Isnin, 25 Mei 2015

YB Romantik PAS Pertikai Airport Kulim Tak Masuk #RMK11?


YB Romantik atau nama sebenarnya, Amiruddin, Adun PAS Anak Bukit. Dalam kenyataannya menuduh MB Kedah Dato Seri Hj Mukhriz berbohong kepada rakyat Kedah kerana mahu melaksanakan lapangan terbang antarabangsa. Dah nama kata PAS ni, mereka hanya menunggu peluang untuk mencucuk jarum demi kepentingan politik depa.

Cerita YB Romantik ni dasatt.. nak baca boleh klik SINI

Zaman PAS dulu pun, YB Romantik ni Exco Pelaburan. Tapi Kedah punya pelaburan luar tak menambah pun. Kalau ada yang masuk, itu deal kerajaan lama. Mungkin sebab YB Romantik kita ni masa tu sibuk mengayat bini orang untuk dijadikan bini dia. Mana ada masa nak buat kerja betui-betui. Sebab tu Kedah masa zaman PAS Kedah, ekonomi teruk.

Orang dah bagi peluang sekali kat PAS Kedah supaya buat kerja betui-betui ikut cara Islam. Tapi apa yang PAS buat? Tebang balak, tebang balak, tebang balak. Itu yang dia tauu.. dah banyak duit, tambah skandal atau bini.

Pada pengetahuan YB Romantik, lapangan terbang tu pun perancangan baru dari Kedah. Mungkin Kerajaan Persekutuan utamakan yang dah lama dirancang, sebelum boleh luluskan lapangan terbang tu.

Lagipun, RMK ke 11 tu pun hanya perancangan, apa yang dibentang tu yang utama dan masih banyak rombakan boleh dilakukan untuk Malaysia menjadi negara maju. Apakah kerajaan Malaysia tidak mahu melihat wilayah Utara membangun?

Kita minta PAS selesaikan masalah dalam kain depa dulu, baru sibuk campur hal orang. Kalau kapal sendiri pun tunggang terbalik, jangan dok sibuk komplen kapal orang lain.

1 ulasan:

HAMIDIsP berkata...

Dah namanya Parti Ajaran Sesat..sangat memualkan..