Sabtu, 2 November 2013

TAHNIAH! Akhir UIAM Berjaya Di Tawan!! #PRKampusOfficial result of IIUM SRC Election 2013/2014:
Pro-M 8
Pro-U 10

Lari sikit dari isu PRK Sungai Limau. Mc nak update pasal Pilihanraya juga, tapi pilihanraya kampus. Terkejut bila Mc mendapat tahu UIAM berjaya ditawan oleh pro Universiti (Aspirasi)

Cerita ni Mc ambil dari blog Keris7Lok,

Alhamdulillah. Nampaknya setelah sekian lama sejak tahun 1997 akhirnya detik sejarah berlaku buat julung julung kalinya Pro Universiti berjaya 'mandi' kan puak pro-m yang memang pro pembangkang.

Namun begitu masih ada pihak yang cuba untuk memanipulasi dan menutup kekalahan pihak WUFI dengan menggunakan media arus pembangkang. Keris yakin pasti puak WUFI rasa tergugat dan membuktikan UIA bukan kebal untuk calon Pro-Universiti.

Ramai tanya kenapa UIA menang. Di sini Keris nak menjelaskan keputusan rasmi PRK UIAM adalah kiraan Kampus Gombak sahaja. Sama juga UiTM ada 14 kampus tp yg mewakili keputusan PRK adalah UiTM Shah Alam. Malaysiakini & Harakah spin yang WUFI menang, sebenarnya mereka kalah atas sebab kita tidak mengira cawangan.

Detik bersejarah ini membuktikan bahawa pengaruh pembangkang yang super merapu sudah mula merosot. Erti kata lain mereka yang tidak berminat dengan politik luar WUFI sudah mula menunjukkan tanda protes mereka kepada Pro-Monyet.

Siapa sangka setelah 17 tahun WUFI memegang tampu kuasa, kini mereka dalam keadaan terdesak setelah kalah yang tidak mereka sangka. Kata kubu kuat yang tidak boeh ditembusi namun mereka akhirnya tewas.Kepada harakah sila berhenti sebarkan maklumat palsu yang mengelirukan kepada siapa yang membaca. Lain Kalilah untuk WUFI dan Dah Kalah-Kalah lah!

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kalau macam tu, pilihanraya umum kita ambil kira kat kuala lumpur ja lah. jangan kira undi negeri.

Tanpa Nama berkata...

ini amalan dah bertahun2 lamanya..dulu masa PRO - M menang pun x dikira kemenangan di peringkat cawangan. bila kalah nak suruh kira pulak? hahaha.......

Tanpa Nama berkata...

TAHNIAH WARGA SISWA YANG MASIH ADA KEWARASAN.....SELAMA INI SISWA BEBAL DALAM CERDIK, TAK BOLEH DITEGUR, TAK MENDENGAR KATA, TAKSUB, KERAS KEPALA AKIBAT TERMAKAN HASUTAN SISWA SEWEL YANG PRO PEMBANGKANG,,,,,USAH JADI MACAM ADAM ADLI YANG TERUS TERSINGKIR DARI ARUS PERDANA, BAHKAN BELIAU TELAH HILANG SEGALANYA....TERUS DILEMBUKAN OLEH PEMIMPIN PEMBANGKANG YANG RATA-RATA TAK BERAPA CERDIK DAN TAK BERAKAL......TAHNIAH WARGA SISWA KERANA ANDA MASIH WARAS, MASIH SEDAR, TIDAK BERMIMPI DI SIANG HARI.....TAK SELAMA-LAMA NYA KALIAN JADI LEMBU DICUCUK HIDUNG....BIARKAN RAKAN KALIAN YANG LAIN DICUCUK HIDUNG.....KALIAN YANG MENOLAK PEMBANGKANG SEMEMANGNYA SISWA YANG BERKUALITI DAN ADA NILAI.....TAK MACAM SISWA PRO PEMBANGKANG YANG RATA-RATA DILEMBUKAN.