Jumaat, 11 Mei 2012

PANASS!! Kisah Mangkuk PKR Nak jadi YB Tapi tak pernah mengundi pun.. ha ha ha ha..


Ceria serius yang kelakar Mc petik dari blog Melayu Kedah Terakhir. ha ha ha ha.. bengong betui la si penama tu..


SIAPAKAH YANG EMPUNYA NOMBOR KAD PENGENALAN ITU? BIAR MKT BAGI PEMBAYANGNYA.

BELIAU ADALAH SEORANG LELAKI YANG BERANGAN-ANGAN HENDAK MENDUDUKI CALON KERUSI YANG BERHORMAT DI LANGKAWI INI. BELIAU MEWAKILI PARTI KEADILAN RAKYAT.

DAHULUNYA BELIAU SEORANG PENYAMPAI RADIO YANG POPULAR DI LANGKAWI TETAPI DI ATAS KEBODOHANNYA BELIAU TIDAK DISAMBUNG KONTRAK. 

SELEPAS ITU KONONNYA BERILTIZAM UNTUK MEMBANTU RAKYAT LANGKAWI DENGAN BERPAKSIKAN PARTI KEADILAN RAKYAT, BELIAU MEMASANG NIAT UNTUK BERTANDING SEBAGAI CALON PILIHANRAYA.

RASA-RASANYA ADA WARGA LANGKAWI YANG SUDAH MENGENALI SIAPAKAH PENAMA TERSEBUT.


MKT TELAH AMBIL NOMBOR TERSEBUT DAN TELAH MENCUBANYA DI LAMAN SURUHANJAYA PILIHANRAYA (SPR) TETAPI HASILNYA ...TIADA REKOD...?

INI BERMAKNA BELIAU TIDAK PERNAH MENGUNDI HATTA SATU KERTAS PUN DARI DAHULU SEHINGGALAH SEKARANG. INI ADALAH KERANA BELIAU TIDAK PERNAH MENDAFTARKAN NAMANYA UNTUK MELAYAKKAN BELIAU MENGUNDI.

JADI, LAYAKKAH BELIAU MENGKRITIK KERAJAAN?

MKT BERASA SUNGGUH KASIHAN KEPADA KUMPULAN JINGGA 13 YANG CUBA MEMBANTUNYA PUN SUDAH KENA JUAL DENGAN BELIAU.

MKT HENDAK BERI NASIHAT PERCUMA KEPADA WARGA PULAU LANGKAWI. JIKA SETAKAT DAFTAR SEBAGAI PEMILIH PUN BELIAU GAGAL LAKSANAKAN KEWAJIBANNYA, BAGAIMANA PULA ADA WARGA LANGKAWI YANG TERGAMAK HENDAK MENCALONKAN BELIAU SEBAGAI WAKIL RAKYAT?

LUPAKAN SAHAJA MANUSIA YANG SEBEGINI UNTUK MEWAKILI SUARA WARGA LANGKAWI. KERANA SUDAH PASTINYA SUARA WARGA LANGKAWI TIDAK AKAN SAMPAI KEPADA PIHAK YANG MEMEGANG KERAJAAN KELAK.


McTheory:
Mengundi pun tak pernah, ada hati nak jadi YB? ha ha ha..

2 ulasan:

SHAH ALAM REBELS berkata...

kami dari SHAH ALAM meminati hasil tulisan blog ini dan telah letak link blog ini di blog kami http://shahalamrebels.blogspot.com/ semoga semua isu disampaikan kepada rakyat Malaysia

Awanama berkata...

KAH KAH KAH..
BOLEH CAYA KE ORANG CAMNI JADI YB? BELUM2 APA2 LAGI DAH TERSERLAH SIFAT TAK BERTANGGUNGJAWAB..
KAH KAH KAH