Selasa, 28 April 2015

Kehebatan Wan Azizah 'Nenek Besi' yang Serba Boleh! #PRKPermatangPauhApalah punya teruk poster kempen calon PKR ni. Hanya dengan naik basikal, guna 'tagline' "Kak Wan Terus Berbudi". Berbudi apa namanya kalau calon yang sama pernah meletakkan jawatan sebagai Ahli Parlimen di tempat yang sama dengan memberi alasan "hendak menjaga cucu"?

Terus berbudi apa nama kalau calon ini pernah membuang amanah yang diberikan oleh pengundi dengan meletak jawatan sebagai Ahli Parlimen Permatang Pauh untuk memberikan laluan kepada suami banduan bertanding?

Menarik persoalan dan poster-poster yang Mc ambil dari blog Cucu Tok SelampitIni pula poster kempen yang mempergunakan kanak-kanak. Kalau betul suka kanak-kanak, baliklah jaga cucu-cucu di rumah. Kenapa biarkan cucu-cucu terbiar? Nenek kipas ini telah menggunakan kanak-kanak sebagai bahan kempen semenjak Pilihan Raya Kecil (PRK) Bukit Gelugor lagi. Adakah kempen sebegini dibenarkan di bawah Akta Pilihan Raya? Sudahlah menggunakan kanak-kanak. Payung pula hanya untuk lindung Nenek Kipas sahaja dan kanak-kanak itu dibiarkan berpanas.

Walau bagaimanapun, untung Rakyat Permatang Pauh dapat calon Wakil Rakyat yang serba boleh.


Goreng cekodok pun boleh ...Jadi penjaga gol pun boleh ...Main sepak takraw pun boleh ...
Kipas satay lagilah boleh!!!PKR adalah sebuah parti yang pupus pemimpin. PKR adalah "Parti KeluaRga", parti anak beranak. Yang sedihnya ...


Nak Jaga Cucu pun Azizah

Nak jaga Kajang pun Azizah

Nak jaga Penjara pun Azizah

Nak jaga PKR pun Azizah

Nak jaga PR pun Azizah

Nak jadi Ketua Pembangkang pun Azizah


Kenapalah kita zalim sangat bebankan nenek kita yang berusia 63 tahun ini dengan pelbagai tugas? Rakyat Permatang Pauh bertanggungjawab merehatkan beliau di Permatang Pauh! Jangan biarkan beliau menjadi mangsa kerakusan permainan politik.


McTheory:
Kesian pada Wan Azizah, ringankan beban beliau.. jangan bagi dia buat kerja berat lagi..

Tiada ulasan: