Khamis, 25 April 2013

GEMPAR!! Peguam Wan Azizah 'Cabut Lari' Kendali Kes Saman #Felda #FGV Terhadap PKR...#TolakFitnah


Baru-baru ini peguam Kak Wan si Presiden PKR telah menarik diri daripada terus mengendali kes saman Felda terhadap PKR yang telah secara jelas memfitnah FELDA akan Bankrap!...

FELDA diwakili peguam Datuk Fairuz Hussein Jamaluddin manakala Wan Azizah diwakili peguam Mohd Afiq Mohd Noor telah menarik diri tanpa sebab...masakan mungkin tiada sebab tapi bertindak menarik diri...

Mudahnya alasan nak lepaskan diri...tarik diri tanpa sebab...yelah..kita ni tidur tanpa sebab...makan dan minum semua tanpa sebabkan...hehe


Dalam kes saman ini,FELDA telah memfailkan saman RM 200 juta mendakwa artikel pertama bertajuk 'Felda Bangkrap' dan artikel kedua berserta gambar bertajuk 'Kontroversi' dan 'Bina Bangunan RM662 juta Hanya Libatkan Tiga Individu' berunsur fitnah yang boleh menyebabkan reputasi plantif terjejas.

Inilah padahnya asik dengan fitnah...Dalam kes ini juga, selain Kak Wan, turut dinamakan FELDA sebagai defendan ialah Naib Presiden PKR Senator Dr Syed Husin Ali, Pelita Koridor Sdn Bhd, Percetakan NPK Sdn Bhd, editor Suara Keadilan Dzulkarnain Taib, dan Rusnizam Mahat, yang menulis artikel itu.

Berat benar kes ini...sampai peguam pun tarik diri..dahulu pun kalau korang masih ingat, Surendren pernah berkata bahawa Felda tak boleh saman pembangkang kerana melanggar hak asasi...Di bawah ini petikan ayat Surendren :


"Jika perkara itu dibenarkan (Felda Saman Pihak lain), maka hak rakyat untuk mengeluarkan kritikan terhadap kerajaan, institusi kerajaan dan badan berkanun, akan tergugat,"

Felda ditubuhkan dengan menawarkan skim-skim tertentu bagi membantu peneroka, bukannnya "dipergunakan oleh segelintir orang untuk menghentam parti politik pembangkang".

Betapa sialnya si surendran ni...Felda juga mempunyai hak untuk dijaga..kalau ikut kepala si bengong ni..pembangkang bolehlah sesuka hati tabur fitnah untuk memburuk-burukkan Felda...kata ingin menegakkan keadilan..tapi time depa balun FELDA bukan main seronok lagi..bila FELDA nak saman depa kata tak boleh saman..

McTheory:
sory tadi ada masalah teknikal sikit.. harap maaf..

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kalau nak menuduh kena sediakan bukti yang cukup dan kukuh.baru bolih menuduh.jika menuduh tanpa bukti yang cukup dan kukuh maka tuduhan itu menjadi FITNAH.jadi pihak yang kena tuduh sudah tentu akan mengambil tindakan undang2.bagi kita FELDA tidak bangkrap.kalau felda bangkrap sudah tentu peneroka2nya MEREMPAT.tapi apa yang kita nampak peneroka2nya memiliki rumah yang besar2 dan kereta. ada pula setengah daripada setengahnya memiliki kereta MEWAH.sedangkan hasil yang diperolehi olih peneroka2 ini adalah 100 peratus dari FELDA itu sendiri.mana yang dikatakan FELDA BANGKRAP.