Khamis, 20 Disember 2012

TUDIAA!! Abby Kata Ibu dan Bapanya UMNO yang Tak Layak Ke Syurga??


Makin lama makin sesat si Abby ni.. ada ka patut kata macam tu kat Mak Bapa sendiri.. anak derhaka sungguh. Dia tak tahu ke, derhaka pada Ibu dan bapa, tak bau syurga nanti.

Apakah dengan menyertai PAS, Ostazah Mee Segera PAS menyatakan dia lebih berhak " Membina Rumah Di Syurga " (Mendapat Kedudukan Dalam Syurga) berbanding ibu bapanya yang menjadi ahli UMNO .

Baru sehari dua jadi ahli PAS, Ostazah Mee Segera PAS dah pandai tentukan kedudukannya di akhirat dengan hanya menyertai PAS. Ternyata pemikiran Ostazah Mee Segera dah tak berapa betul untuk memikir secara logik berkenaan parti PAS.

Kita semua mengetahui bahawa PAS merupakan satu parti politik yang mencari keuntungan politik dengan menggunakan Islam. PAS bukan parti Islam seperti apa yang di katakan oleh orang yang terlalu taksub dengan PAS.

PAS juga seperti parti-parti lain di Malaysia ini yang hanya bertanding mahukan jawatan sebagai pentadbir di negeri atau negara.

Dahulunya PAS pernah menganggap UMNO merupakan parti KAFIR kerana bersama-sama dengan orang bukan Islam untuk mentadbir Negara sehinggakan Nik Aziz pernah menganggap parti yang mereka sanjungi kini iaitu DAP umpama seperti syaitan.


Sebenarnya Islam melarang kita bersahabat dengan syaitan kerana syaitan merupakan makhluk yang di laknat oleh Allah S.W.T kerana enggan patuh kepada perintah. Namun kini PAS lebih rela bersetongkol dengan parti yang di anggap syaitan untuk memecah belahkan Umat Islam di Malaysia hanya kerana tamakan kuasa.

Apakah bagi Ostazah Mee Segera PAS, dengan bersama satu parti yang memecah belahkan umat Islam seperti PAS boleh di katakan jihad kehidupannya setelah meninggalkan bidang lakonan?

Jihad merupakan satu perjuangan ke jalan yang di redhai Allah S.W.T bukannya Jihad di gunakan untuk memerangi sesama umat Islam! - Media Kedah

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Hati terbuka untuk pas ka kaki terbuka untuk pas?