Isnin, 16 Jun 2014

HOT!! BTN Nak Cari IKON Patriotik atau IKON Kroni BTN? @RazaliIbrahim

Cari IKON contoh macam ni..

Program Aku IKON Patriotik dianjurkan oleh BTN dengan kerjasama Media Prima. Objektifnya program IP (Ikon Politik) ini bertujuan untuk mencari ikon dari setiap negeri untuk diketengahkan sebagai Ikon Patriotik negara.

Namun ada perkara buruk berlaku, ianya amat dikesalkan oleh kami kerana berlaku kronisme didalam saringan akhir.

Kronisme yg di maksud itu ialah, sorang staff BTN turut mengambil bahagian malah turut terpilih dalam saringan akhir. Tidakkah ini melibatkan conflict of interest? Bolehkah penganjur memberi jaminan tidak akan berlaku keputsan berat sebelah?




Itu belum lagi disebut peserta-peseta yang menggunakan pengaruh pengarah BTN negeri masing-masing, adakah peserta dipilih berdasarkan hubungan baik dengan BTN bukannya berdasarkan pengetahuan tentang dalam negara dan patriotik? Cuba kita soal kebanyakkan peserta dalam saringan akhir ini, tahukah mereka siapa itu Raja Chulan, siapa orang mencipta bendera malaysia, siapa pengasas petronas, apa itu perlembagaan persekutuan?

Persoalan yang bermain di kepala saya..adakah mereka menyertai Ikon Patriotik ini tertarik dengan pengisiannya atau dengan habuannya?

Relevankah mereka yang telah berumur 30 tahun keatas menyertai IP? Seharusnya peluang patut diberikan kepada golongan yang lebih muda. bukan pada mereka yang berpangkat pegawai HEPA dan sebagainya.

Kita perlu create ikon muda, bukan ikon tua.. Lihat pembangkang..ada ka ikon yang tua? Bengap!!

Jom sahabat join kami di Mukhriz Mahathir FC.. nak join KLIK LINK bawah ni..

2 ulasan:

₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ﻟﻘﻤﺎﻥ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ﻟﻘﻤﺎﻥ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ﻟﻘﻤﺎﻥ berkata...

₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ buang mase buang duet rakyat, dorang nk buat projek dlm kerajaan guna duet makbapak₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮dorang sndiri ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮agaknyer. ₮ ₮ ₮ ₮ ₮ ₮

Awanama berkata...

Salah tu tanda-tanda yang BN akan lingkop PRU 14 nanti. Boleh ka kakitangan kerajaan dipercayai lagi dgn apa yg terjadi kebelakangan ni (bab songlap duit dan salahguna kuasa). Kalau rakyat marhain dh hilang keparcayaan kepada kakitangan kerajaan maksudnya mereka juga dh tk percaya kat kerajaan sedia ada la. Harapkan pegar , pegar mkn padi la. Melayu..melayu...makin lama banyak melayu yg terpesona dgn daki dunia...