Rabu, 26 Februari 2014

HOT! Kenapa Orang Melayu Selalu Berdengki Jika Ada Yang Kaya? #JihadEkonomi


Mc ada terbaca mengenai kenyataan Shamsul Ketot yang mempertikaikan kenapa Tun Daim tidak disenaraikan sebagai orang kaya di Malaysia.

Baca kenyataan dibawah,


Kalau nak pertikaikan Tun Daim, rasanya Shamsul Ketot boleh pertikaikan Anwar Ibrahim lagi bagus. Sebab Anwar katanya masih menyimpan kekayaan Malaysia disuatu tempat yang kita tak tahu.

Kalau benar pun Tun Daim seorang hartawan atau jutawan, biarlah.. hangpa peduli apa, bukan dia kacau orang pun. Antara blog yang dok pertikaikan sangat tentang Tun Daim ni, blog kat SINI. Apa masalah yang dia dengki sangat pun taktau lah.

Dulu Mc dah pernah up cerita tentang jutawan Melayu, nak baca boleh klik SINI.

Inilah masalah orang melayu kita, tak boleh tengok orang lain senang. Walaupun orang tu tak kacau kita dan tak usik duit kita pun. Tapi kita tetap nak pertikai atau belasah dia.

Jangan berdengki, tak baik!

McTheory:
Pada Sam ketot.. lu nak kaya, usaha la.. bukan sibuk pertikai orang!

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Berkawan ngan Cina (my supplier) pun ckp yg sama...org melayu sentiasa ada sakit hati ngan org melayu kaya...dia cina sendiri bthu "kami org cina kalau ada cina kaya akan support cina kaya sbb kami yakin org cina kaya tu akn membantu kami, kalau pun dia x membantu, akn ada org cina lain akan membantu tapi melayu byk hasad dengki akan jatuh kan org melayu kaya". Amek la iktibar org melayu

Tanpa Nama berkata...

Amat benar sekali..
Bila lagi melayu nak sedar...