Jumaat, 14 Disember 2012

PANASS LAGI!! Ini Cara Pas Kedah Berterima Kasih Pada rakyat Kerana Memilihnya!! #TukarKedahSemalam Mc dah post selama 10 minit namun Mc tarik semula atas kerana ada sebab-sebab tertentu. Hari ni confirm post terus.. he he..

Lagi kisah Medan Tempur membongkarkan manifesto Pas yang nak free parking, tapi akhirnya makin mahal adalah. Mungkin ini cara Pas Kedah berterima kasih kepada rakyat Kedah kerana mengundi Pas!!

Dulu masa BN memerintah di Kedah,saman parking yang dikenakan baru RM 15-RM30 kalau tak silap..(betulkan aku kalau salah) Aku pun tak berapa ingat sangat sebabnya jarang kena saman..

Tapi apa yang aku lihat sekarang, bila zaman PAS perintah saman parking melabung naik sehinggga RM 70 dan kawasan kawasan parkir yang sebelum ini(zaman BN) diberikan PERCUMA kepada rakyat Kedah, kini Pas Kedah dah jadikan kawasan parkir percuma itu sebagai kawasan lubuk pendapatan mereka dengan mengenakan bayaran untuk semua jenis kenderaan..Gambar diatas diambil di Taman Tasik Jitra..Dimana puak geromolan Pas sudah memasang palang automatik bertujuan mengenakan bayaran kepada setiap pengunjung..Dulu kawasan riadah ini percuma untuk rakyat jelata datang ke sini..Tapi sekarang bukan percuma lagi..

Inilah janji janji manis Pas sebelum ini..Hanya indah khabar dari rupa..Sebelum perintah macam macam janji nak turunkan cukai,  mansuh saman parking..La ni nilailah sendiri, dulu bila kena saman parking kena bayaq RM 15 ja zaman BN.. Tapi la ni zaman Pas, RM 70 bayaran untuk 1 saman..

Adakah ini cara Pas mensejahterakan rakyat Kedah ?? Tak cukup lagi duit balak yang Pas dapat, la ni nak rembat duit parkir pulak ??

Jadi kalau hangpa semua nak perubahan..PRU 13 ni kasi balik dengan BN..Dah tentu tak ada benda benda karut ni semua..

McTheory:
Puak Pas penaya rakyat Kedah sungguh laa

Tiada ulasan: