Isnin, 16 September 2013

HOT! Blogger Akhram Cabar KJ Untuk Ketua Pemuda UMNO Malaysia!! #BeraniBerubah


Beberapa persoalan akhirnya terjawab apabila Akhram Sanusi 'confirm' untuk mencabar jawatan Ketua Pemuda UMNO pada pemilihan yang akan datang.
Beberapa blog serta  halaman media sosial lain telah mula memberi komen tentang kemungkinan Blogger ini bertanding jawatan Ketua Pemuda UMNO Malaysia pada pemilihan ini. 
Banyak persoalan dan andaian timbul tentang niat, taktik serta kemungkinan pencapaian saya apabila berentap dengan Ketua Pemuda yang bukan sekadar mempertahankan kedudukannya, tetapi juga sedang menyandang jawatan Menteri Belia dan Sukan.

Blogger ini tak akan dapat menjawab semua persoalan ini dalam satu posting sahaja, namun, bersedia untuk memulakan perbincangan tentang pertandingan ini dengan mengesahkan bahawa pada masa ini, memang menjadi niat saya untuk bertanding merebut jawatan Ketua Pemuda UMNO Malaysia.  
Insya Allah, blogger ini akan melakukan deklarasi rasmi tidak lama lagi, tetapi ingin saya berkongsi niat di sini dahulu demi menghormati warga sosial media yang mula menimbulkan persoalan ini secara serius.
Persoalan asas kita sebagai orang Melayu yang beragama Islam apabila membuat sesuatu adalah, apakah niat di sebalik perbuatan tersebut. 
Maka di sini, ingin blogger ini mengakui yang niat bertanding ke jawatan ini adalah kerana saya ingin mengabdikan diri, BERGANDING BERSAMA kawan-kawan, untuk MENGEMBALIKAN KEGEMILANGAN ke PERGERAKKAN PEMUDA UMNO MALAYSIA berlandaskan nilai-nilai keIKHLASan dalam PERJUANGAN serta BERSATU dalam meLAKSANAKAN AGENDA MELAYU.

Pengupasan Niat serta Agenda akan diteruskan dalam perbincangan. Blogger ini berharap kawan-kawan Pemuda UMNO mahupun sahabat-sahabat serta bekas Pemuda UMNO di ruang Media Sosial sudi menyertai perbincangan membentuk wadah baru Pemuda UMNO Malaysia yang dirasakan perlu dibawa oleh saya sekiranya berjaya merebut jawatan Ketua Pemuda tersebut.

Agenda Pemuda UMNO pimpinan saya bukanlah agenda saya sendiri, tetapi haruslah membawa harapan seluruh masyarakat Melayu amnya, dan kesemua warga muda UMNO khususnya.

Ikhlas dari calon anda... 
Akhramsyah Sanusi

Sebenarnya ramai yang terkejut dengan pengumuman Akhram Shah Sanusi untuk bertanding merebut jawatan Ketua Pemuda UMNO yang kini disandang oleh KJ. Kalau anda mengenali si Akhram, memang dia darah pahlawan dan terkenal dengan semangat juang Melayunya.

Jangan ada orang lain kutuk si Akhram, sebab diantara beratus ribu pemuda UMNO, hanya si Akhram saja yang berani mencabar KJ untuk pertandingan Ketua Pemuda.

Sebelum ni ada juga dengar suara-suara sumbang nak cabar KJ. Tapi hanya hangat-hangat taik ayam. Bunyi saja kuat, tapi dalam kosong habuk pun tarak.

Apa pun syabas saudara Akhram, teruskan perjuangan. Kepada KJ, bertandinglah dengan adil dan saksama, jangan buat sesuatu yang diluar batasan.

McTheory:
Kepada ahli UMNO perlu Berani Berubah!

Tiada ulasan: