Selasa, 11 Jun 2013

PANASS!! Lim Kit Siang Bersedia Jadi Ketua Pembangkang? #Blackout505a


Anwar dah mula goyang nampaknya. Cerita dia untuk boikot daripada angkat sumpah parlimen ditagih oleh ahli PKR sekaligus menandakan kempen #Blackout505 yang menolak keputusan pilihanraya lebih relevan.

Namun begitu Lim Kit Siang mewakili DAP menyatakan hasrat mereka untuk tidak turut serta dalam menolak keputusan #PRU13. Di nampaknya sudah bersedia untuk memimpin barisan pembangkang yang menerima keputusan #PRU13 yang lalu.

Mengikut pengiraan jumlah kerusi yang dimenangi oleh pakatan, pecahannya adalah seperti berikut:
38 kerusi Dap
30 kerusi Pkr dan
21 kerusi Pas

Ini bermakna Dap mempunyai hak untuk menuntut kerusi pembangkang dan Anwar yang dah buat jelajah tolak keputusan #PRU13 memang tak layak jadi ketua pembangkang. Dia sendiri tidak akan angkat sumpah, jika dia masih angkat sumpah maknanya semua siri kempen jelajah #Blackout505 hanyalah satu penipuan kan?

Apapun kini Kit Siang dah susun kerusinya sebagai ketua pembangkang. Anwar? Dia tak terima maka serah jelah kerusi dia untuk Pilihanraya Kecil.

McTheory:
Tak sabar la nak tunggu PRK ni.. he he..

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Habis madu sepah dibuang ...
Itu pun Melayu Pakatan tak nampak.

Tanpa Nama berkata...

Limkicksial tau umuq nuor tak panjang..kalau pjg pun mungkin terbaring kat katil...tergolek dok

Nuor sendiri berpakat dgn cina.. 2 tahun je jadi pm lepas tu beri kat dap...bodohnya Melayu pakatan nak digadai kat cina dap kafir..mmmm