Selasa, 1 Oktober 2013

HOT! Mukhriz Mahathir Rasis atau Cina yang Rasis? #KedahAmanMakmur











Cehh.. bising pulak betina ni. Walaupun kes ni dah lama, dah tersebar pun, tapi Mc nak bagitau senang saja. MB Kedah bukan rasis tak pedulikan kaum cina. Tapi MB Kedah tak hipokrit macam kaum cina buat kat BN Kedah. Berapa peratus cina sokong BN? 6%? Jadi apa perlu BN Kedah beri perhatian pada mereka yang tak suka kepada kerajaan?

Bayar cukai? Semua rakyat Malaysia bayar cukai.. soo apa masalahnya?

Dah korang tak percaya dan hormati Kerajaan BN Kedah, soo korang pandai-pandailah jaga diri atau cari fund dari orang yang korang sokong. Ini bukan rasis, tapi hakikat sebenar yang kita hadapi sekarang. Cina banyak eksen dengan kerajaan, BN menang pun sebab undi melayu dan kaum lain, jadi what u give, u get back laa..

Kita bukan anti cina, tapi cina tak suka kita, nak buat lagu mana betui?

McTheory:
Depan sokong kerajaan, undi pi ke Dap.. pui!!

6 ulasan:

Awanama berkata...

The chinese have been harping the racial issue ever since the 70's, since I was a student until now.
They had been using the word in every situation possible. After scolding her anak cucu, I was called to be reprimanded. Among the accusaton was, I was racist. That time, I had never even used the word in my life, thus the concept of racism was something I was unawable situation they could think of.
The first embarassing moment I heard the word was whwn I wa teaching a their school. After

Awanama berkata...

Pedulikan anjing2 yg myalak..kami org2 melayu tetap akan pertahankan tanah air kami..pdulikan itu semua..kita tetap
Melayu dan Islam Agamaku

Awanama berkata...

Selagi tindakan itu berteraskan tuntutan perlembagaan ianya adalah 'hak'.

Apabila orang China mempersoalkan itu menunjukkan mereka 'rasis'.

Mereka sengaja nak setkan otak rakyat mengenai perkataan rasis supaya dalam tindak tanduk kita jangan rasis.

Dah kita tahu mereka tak kuat mana dari PRU13. Apa pun mereka kata ibarat anjing menyalak bukit.

Awanama berkata...

Apa lagi bungkuuih baju hangpa pu balik NEGARA china@tiongkok..ini tanah melayu.. sekali lagi.. tanah melayu..bumi diwariskan untuk umat manusia yg beriman dn bertaqwa para kapiaq numpang ja..muka tk malu tuiii.

limkitsiangmalam.

Awanama berkata...

Kawe pun heran sungoh nate cino tino nih..royak ko dio..jange masok capo hal ore lain, tlg jago cina di kwase Seputeh.
Menate haying gapo ni !..
Ni tanah ore Nayu, kito wie tumpe pun nasib baik....sdar ko diri lah sikit mek cino weei..
Kito puak puak Naye tak takut sikit rabuk ko nate nate cino supo Teresa ni.
Jenis bangsa yg merepak di negeri orang pah tu...mula nak rampas kuasa. Melayu tak gentar !.

Awanama berkata...

aku melayu paling rasis kat malaysia ni..apa aku peduli...cinabeng pi marmpos...