Khamis, 1 Ogos 2013

PANASS!! Setuju dan Sokong Kerajaan Untuk Wujudkan Semula Akta ISA dan Ordinan Darurat!!


Kini semakin ramai penjenayah berani mencabar kewibawaan dan kedaulatan serta keharmonian perpaduan kaum di negara ini setelah Akta Darurat dan ISA dimansuhkan.

Menurut Sumber bernama, Naib Presiden UMNO Datuk Seri Mohd Shafie Apdal menyambut baik cadangan supaya diperkenalkan semula Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) yang telah dimansuhkan tetapi ia perlukan kajian mendalam dan pandangan semua pihak.

Beliau berkata kadar jenayah yang semakin meningkat sekarang memang ada kaitan dengan pemansuhan Ordinan Darurat (EO) dan ISA dan kerajaan perlu mewujudkan langkah-langkah terbaik bagi menanganinya.

Katanya, cadangan untuk memperkenalkan ISA harus dikaji dan dibincangkan semua pihak berkaitan kerana sekiranya keselamatan negara terjejas ia bakal memberi kesan negatif kepada keyakinan rakyat dan juga sektor pelancongan.

Mohd Shafie yang juga Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah berkata demikian pada sidang media selepas menyaksikan pemeteraian memorandum persefahaman (MoU) di antara kementerian dengan Syamille Agro Farm Sdn Bhd bagi projek ternakan lebah kelulut di Putrajaya, Rabu.

Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi baru-baru ini mendakwa peratusan besar jenayah yang berlaku sejak kebelakangan ini melibatkan bekas tahanan EO yang telah dibebaskan. Lapor benama.

Pemansuhan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) berikutan terdapat segelintir generasi muda semakin berani mencabar undang-undang kerajaan. Cadangan untuk men'wujud'kan ISA amatlah diharapkan.

 Kronologi kes tembak menembak di Malaysia, boleh sambung baca SINI

5 ulasan:

Awanama berkata...

Ayuh kita hantar petisyen, memorandum, tandatangan, perarakan dan kempen di dunia siber dan di lapangan agar ISA dan EO dikembalikan dan Akta Hasutan diperketatkan lagi.

Awanama berkata...

Sokong ISA dan EO dikembalikan serta undang-undang baru di perkenal untuk menangani keadaan sekarang yang banyak kes-kes jenayah.

Awanama berkata...

Setuju ISA dan EO dikembalikan........setuju juga supaya Najib dan penasihat dimansuhkan.
PM yg paling bangang dlm sejarah Malaysia........Dol Bodohwi pun tak sebodoh itu.

hangkedee berkata...

Sokong! Ini lah PM yang belajar dari Pak lah peminat tegar barang cina yang tak sunat.Semua nak di masuhkan.Bini masih Amelda marcos.Nak Tanya siapa sekarang memerintah BN @PR. SEMUA ikut telunjuk PR....

Awanama berkata...

Ada isa!! Pembengkang yg kena!!