Rabu, 11 Jun 2014

HOT!! Punca Abby Abadi Bercerai Sebab Dera Suami? #BiarBetul??


Abby disyaki suaminya?

Biar betul ni? fuhhh.. Ustazah mee segera paling alim dialam semesta dera laki sendiri?  Tak takut masuk neraka ke Ustazah? Bukan Mc kata tapi sumber dari satu page ni.. baca kat bawah la ek..


HLIVE! menyiarkan sekeping gambar di laman Instagram mereka membayangkan yang Abby Abadi mendera Noor Farhan yang kini bekas suaminya secara mental & fizikal.  
Apa cerita? http://rtky.co/1oM2Cya


Kalau betul.. patut la bercerai..

Abby Abadi dan suaminya, Muhammad Noor Farhan Che Bakar sah bercerai talak satu selepas Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur mensabitkan lafaz cerai luar mahkamah melalui SMS yang dihantar Muhammad Noor Farhan, Mei lalu.

Hakim Syarie Shaiful Azli Jamaludin membuat keputusan itu selepas meneliti semua dokumen & mendengar keterangan kedua-dua pihak.

Bagaimanapun, cerai pertama pada Januari lalu yang dihantar Muhammad Noor Farhan melalui SMS kepada rakannya, mahkamah tidak mensabitkan jatuh talak berikutan SMS itu adalah lafaz yang tidak sah kerana tidak memenuhi rukun dan syarat sah talak.

Pasangan itu mendirikan rumah tangga secara rahsia pada 9 Julai tahun lalu di selatan Thailand setelah berkenalan selama dua minggu. (rtky/m)


Iskk Iskk.. apa dah jadi ni?? 

14 ulasan:

Awanama berkata...

Dgn Norman dlu si pompuan Abby ni serang di shooting site.. padahal Norman tu menangis nk ceraikan Abby..

skrg terbukti lah ostazah gedik abby ni mmg ada something xbetul. Mulut celuparnya.. bkn main galak hentam org itu ini sebelum ni. nah skrg Tuhan bg pengajaran dan aibkannya..

SentiasaPanas berkata...

Tak hairan..kan Ostazah Abby sudah bertaraf ulama sesat!

iburahmadijawatimur berkata...
Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.
Awanama berkata...

Minta maaf . saya x pafam lah kahwin dkat Thailand tapi bercarai dkat malaysia .?

Awanama berkata...

Setakat yg saya tau...pasangan yg nikah di thailand, sah nikah...tp kne daftar blk pernikah di malaysia n bayar denda...

Awanama berkata...

nk nikah kat thailand bole... tp cari tmpt yg di iktiraf pej agama malaysia.. balik malaysia rgister nikah tu.. byr denda seribu.. settle..

si ebby ni dr dlu dok pitnah n ngumpat org.. skrg aib nye tebuka keseluruh malaysia..
kalu x sedar lg sikap kemunafikan memakan diri ... xtau la... tp nk wat camne..
ada Kad Keahlian PAS.. bole trs lgsg ke SHORGA

panitia matematik berkata...

Jangan dengar sebelah pihak kalau kita tak pasti hujung pangkal baik diam takut dapat dosa free.....

Awanama berkata...

Ooo klau kita sebut pasal Abby yg sah bercerai tu dose yer.. sbb pe? sbb dia pencacai PAS? tp masa si Abby tu cerita aib dan kutuk org lain.. mana dia dosa pahala?

puihhh laah macaii.. blah lah xpyh nk nasihat klu korang pn senget..!!

hnsem berkata...

Ooo klau kita sebut pasal Abby yg sah bercerai tu dose yer.. sbb pe? sbb dia pencacai PAS? tp masa si Abby tu cerita aib dan kutuk org lain.. mana dia dosa pahala?

puihhh laah macaii.. blah lah xpyh nk nasihat klu korang pn senget..!!

Awanama berkata...

Kita kan muslim,jgn kita ikut rendak pembangkang..biarlah mereka dengan cacian mereka,namun kita beradab lah dalam mendepani isu/suasana...apapun bayangkan nabi saw bersama kita,nescaya kita akan lembut hati dan ucapan..

Awanama berkata...

Apa la nk jdi ngn urzah mee pas ni, baru kwin dh cerai, garang no main cakau2 laki cm tu,, aku ingat la abby ni meroyan nk ank tarzan kod..

Awanama berkata...

dgn manusia lain kita lemah lembut takpa.. tp dgn macai/balaci/pencacai PAS kita kena guna bahasa paling celaka utk depa sbb depa ni mmg puak celaka.. puak yg main2 dgn hukum Allah, yg suka bergaduh.. tk dosa dh lawan puak munafik PAS ni.. berpuluh taun depa hina caci manusia2 lain tnpa sbb..

Awanama berkata...

Yg susah2 sngt nk nikah kt golok tu pasai apa, ,,kan dh jdi ustaAh segera, nikah kwin ikut bisa pa slh nya, tk pun suruh je pok nik asiz nikah kn, ,, apa la bangang nya si insp hazliza ni, wat busuk nma je la..

Awanama berkata...

Kesian br 1 thn dah janda balik........