Selasa, 9 April 2013

TUDIAA!! Bukti Kit Siang Mampu Tawan Johor!! #TolakPR #TahanJohor

Wow.. ramai derr...

Populariti Lim Kit Siang sebagai orang lama dalam kepemimpinan parti pembangkang DAP bukanlah jaminan beliau boleh menarik perhatian ramai orang untuk mendengar ceramahnya.

Buktinya kehadiran pemimpin kanan DAP itu dalam ceramah di Pekajang, Kampung Pendas, dekat sini malam tadi hanya dihadiri kurang daripada 100 penduduk setempat.

Jumlah kehadiran penyokong Kit Siang yang cukup kecil pada malam itu mungkin boleh menterjemahkan sokongan orang Johor terhadap Penasihat DAP itu yang membuat keputusan untuk bertanding di Gelang Patah.

Malah, kehadiran Naib Presiden Pas, Salahuddin Ayub bersama-sana Kit Siang di pentas yang sama juga tidak mampu menarik kehadiran ramai.

Melihat kepada sambutan dingin itu, Kit Siang hanya meluangkan masa kira-kira enam minit di pentas itu dengan mengulangi kenyataan retorik bahawa pakatan pembangkang bukan parti perkauman.

Sebaliknya, penyandang kerusi Parlimen Ipoh Timur itu menuduh Barisan Nasional (BN) mengamalkan perkauman dan hanya memperjuangkan nasib satu parti sahaja iaitu UMNO.

Kit Siang juga menghina Tun Dr. Mahathir Mohamad dengan gelaran ‘syaitan’ ketika mengulas persetujuan bekas Perdana Menteri itu yang menyokong Menteri Besar, Datuk Abdul Ghani Othman untuk bertanding di Parlimen Gelang Patah bagi menentangnya.

Dalam nada angkuh, Kit Siang juga mempersenda Dr. Mahathir apabila mempelawa tokoh politik negara itu untuk menentangnya di kerusi Parlimen tersebut.

Pada ceramah berkenaan, Salahuddin yang diundang berceramah turut ketandusan idea dalam melontarkan hujah dan isu.

Sama seperti ceramah beliau sebelum ini, Salahuddin menerusi ucapannya selama 32 minit hanya bermodalkan isu pendidikan percuma yang diuar-uarkan pembangkang dalam manifesto mereka. – Utusan OnlineKomen:
Tun Dr Mahathir lawan Kit Siang? Jangan sampai Kit Siang tak dapat balik duit pertaruhan sudah la nanti. Gelang Patah memang kawasan cina, namun bukan semua pro Dap. Melayu Johor kat Gelang Patah bukannya dunggu nak undi si apek anti melayu ni.

Kalau ada juga melayu yang sanggup undi si Kit Siang ni, bermakna dia sudah jadi pembelot, agama, bangsa dan tanah air. Jijik lagi Kit Siang ni dari babi!

McTheory:
Kalau babi ni mampuih, busuk dia satu Malaysia boleh bau kot..

3 ulasan:

Jauhari berkata...

aku anak jati Johor, x sanggup aku tengok kalau DAPig durjana memerintah Johor

Tanpa Nama berkata...

Lks memang berangan dikuburkan dinegeri asalnya. Rakyat johor patut bantu impiannya untuk dikuburkan dibumi johor tercapai.

Tanpa Nama berkata...

Visit Freemalaysiakini2.com No subscription needed.