User Online

Politics Blogs

Post Terbaru!!

Kempen LIKE Page!

Mari Kita Terus Selamatkan KEDAH Dari Tangan Puak PAKATAN !! Sila Nyatakan Sokongan Dengan LIKE Button Ni -->
P/s: Setiap LIKE Anda Amat Berharga Kepada Kami!

Anda Sokong UMNO? Sila LIKE kat Sini!
P/s: Perkasakan UMNO di Alam Maya!

Jumaat, 13 Jun 2014

HOT!! Kedah Nak Buat Internation Airport Apahal @cmLimGuanEng Pulak Meroyan?? @MukhrizMahathir #HanyaDiKedah



Kecoh hari ni Kedah nak buat airport baru.. airport international. Baru Dato Seri Mukhriz buka mulut sikit, dah kecoh satu Malaysia. Rilekk.. sabar..

Ds Mukhriz baru cadang nak bina international airport kat Kulim, lebih kurang katanya disekitar kawasan Sidam. Ada sebab beliau bagi cadangan tu.

Sebenarnya, baguslahh cadangan tu.. sebab Sidam kawasan jauh dari bandar dan ekonomi dikawasan tu agak perlahan kerana tak ada sumber yang boleh dijana selain dari pertanian.

Bila ada airport kat sana, kawasan sekitar situ boleh membangun dan ekonomi disekitar kawasan berkenaan akan terkena tempiasnya.

Satu perancangan yang bijak. International airport tu akan jadi hub penerbangan antarabangsa dikawasan utara. Bukan saja dari Kedah, malah Penang darat dan utara Perak juga boleh mengunakannya.

Kulim Hi-Tech pun akan jadi lebih maju. Sebab jalan masuk antarabangsa, berdekatan. Tak perlu nak seberang jambatan lagi dah.

Mc sokong penuh cadangan ini malah harap cadangan Ds Mukhriz ini akan direstui oleh kerajaan pusat.

Pada Ds PM yang disayangi.. jangan berfikir lebih-lebih.. sila tunaikan janji.

Tapi bila Kedah nak buat airport, negeri jiran yang lambang roket tu bising.. sibuk plak..

Tiba-tiba cakap tak sesuai??

Wei apek!! Lu sapa??
Gila si apek senget ni..

Apahal si Guan Eng pulak nak meroyan? Kedah nak buat airport, lu apahal nak sibuk? Guna duit lu ke Guan Eng? Lu jaga Penang sudahh..jangan sibuk negeri orang.

Nak minum air pun minta sedekah sama Kedah, lagi nak bising?


McTheory:
Pergi mampus sama itu Guan Eng..

15 Komen Pembaca:

Tanpa Nama berkata...

MCTheory, si KAPIRDAJAL DAPBANGKAI dan PENAJA Barat-ZIONISnya tu takut negeri ISLAM yg. kuat mcm. KEDAH ada lpgnterbang dan kapalterbangnya sendiri!

SYUKUR ALHAMDULILLAH di atas cadangan BERNAS YB DS Mukhriz! Tapi harapnya biaqlah Airport ini serta dua sy. penerbangan baru di Kedah, akan melambangkan tamadun ISLAM TULEN; supaya umat ISLAM global juga dapat HAK utk. menikmati penerbangan, kembara dan pelancungan ISLAM, di NEGARA ISLAM ini. Tolong dirikan juga MASJID yg. INDAH dlm. Airport baru ni dan BERLAMBAK surau utk. kaum wanita/lelaki termasuk bilik-bilik air KHAS berasingan utk. lelaki/wanita, utk. mengambil air sembahyang! Yg. herannya banyak Dunia Islam tidak menyediakan kemudahan ini dan penumpang terpaksa mengambil air sembahyang di TANDAS! Mungkin lepas ini DS Mukriz boleh buat pula PELABUHAN yg. juga bercirikan tamadun ISLAM TULEN utk. “CRUISE-SHIP” ISLAM dlm. industri pelancungan!

Dan PADAN MUKA Air-aSIAL-GILAPELACURMINISKIRTMERAH/PuakSODOM, yg. makin KURANG AJAQ kat ISLAM/umatnya! Ini sebab rakan kongsinya termasuk si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS (sebab itu MAS jgn. diswastakan)! Apahal pemimpin Islam kat NEGARA ISLAM ni, boleh biaqkan PELAYAN sy. penerbangan ni pakai skirt, dahlah pendek dan ketat, terbelah lagi; perangai pun LUCAH – memang mcm. sy. penerbangan PELACUR!

Lihat rakan kongsi Air-aSIAL dr. si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS-GILA-SODOM menghina ISLAM/umatnya dgn. menghina DYMM Sultan Brunei kerana melaksanakan Hukum Hudud itu! Patutnya sy. Barat-ZIONIS DAJAL mcm. ni serta subsidiari syarikat penerbangannya termasuk di Malaysia ni, ni diHALANG dr. masuk Malaysia, Brunei dan mana-mana Dunia Islam! Bayangkanlah kalau NEGARA-NEGARA ISLAM Brunei dan Malaysia sertai TPPA – ini belum lagi, tapi si Kapir Barat-ZIONIS dah makin KURANG AJAQ, asyik nak masuk campur hal-ehwal ISLAM/umatnya di Dunia Islam!

Lihat di - http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Branson :

……In August 2007, Branson announced that he bought a 20 percent stake in Malaysia's AirAsia X.[25]...

Dan di - http://www.pinknews.co.uk/2014/05/03/richard-branson-announces-virgin-boycott-of-brunei-owned-hotel-over-stone-the-gays-law/ :

Richard Branson announces Virgin boycott of Brunei-owned hotels over ‘stone the gays’ law

Nick Duffy

3rd May 2014

…..Celebrities including Stephen Fry, Ellen DeGeneres and Sharon Osbourne have urged for companies to boycott the Dorchester Collection luxury hotel chain, owned by the Sultan of Brunei.

Branson has now added his voice to the calls, announcing a Virgin-wide boycott of the luxury hotel chain, which will take effect across his business empire.

He said: “No Virgin employee, nor our family, will stay at Dorchester Hotels until the Sultan abides by basic human rights.”

Earlier this year, the Virgin boss lobbied with business leaders against Uganda and Nigeria over anti-gay laws, and he also backed the Out4Marriage campaign in 2012….

Makcik Sambal Belacan.

PakKaduk berkata...

1) Bagus cadangan tu. Balik2 kawasan majoriti kapiaq yang dapat kemudahan walaupun depa tak undi langsung.

2) Aku nak cadang supaya Hospital Sultanah Bahiyah diperbesar dan ditambah dengan kemudahan2 rawatan tercanggih supaya tak perlu lagi ke Hospital Pulau Pinang untuk dapat rawatan2 yang tak disediakan. Balik2 kapiaq juga yang dok guna segala kemudahan yang kerajaan sediakan. Satu lagi parking mau buat jenis bertingkat.

3) Aku nak cadangkan supaya Kedah buat kawasan menjamu selera halal yang tersusun lagi sistematik di setiap daerah. Setiap makanan yang nak dijual kena di "sample" oleh pakar2 masakan baru boleh jual kat kawasan menjamu selera tu. Kiranya yang sedap, pelik, menarik dan unik saja boleh dapat di situ.

Tanpa Nama berkata...



MANA PEGI PENYELAMAT ORANG MELAYU UTK PENDUDUK KG CHUBADAK...


1. Aku nak semua bloggers BN bertenang dan jangan meroyan.

2. Jangan nak bekap YTL, UMNO, BN dan DBKL secara melulu.

3. Cuba fahami dulu apa masalah yang timbul daripada menilai satu2 isu berlandaskan sudut kepartisan, boleh tak?

4. Cuba la dahulukan sifat kemanusiaan korang tue dulu dalam menilai apa2 isu sekalipun.

5. Dalam isu KG. Chubadak masalah yang timbul bukan la penduduk menghalang pembangunan.

6. Tetapi pampasan yang diterima adalah terlalu sedikit dan tak berbaloi dengan apa yang mereka terpaksa tanggung (hilang, rugi).

7.  RM7,000. Katanya wajar kerana rumah tersebut taraf setinggan. Tetapi sebenarnya bukan. Sebaliknya rumah tersebut tak boleh dikategorikan sebagai setinggan disebabkan mahkamah tinggi dah sahkan rumah2 tersebut milik peneroka2 asal. Setiap pembangunan yang dilakukan yang melibatkan kampung tersebut, dorang wajar mendapatkan pampasan yang sepatutnya. Bukan RM7,000 nilainya. Bukan.

8. Ingat YTL? YTL yang baru2 neh bising pongpang2 pasal kronisme apa semua. YTL inila antara syarikat yang terlibat akan membangunkan kawasan tersebut. Tak kesian ke tengok orang2 melayu kena buli dengan YTL ? Korang kata korang nak tolong orang melayu. Aku dengar juga citer. Kawasan tersebut ramai yang undi BN. Betul ke? Kalau betul, macam neh ke jasa korang membalas pengundi2 setia korang? Buatla sesuatu.

