User Online

Politics Blogs

Post Terbaru!!

Kempen LIKE Page!

Mari Kita Terus Selamatkan KEDAH Dari Tangan Puak PAKATAN !! Sila Nyatakan Sokongan Dengan LIKE Button Ni -->
P/s: Setiap LIKE Anda Amat Berharga Kepada Kami!

Anda Sokong UMNO? Sila LIKE kat Sini!
P/s: Perkasakan UMNO di Alam Maya!

Rabu, 6 Januari 2010

BERITA: Bekas ahli majlis Dap minum racun, ADUN Dap ancam keluar parti, Guan Eng Berpeluh dahi!



Aku percaya berita ni buat Lim Guan berpeluh dahi, mengelabah habih la. Apa sudah jadi ni Dap? Baca bawah ni.

Seorang ahli majlis perbandaran dari DAP yang tidak dilantik semula, telah dimasuk ke hospital selepas ditemui meminum racun paraquat, manakala seorang ADUN DAP pula mengancam keluar parti.

Teong Ai Ling, 33, yang merupakan ahli Majlis Perbandaran Seberang Perai, dirawat di sebuah hospital di Kuala Lumpur selepas dia ditemui di rumah seorang saudara maranya.

Difahamkan bahawa keadaannnya adalah stabil, tetapi anggota keluargnya tidak membenarkan sebarang pemimpin DAP menziarahinya.

Awal hari ini, perkhidmatan Teong sebagai ahli majlis tersebut tidak diperbaharui oleh kerajaan negeri yang ditunjangi DAP kerana didakwa tidak cekap.

Difahamkan dia kecewa berhubung satu laporan akhbar yang memetik sumber-sumber yangmengkritik perkhidmatannya.

Teong - ketua bahagian Nibong Tebal - merupakan satu-satunya ketua bahagian wanita DAP di Pulau Pinang.
Sementara itu, ADUN Jawi, Tan Beng Huat,mengancam untuk keluar dari DAP dan menjadi wakil rakyat bebas sekiranya kerajaan negeri masih berkeras untuk mengenakan bayaran letak kereta di Nibong Tebal.

Tan berkata beliau kecewa dengan keputusan tersebut dan meminta Ketua Menteri, Lim Guan Eng supaya menimbangkannya semula.

"Jika mereka enggan (menarik balik sistem letak kereta berbayar), saya akan (letak jawatan dan jadi calon bebas)," katanya kepada pemberita di pusat perkhidmatannya hari ini.

Sebelum itu, kira-kira 50 wakil penduduk dan ahli NGO berhimpun secara aman untuk membantah keputusan mengenakan bayaran letak kereta, berkuatkuasa 1 Januari.
Sebelum ini, tiada bayaran letak kereta yang dikenakan - sumber Malaysiakini

MctHeory: Adoi la Lim Guan gangstar hongkong oii. . Apa dah jadi ni, bercelaru habeh geng Dap. Ada yang nak bunuh diri. Ada yang nak letak jawatan. Iskk. . patutnya yang letak jawatan tu Ketua Menteri P.Pinang, sebab dia lagi taktau buat kerja. Tu la asyik nak tekan Melayu saja. Ambik muka hang!

Nampak sangat puak-puak DAP nih punya la gila kuasa sampai sanggup bunuh diri. Sorang lagi nih betui ka nak keluaq parti. Acah saja kot! Ni la sistem pentadbiran DAP kat Penang. Haru Biru! Habih la Guang Eng gangster Hong Kong wehh!

7 Komen Pembaca:

YANG GAMBI berkata...

Salam bro, disinilah rakyat semua perlu menilai apakah tujuan sebenarnya mereka menjadi pemimpin, menghasut rakyat supaya benci kepada UMNO-BN.......

Kerana tak dapat jawatan Ahli Majlis je dah minum racun...... kenapa tak terjun laut dari jambatan Pulau Pinang.....

MctHeory berkata...

Sepatutnya dia minum racun ajak si Guan Eng sekali. hehe. .

House PK berkata...

Kenapa Guan ENg tak minum racun tu bro?

MctHeory berkata...

Bro Pk.

Dia kata tunggu sat! nanti PRUke13 dia minum la. . baru syok. .stim sikit! heh!

Islam Melayu berkata...

Seingat aku la, sebenaqnya org cina majoriti kat sana (merujuk kepada senarai pengundi PRU 12)..aku org sana..jd kalau nk kira pekan nibong nie depa la yg conquer lebih smpkan parking atas jalan smp pengguna lain tak leh nk lalu...so pendek kata tetap ada ultra kiasunya nk cover puak dia saja(jahatnya aku ni buat baik pun nk kutuk)...
Tp kesimpulan yang aku boleh buat kalau mejoriti melayu kat sana tak daknya depa nk perjuangkan semua ni...cina tetap cina...Tp tak pa la, terpalit jugak la kat melayu2 dan india2 di sana..Tp kan andai kata la, tetiba si guan eng banduan tu membuat larangan azan guna speaker, adakah minah DAP tuh nk minum racun dan tan beng huat ugut nk kuaq parti? Rasanya yam seng besar-besaran akan diadakan 7hari 7malam la kot kat nibong tebai...huhuhu....

Tanpa Nama berkata...

padan muka lim babi nih. suka menyusahkan orang melayu. mampus sama dap

Media Cyber berkata...

permintaan tak ditunaikan, ugut letak jawatan.. kalau semua wakil rakyat camtu? sia2 jer rakyat undi.. hahaha! tapi bagus juga.. kasi jatuh kerajaan LGE yg haprak kononnya nak mencontohi khalifah... this all is Bull Sh**

Kempen LIKE!!

Mari Kita Terus Selamatkan KEDAH Dari Tangan Puak PAKATAN !! Sila Nyatakan Sokongan Dengan LIKE Button Ni -->
P/s: Setiap LIKE Anda Amat Berharga Kepada Kami!

Anda Sokong UMNO? Sila LIKE kat Sini!
P/s: Perkasakan UMNO di Alam Maya!

Popular Posts

Arkib Blog

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review