah perlu merasa bangga Orang Melayu mampu mentadbir Kedah dengan baik dan Cemerlang.yang kurang kita perbaiki yang salah kita tegur cara berhemah serta kita sebagai rakyat,kita perlu beri sokongan moraldan bantu orang melayu untuk bangunkan Kedah untuk generasi anak cucu kita akan datang,Jangan kita terlalu dibuai mimpi dengan Janji2 kosong Pemimpin BN yang melakonkan berbagai waktak untuk memenangi hati rakyat meraih simpati dengan menabur habuan2 beebentuk sementa untuk menyokong mereka.

Jika BN ternyata baik dan memetingkan kepentingan rakyat Kedah setelah memerintah Kedah selama 54 tahun,adakah tahap kehidupan rakyat Kedah seperti sekarang?Lihat sekeliling kita,penduduk kampong kita...

Saya ingin mengajak rakan-rakan semua,marilah kita renung sejenak dan memikirkan jauh kehadapan,apa salahnya kita memberi peluang pada PAKATAN untuk terus memerintah Kedah lagi 5 tahun,selepas itu kita nilai Prestasi mereka,adakah lebih baik atau sebaliknya.

Mengikut Lapuran Audit Negara,setelah semakan dibuat semua negeri2 yang diperintah oleh Pakatan telah menunjukan prestasi yang baik dan cemerlang,didalam mengurus Kewangan negeri secara berhemah,Tender projek secara terbuka,telus dan banyak melaksanakan program2 membantu rakyat,JIKA dibandingkan dengan Negeri2 yang diperintah Oleh BN jauh ketinggalan...tetapi di tv dan surat khabar telah diwar-warkan merekalah hebat...Kehebatan,kecemerlangan kita bukan kita yang nilaikanTETAPI RAKYAT YANG BIJAK AKAN MENILAIKAN...

Negeri Kedah sebelum PAS mengambil alih,adalah diantara negeri yang berhutang paling tinggi.PAS terpaksa melunanskan hutang2 ini dalam masa 5 tahun semasa mengambil alih..hutang ini adalah Peninggalan Mahathir Khalid dan rakan-rakanya sebelumnya...

Marilah kita fikir secara bijak dan berakal,jangan sesekali terelalu fanatik pada BN walaupun bukti sudah jelas BN gagal memerintah Kedah setelah diberi peluang bukan 5 tahun tapi 54 tahun?

Mari kita UBAH fikiran kita,jika kurang faham kira perlu berbincang dan minta pendapat dari cerdik pandai disekeliling kita yang tidak pro pada mana-mana parti.

Ayuh...5hb kita Kekalkan PAKATAN RAKYAT untuk terus memerintah KEDAH...Insya Allah...

Awanama berkata...

biasa la bila dah otak beku keluar lah komen mcm ko nie..banyak sgt baca haramkah ni le akibat nya..

Awanama berkata...

Orang yang sempit fikiran sahaja tidak tahu menilai yang mana intan yang mana batu ...

Awanama berkata...

maka nanti bro kat atas tu kata..
tak apa lah biarlah isteri ku.anak ku. makcik ku. melahirkan anak tidak sah taraf..nak buat mcm mana 4 saksi tak de..bodo..

Awanama berkata...

penzina tidak akan mengaku berzina..
perompak tidak akan mengaku merompak..
sebaliknya akan menudoh org lain utk menutop kesalahan..

Awanama berkata...

Pas party syaiton bertopeng manusia..
jgn lupa..tok guru kata boleh kawan dgn syaiton..maka jadilah seko2 perangai mcm syaiton..rompak balak..
songlap duit tabong..panjat bini orang..

Awanama berkata...

otak kaw tu yg da masuk anai2..smpaikn bukti nyata pn kaw da xnk terima...dasar pemakan dedak..bebal melampau...!!!!!

Awanama berkata...

Bn perintah kedah 50 tahun hutang 2 billion..Pas baru 5 tahun hutang dah hmpir 1 bilion...tu pun ada lg puak pas mai dok habaq kata depa bagus

Awanama berkata...

yg penting sekarang ularmak pas dah jatuhkan hukuman kepada sitertuduh mengikut hudud yg adil..

itu fitnah tidak perlu dilayan/ zina perkara kecik/ sitertuduh sakit lutut lama dah/ini semua keje umno..

jadi sitertuduh tidak perlu bersumpah atau buat laporan polis..??

kes pun selesai, hudud ala2 pas pun telah berjaya dilaksanakan dgn seadil2nya.. tekebeerr

anakUtara berkata...

Bagi aku simple je, tuduh ke, 4 saksi ke,spender ke, apekebenda pun, suma org tengok video tu, dah tu sendri pikir macamana, takyah nk melalak sana sini, korang yg cita psl agama, biar Allah hukumkan... jgn belagak cam pakatan tak penah buat fitnah yg korang nak pecaya..

zainal berkata...

Puak pas buka mata, hati dan jujur sila lihat ini...
http://m.youtube.com/watch?v=qFaw1lefOII

zainal berkata...

Saudara sekelian ( tak kiralah penyokonh bn atau pr ) cuba search dlm youtube .....
Taip " nurul ezah ustaz kazim " utk mengetahui jawapannya dan sebarkan...

Awanama berkata...

Saudara sekelian, islam mengajar kita, sekiranya ada tuduhan, siasat. Jadi sila siasat dan baca..
Dengar ini.. http://m.youtube.com/watlch?v=QfENTq8qp2Q

Awanama berkata...

aku sokong tindakan berani Azhar ni...kebanyakan kita pun dah jemu, jelak dan meluat bila kes ni tak dpt diselesaikan dgn cepat...mereka yg sepatutnya mengambil tindakan cepat sanggup senyapkan diri tak mahu mengaku...bila kes tak diambil tindakan report dan saman...maka gambar lucah berterusan tertayang ke seluruh dunia ...ini tak baik kpd anak2 kita...harapan kami mengakulah dan buat report polis segera dan buat penyiasatan...agar rakyat dpt tahu keputusannya sama ada tulen atau tidak!

hidup PAS berkata...

orang umno memang otak tak berakal... otak udang... umno hanya berpolitik untuk periuk nasi dan kekeyangan perut mereka aja.. lepas kenyang nengok video seks... itu ajer

Awanama berkata...

Anak Bakai Kedah.. dia tu arkitek ada firm sendiri jutawan belakon tu hanya sampingan je...dia bagi benda yg simple suruh ang fhm....tp ang masih benak takley nak terima...kemon la bukak hati tu jgn terlalu taksub..LAIN KALILAH!!!!!!