Khamis, 11 April 2013

PANASS!! Pakar Feng Shui Ramal BN Menang PRU dan Rampas Semula Selangor dan Kedah! #PRU13 #TolakPR


Seorang pakar Feng Shui meramalkan Barisan Nasional (BN) akan memenangi pilihan raya umum ke-13 (PRU13) di peringkat kerajaan pusat serta merampas semula Selangor dan Kedah.

David Koh, 67, turut meramalkan BN akan meraih lebih banyak kerusi Dewan Undangan Negeri di Pulau Pinang berbanding semasa pilihan raya umum lepas.

Bagaimanapun, BN dijangka menghadapi persaingan sengit di Negeri Sembilan dan Perlis, katanya ketika dihubungi Bernama.

Sebelum ini, Koh pernah memberitahu Bernama TV beliau meramalkan pengundian PRU13 akan jatuh pada 5 Mei depan dan nyata tekaan beliau tepat apabila Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof mengumumkan tarikh tersebut, semalam.

Biarpun ramai beranggapan ramalannya hanya sekadar 'tembak angin' namun Koh berkata ramalan itu berasas kerana ia menggunakan pengiraan Feng Shui dikenali sebagai 'Shi' yang membawa maksud perang.

"Selepas pembubaran pada 3 April lepas, kita ada 60 hari untuk mengadakan pilihan raya, jadi menurut formula Shi, sepanjang tempoh 60 hari itu akan ada satu hari yang akan berperang dan hari tersebut jatuh pada 5 Mei," katanya.

Koh berkata BN telah banyak membuat perubahan drastik dengan beberapa kejayaan yang dilakukan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dalam memenangi hati rakyat selepas negara mengalami tsunami politik pada 2008.

"Selama lima tahun ini kita dapat lihat pelbagai transformasi telah dilakukan oleh Perdana Menteri. Meramalkan siapa yang menang atau kalah pada pilihan raya kali ini juga memerlukan ramalan yang berasas. Ia bukan bergantung kepada nasib tetapi berdasarkan usaha keras yang dilakukan oleh anggota politik itu sendiri untuk rakyat," katanya.

Beliau berkata semua pihak perlu terima keputusan siapa menang atau kalah pada hari mengundi nanti dan percaya rakyat Malaysia kini lebih matang dan bijak dalam membuat keputusan. - Bernama

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

X payahlah ramalan fengshui.allah sentiasa diyakini.

Tanpa Nama berkata...

haram hukumnya..

Tanpa Nama berkata...

mungkin boleh Di terima jika ini Kajian Dari perkembangan politik semasa..

fardzly2000 berkata...

Mmg allah maha mengetahui...kita semua tahu...ni cuma sekadar ramalan jee..kla mcm tu kita xpayah tgk ramalan kaji cuaca la..kla kita tgk haram la kita..

fardzly2000 berkata...

Mmg allah maha mengetahui...kita semua tahu...ni cuma sekadar ramalan jee..kla mcm tu kita xpayah tgk ramalan kaji cuaca la..kla kita tgk haram la kita..

McTheory berkata...

he he.. setuju dengan fardzly2000