User Online

Politics Blogs

Seminar Autisme 2014

Post Terbaru!!

Kempen LIKE Page!

Mari Kita Terus Selamatkan KEDAH Dari Tangan Puak PAKATAN !! Sila Nyatakan Sokongan Dengan LIKE Button Ni -->
P/s: Setiap LIKE Anda Amat Berharga Kepada Kami!

Anda Sokong UMNO? Sila LIKE kat Sini!
P/s: Perkasakan UMNO di Alam Maya!

Jumaat, 13 Januari 2012

PANASS!! Ustaz Azhar Idrus Fitnah Ulama Muda?!!



Ustaz Azhar Idrus sudah melampau.. seseorang Ustaz tak boleh menuduh tanpa sebarang bukti. Jikalau hanya dengar khabar angin, itu bukan sumber yang tepat.

Bila bukan dari sumber yang tepat, ia boleh menjadi fitnah. Tambahan pulak Ustaz Azhar Idrus seorang ustaz yang dihormati oleh masyarakat.

Bagi yang tak tahu berfikir, mereka akan percayakan  Ustaz Azhar bulat-bulat.

Ustaz bukan maksum.. cara beliau bercakap mengenai Ulama Muda tu, seolah-olah ada dendam yang tersirat dalam hatinya.

Apa pun, kita dengar komen dari tuan punya badan yang kena kutuk.


Berikut komen Ulama Muda :

Bismillah, Kami harap Ust. Azhar Azhar Idrus hadahullah (Semoga Allah memberinya petunjuk) dapat menarik kembali perkataan beliau yang mengatakan:

Minit 3:43 - “Ulama muda ulama gila, masuk parti sekuler, masuk berenang dalam air najis, boleh 15K dengar khabar seorang sebulan, tapi duduk dalam najis sekuler. Sekuler ni keluar dari Islam, sesat dunia akhirat.”

Minit 4:13 - “Mu terjun dalam tong najis terus, sign borang, isi borang, 40 Ulama Muda menyertai parti dulu kini dan selamanya, sesat dalam api neraka...”

[*] Perkataan Ust. Azhar ini adalah ayat takfir (pengkafiran) dan Ust. Azhar menegaskan secara pasti bahawa UMNO, ILMU, dan orang-orang yang isi borang menyertai UMNO bakal ke Neraka.

[*] Ingatlah bahawa Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam pernah bersabda (maksudnya), “Tidaklah seseorang menuduh kepada yang lain dengan tuduhan fasiq atau kafir, melainkan akan kembali kepada yang menuduh sekiranya yang dituduh tadi tidak sebagaimana yang dituduhkan.” (Muttafaqun ‘alaih)

Minit 4:30 – “(Ulama Muda) dia baham 15k sebulan sign borang. Pastu jadi boneka...”

[*] Sekali lagi kami tegaskan di sini, pernyataan ini adalah fitnah dan dusta ke atas kami (ILMU). Maksud firman Allah Ta’ala, “(Ingatlah) di waktu kamu menerima berita bohong itu dari mulut ke mulut dan kamu katakan dengan mulutmu apa yang tidak kamu ketahui sedikit pun, dan kamu menganggapnya suatu yang ringan saja. Padahal ia di sisi Allah adalah besar.” (Surah an-Nuur, 24:15)

Wallahu a’lam...

Semoga Allah memberi hidayah dan taufiqnya kepada kita semua agar berjalan di atas jalan yang benar, iaitu jalan yang ditempuh oleh Muhammad Shallallahu ‘alaihi wa Sallam bersama-sama para sahabatnya.

via Ulama Muda UMNO (ILMU)



McTheory:
Setiap manusia ada kelemahannya.. ada kesilapannya..termasuk Ustaz Azhar..

4 Komen Pembaca:

Md Radzi Ahmad berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

sian kat bloger ni dah lah bodoh tambah ngan bahalol ni lah jadi nya.tapi bagi gua apa nak di herankan keturunan mamak tongkang memang macam ni,mukin masa mak bloger ni dulu lupa nak bagi bedong tangan anak dia ni kot itu pasal dia tak tahu beza kan ulamak ngan mamak

Md Radzi Ahmad berkata...

The Bankrupt Person

In the name of Allāh, the Most Gracious, the Most Merciful;
All the praise and Thanks are due to Allāh, the Lord of the al-ā’lamīn. There is none worthy of worship except Allāh, and that Muhammad, Sallallāhu alayhi wa sallam, is His Messenger.


Abu Hurayrah (radhiallāhu‘anhu) narrated that The Prophet (Sallallāhu 'alayhi wa sallam) once asked his companions: “Do you know who the Bankrupt person is?” The companions said: a bankrupt man among us is the one who has neither dirham with him or wealth. The Prophet (Sallallāhu 'alayhi wa sallam) said: “The bankrupt of my Ummah is he who would come on the Day of Judgment with (good deeds, like) Solāh, and Siyam and Zakah; but who had offended one person , slandered another, unlawfully consumed the wealth of another person, shed the blood of this person and beat that person. Each one of these people would be given some of the wrongdoer’s good deeds. If his good deeds fall short of settling the account, then their sins will be taken from their account and entered into his account and he would be thrown in the Hell Fire”.

(Recorded by Muslim, Vol. 4, p. 11366, No. 6251; also in At-Tirmidzi)

“O you, who believe, avoid much suspicion; indeed some suspicion is a sin. And spy not, neither backbite one another. Would one of you like to eat the flesh of his dead brother? You would hate it. And have fear of Allāh. Verily, Allāh is the One Who forgives and accepts repentance, Most Merciful.”

[Surah 49, Al Hujurat: 12]

Messenger of Allāh, (Sallallāhu 'alayhi wa sallam), said: “Arrogance is refusing the truth and belittling people”.

[Recorded by Muslim]

Nuur ShArida berkata...

erm...mungkin ada benar yg keterangan Ustaz adalah tidak tept tp ustaz xsebut nama atau pun tujukn ape yg die ckp tu kpd org2 yg tertentu...

Kempen LIKE!!

Mari Kita Terus Selamatkan KEDAH Dari Tangan Puak PAKATAN !! Sila Nyatakan Sokongan Dengan LIKE Button Ni -->
P/s: Setiap LIKE Anda Amat Berharga Kepada Kami!

Anda Sokong UMNO? Sila LIKE kat Sini!
P/s: Perkasakan UMNO di Alam Maya!

Popular Posts

Arkib Blog

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review