Rabu, 21 Ogos 2013

HOT! Video Ustaz Mereng Mahu Hapuskan Kuasa Sultan di Malaysia!!Semalam tersebar satu klip video seorang pemuda sedang 'mengajar' bagaimana untuk menghapuskan sistem diraja di Malaysia. Kononnya dengan cara tersebut, Malaysia akan jadi Republik pada tahun 2030.

Dalam klip video itu juga, pemuda tersebut menghina Sultan dengan memanggil Sultan dengan panggilan syaitan.

Disebabkan perkara tersebut, satu laporan Polis telah dibuat oleh Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) terhadap seorang ahli serta penyokong Pas yang bernama Wan Ji wan hussin.

Laporan dibuat di Balai Polis Dang Wangi, Jalan Dang Wangi, 50100 Kuala lumpur berikutan tersebarnya satu video yang dianggap menghina Sultan.

Selain dari penghinaan ia juga dianggap sebagai ancaman untuk menghapuskan Institusi Raja-Raja Melayu oleh Persatuan Pengguna Islam Malaysia.

Apakah hanya Persatuan Pengguna Islam Malaysia yang memandang perkara ini sebagai serius?


Dimana NGO Melayu Islam lain? Taknak buat laporan polis ke? Tangkap si Wan Ji tu, bawa ke balai. Kalau tidak, akan ramai anak melayu yang jadi serupa Wan Ji ni. Melayu tak sedar diri!

Kalau tak percaya, boleh tengok video kat bawah ni..

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Penghuni tetap parti hijau tong sampah, semua boleh masuk parti, syiah dan orang giler pun bole masuk janji menang kerusi, parti tong sampah.

Tanpa Nama berkata...

kerat jer punai budak nih.

Tanpa Nama berkata...

dia ckp 2030 jd republik...xde sultan...dia tu sempat ke hidup lg pd 2030..silap2 2014 ustaz cilaka ni allah cabutkan nyawa dia..itulah ustaz haramjadah namanya..gelar org islam syaitan ..babi...peribadi mulut x jaga..aku kalau jumpa dia kt mana2..aku sendiri akan panggil dia Anak Haram dpn org ramai...tak salahkan..betul ustad wan ji anak haram