Jumaat, 1 Ogos 2014

INFO! Pas Kedah Bantah Kekejaman Israel di Alor Setar! #SaveGaza #PrayForPalestine


Selepas solat Jumaat tadi, sahabat kita dari parti Pas membuat demontrasi aman di depan masjid Zahir untuk meluahkan rasa dan bantahan kekejaman zionis Israel terhadap rakyat Gaza dan Palestine.

Mereka berarak dari masjid Zahir hingga ke depan bangunan Pekan Rabu. Lebih kurang diantara 1000 orang sahaja yang turun berhimpun.

Kemudian beberapa NGO dan pemimpin tempatan memberi ucapan tentang kezaliman Israel, diselangi beberapa pemimpin tertinggi Pas Kedah.

Sebagai seorang muslim kita menyokong demo aman ini. Namun masih ada suara-suara sumbang yang mengaitkan Israel dengan kerajaan Malaysia.

Tak best la bro.. Nak lawan zionis Israel lawanlah..nak bantah tu bantah la.. tapi jangan la campur aduk dengan politik!

Daripada orang fokus anti Israel, fokus tu jadi lain sebab orang dah menyampah dengan cerita kaitan politik Pas!

Sumber dari www.facebook.com/MukhrizMahathirFC

3 ulasan:

selipar ku hilang di masjid ketika solat aidilfitri berkata...

Yang ni aku sokong, masalah palestin adalah kewajiban muslim sejagat.

Cuma alangkah baiknya jika ada terselit poster bertulis "tarik balik amanat hadi" atau "kalau anuar anak jantan sila bersumpah".

Tanpa Nama berkata...

Jenis bangsa PAS babi ni sampai kiamat pun depa nk cari gaduh dgn UMNO. Yg kapiaq laknat duk kencing depa dgn PKR di Selangor depa xgaduh pun nk lawan.. Mmg PAS ni parti puak babi.. Muka xmalu.. Israel klu boleh tawar kuasa perintah malaysia pun PAS akn join sama.. Pemuhong ja demo bntah ni!

Tanpa Nama berkata...

Kenapa PAS tak hantar sukarelawan macam UMNO? Cerita dan sokong air liur pandai, tapi buah pelir masuk dalam.