Rabu, 28 Mei 2014

PANASS!! Anak Muda Malaysia Bersama Hero Kedah Tawan Greenland!! @MukhrizMahathir #HanyaDiKedah


Lapan penjelajah Ekspedisi KE7B Felda Greenland 2014 berjaya memuktamadkan ekspedisi di Hill 660 Kangerlusuaq dua hari lalu sekali gus menjadikan rakyat Malaysia sebagai kumpulan pertama dari Asia Tenggara merentasi pulau ais terbesar dunia itu.

Perjalanan sejauh 540 kilometer (km) diharungi lapan anak muda negara hanya mengambil 27 hari berbanding 30 hari anggaran perjalanan yang dijadualkan sebelum ekspedisi bermula.

Presiden Kelab Eksplorasi 7Benua (KE7B), Muhamad Muqharabbin Mokhtarrudin berkata, kumpulan penjelajah kini berada di Kangerlusuaq sehingga 30 Mei ini dan akan diterbangkan di Nuuk, Greenland sebelum berpelas ke Kuala Lumpur menerusi Bandaraya London pada 2 Jun ini.

Beliau berkata, kumpulan penjelajah negara dijangka tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) jam 8 pagi pada 3 Jun ini.

LAPAN penjelajah negara yang berjaya tiba di Hill 660 Kangerlusuaq, Greenland.

Kumpulan penjelajah memulakan ekspedisi pada 28 April lalu di Hans Gletche selepas menjalani latihan teknikal terakhir di Lambafill Blue Mountain atau Blafjoll dan Bandaraya Reykjavik, Iceland.

Video Ds Mukhriz bangga dengan kejayaan mereka.

11 ulasan:

Awanama berkata...

Hari tu ada mb jatuh lepas terbabit dengan isu ekspedisi antartika.

Harap mb ni gak jatuh bersama bee end dengan ekspedisi yang habiskan duit ni. Baik sedekah kat orang miskin berlambak kat Kedah tu.

Pmimpin kaya mana tau susah rakyat. Tambah2 anak orang kaya raya. Balik Kedah pun tengok suasana suram sekarang.... Harga barang naik topik biasa di kampung2.

Awanama berkata...

duit bapak kamu ke yang dia orang pakai, dia orang ada sponsor...kenapa melayu bengap dah tak tahu guna otak..aku ada dengar, masa krisis di mesir, ada mamat yang pakai kopiah kata bawa balik anak anak Malaysia semasa kacau bilau di kaherah tu mengabiskan duit kerajaan, anak dia pu kerajaan sponsor balik demi untuk keselamatan..apa punya kepala otak orang macam ni, nak anak dia mampos di sana kemudian pakat panggil orang pkr, pas, dap dok maki kerajaan...kumpulan bodoh otak ni sentiasa ada di mana mana dalam Negara ni..sedih

Awanama berkata...

Hang otak selut...xxx leh pakai.

Awanama berkata...

Otak Melayu bee end. Sponsor tu boleh tolak cukai.

Cukai boleh guna untuk rakyat...Nak ja aku kata b...h. Duit yang patut jadi hasil cukai tu boleh kat depa ja la. Tu tak kira berapa yang membazir dan bocor dalam ekspedisi tu.

Setakat nak pi tawan dan dapat NAMA tu rasa bukan jatuh hukum wajib. HARUS pun tak tentu. Kalau hampa nak ikut Islam la...

Awanama berkata...

Kahkah...bodo piang hg ni..
Masalah otak x berfungsi...hati hitam...

Awanama berkata...

Wakaka.. Korang dok bodek mb. Bapa dia dok kutuk korang....mudah cakap bee end tinggal yang tak cerdik.

Habis tak da hujah, mencarut takpun mengutuk. Tapi orang berjuang kerana Allah akan terus berjuang setakat terdaya.

Sahabat2 Nabi dulu pun kena kutuk kena hina. Tapi mereka terus berjuang.

Jom sokong Pakatan.

Awanama berkata...

Bumi Allah ini begitu luas. Apakah kita cuma perlu duduk di kampung kita dan jangan sekali2 pun pergi tengok tempat lain. Harap ada yg sudi memberi jawapan...

Awanama berkata...

Boleh dak bagi contoh kutukan itu dan mencarut tu?

Awanama berkata...

Dalam Al Quran pun suruh kita mengembara. Tapi macamana. Bukan cari nama. Tapi menyedarkan diri tentang Allah maha berkuasa.

Seterusnya manusia akan yakin dan ikut hukum Islam kseluruhannya.

Banyak pengembaraan ditaja dan gah satu Malaysia. Yang menaja boleh lari cukai dan promote produk.

Yang ditaja harapnya tak ada perasaan bangga sombong. Tapi asyik puji penaja dan kerajaan konon bantu mereka. Orang kampung terpengaruh, tak sedar kerajaan zalim dalam bab lain.

Kerajaan zalim ambil kesempatan.

Pengembara Islam ramai, mereka tak menonjol. Nak cari boleh lihat yang low profile dalam internet. Yang berdakwah dalam kumpulan pun
kira ok asal jangan tinggal keluarga dengan masalah. Bekerja diluar negara pun kira mengembara gak. Malah bekerja di luar kampung halaman pun kira mengembara gak.



Contoh kutukan=ayat anon 12.24
Contoh mencarut=rujuk ayat2 penyokong bee end yang bersepah dalam internet.

Tak faham gak, buka kamus Melayu-Melayu.

Awanama berkata...

Anak Kedah sorang saja. Tajaan Kedah sikit, tu pun sebab nak harumkan nama negeri dan sokong anak muda tu.

Dalam kerajaan, ada peruntukan untuk sumbangan, untuk kebajikan, untuk ekonomi, untuk pelaburan dan beberapa bab lagi.

Soo.. salahkah kalau setahun sekali negeri Kedah taja orang untuk mencipta nama.

Satu dunia tengok bendera Kedah berkibar dan nama Kedah disebut-sebut.

Tu pun tak boleh pikiaq, bodoh nak mampuih.

Awanama berkata...

Eleh, mmat pmbkang ni tingin nk p kot. Tu yang asyik kutuk kerajaan tu. Dasar tak sedar diri