Selasa, 13 November 2012

PANASS!! Lagi Perumahan Kos Rendah Jadi Gula-Gula PRU Pas Kedah! #TukarKedah


Nampak tanah kosong kat bawah ni? Sebenarnya ini tapak projek perumahan yang dijanjikan oleh Kerajaan Negeri Kedah pada tahun 2010. Namun sehingga kini, selepas tapaknya ditambak, projek ini dibiarkan begitu saja, selama dua tahun. Terbiar sepi!


Namun selepas projek perumahan ini sangkut dan tidak berjalan. Hanya ada pecah tanah, perasmian dan tambak tanah merah. Projek ini terus dijadikan padang jarak, padang terkukur. Lagi gambar dibawah,


Apa yang Pas Kedah janjikan sebenarnya? Cuba tengok risalah manifesto Pas yang mereka janjikan dulu.


Biasalah.. janji bulan bintang memang pandai, main sembur, tak payah pakai modai, memang la senang nak berjanji. Bila tiba masa nak kena buat. Satu benda pun depa tak boleh buat.

Sekarang ni, PRU dah  makin hampir. Mc dengar ada lagi pecah tanah Kerajaan Negeri Kedah buat untuk perumahan kos rendah. Kali ni kat mana pula tanah depa nak kelentong.

Rakyat Kedah tolongla jangan percaya dengan Kerajaan Negeri Kedah ni, depa janji nak buat, belum tentu depa boleh buat. Kalau janji yang lepas pun masih tak terlaksana, inikan pulak janji baru. Kiranya sapa yang percaya tu memang lembu tahap dewa la.

Tak serik ka rakyat Kedah dok kena muhung berulang kali? Cukuplahh.. jangan dok perbodohkan diri sangat.

Mc nak sambung pada satu rakan blog Kedah juga, beliau mengulas mengenai perkara ini dengan bagus sekali. Nak baca meh klik kat SINI


McTheory:
Gula-gula PRU, rakyat Kedah kena faham..

Tiada ulasan: