Sabtu, 19 Januari 2013

PANASS!! Gerakan Pengedaran Bible Bahasa Melayu Di Kesan!!Kecoh apabila ada insan yang sempat mengambil gambar dua orang manusia yang tak dikenali sedang mengedar bible bahasa melayu kepada pelajar sekolah di Pulau Pinang. Kejadian yang amat menyedihkan ini berlaku betul-betul dihadapan sekolah kebangsaan. Malah bible hanya diberikan kepada pelajar yang berbangsa melayu.

Dua lelaki ini dikesan, sedang mengedar bible kepada pelajar di Sekolah Menengah Kebangsaan Jelutong, Pulau Pinang pada 17-1-2013 jam 12.30 tengah hari. Apakah sudah ada gerakan terancang di Pulau Pinang untuk mengedarkan bible kepada orang Melayu?

Jika benar ada gerakan sebegini, ianya perlu dicegah dengan peruntukan undang undang yang sedia ada. Hormatilah Perlembagaan Persekutuan dan jangan rosakkan perpaduan yang sedia utuh di negara ini dengan tindakan tindakan sebegini.

Nampaknya sudah ada individu yang berani bertindak membelakangi perlembagaan. Tindakan tegas patut diambil kepada mereka ini. Orang-orang seperti inilah yang merosakan keamanan negara dan menyebabkan perselisihan kaum.

McTheory:
Kalau tak pandai nak hormat agama orang, macam mana orang nak hormat agama kita?

1 ulasan:

Mahadewaratna_Sari berkata...

aint it too small for a bible?