9. Malam tadi ada pakcik makcik tidur kat rumah dorang yang dah kena roboh. Sedih punya pasal. Sayu apa semua cukup. Tak sampai ahti meninggalkan rumah yang dorang dah duduk bertahun2 lamanya.

10. Kalau kampung tersebut tak cantik, mencacatkan pandangan KL bak kata sesetengah orang la kan, patutnya korang usahakanla bagi pinjaman untuk mereka2 semua cantikkan rumah masing2.

11. Ini pinjaman taknak bagi. Tahu nak robohkan aje. Macam la hina sangat duduk rumah kampung. Rumah kampung cantik juga kalau dicat dan gunakan kayu yang elok sikit. Masalahnya nak dapatkan modal untuk repair rumah bukan senang.

12. Yang kes kebakaran di KG. Chubadak lagi sedih. Hilang harta benda aset apa semua. Last2 dapat RM7,000 aje. Berbaloi ke?

13. Developers nak keluarkan pampasan yang sedikit. Tapi tanah yang dorang amek tue sangat bernilai. Nanti bila dorang buat apa2 dorang gain profit juta2 tau.

14. Itu sebab kita semua kena bersatu ahti jangan tengok politik untuk bantu penduduk di KG. Chubadak.

15. PERKASA, ISMA, UMNO yang kononnnya juara melayu kena tampil tekan kerajaan supaya kerajaan tekan YTL.

16. Satu lagi. Mahkamah tadi dah keluarkan notis larangan perobohan. Tapi pagi tadi masih terdapat rumah2 yang DBKL robohkan.

17. Puasa nak dekat. Lepas puasa, raya pula tue. Tak sedih ke dorang semua mendapat layanan macam anak tiri kat negara sendiri? Kos rumah dan tanah tue bukan murah. Apa salahnya bayar pampasan yang seadilnya kepada mereka semua. Patut dapat ratusan ribu sebab itu tanah tengah2 bandar. Harga rumah baru pula mana ada 7,8 ribu lagi dah. Semua cecah 400k ke atas dah wei.

18. Ini masanya untuk geng2 MELAYU tunjukkan kejaguhan masing2. Jom bersama2 selamatkan hak penduduk2 di KG Chubadak. Jangan biarkan YTL yang cina tue pijak melayu. Hehe..

Ayuh UMNO.. aku tunggu suara korang mengaum aje neh. Ke dah jadi miaww miaww jinak bila YTL bagi ikan?

HANTU BETUL la kalau macam tue.

Tanpa Nama berkata...

Buat je.airport Penang skrg dah siap banjir dah bila ujan apa barang?

Tanpa Nama berkata...

Nak harap UMNO lagi ka ! Mana ada lagi pemimpin UMNO yg nak berjuang bantu rakyat...bantu penuh poket sendiri ada lah.. Rembau boy pun dh sengap dah sekarang..masuk banyak la tu kot...

berasiam berkata...

Syabas DS Mukhriz. Cadangan yang bernas. Lapangan terbang di tanah besar semestinya memberi lebih banyak kemudahan kepada pengguna. Tidak perlu menyeberang laut untuk ke destinasi. Dengan adanya lapangan terbang kelak akan meningkatkan kemasukan pelaburan baru ke sekitarnya dan seluruh wilayah utara umumnya.

Tanpa Nama berkata...

LGE takot la tu kedah bakal jadi saingan ekonomi kpd penang....
lepas ni pelabur dah tak pandang penang
lagi da...
.apa barang nak tido hotel pun mau cukai ka...

Tanpa Nama berkata...

JALAN TAR KAMPUNG TANAH LICIN, KUALA KETIL BERLUBANG-LUBANG DAH BERTAHUN. TOLONG LA REPAIR WAHAI AHLI PARLIMEN BALING.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa nama 5.01
Betuk tu.. Inilah kesilpan besar kerajaan. Semua pembangunan tumpu kat kl dan bandar besar ja. Kg halai balai. Tolong la wakil rakyat.. Buat keja la. Mana pembangunan kami. Turun padang la. Tgk sendiri benda nk di upgrade. Kg aku dr dulu sampai la ni dok mcm tu jugak? Mana rakyat di luar bandar nk undi korang...tolong la wakil rakyat

Tanpa Nama berkata...

Yup teruskan usaha ds mukhriz. Org pi bayan lepas pn sbb xdk airport lain ja. Senang sikit pelabur dr arab terus mai kedah.xyah nk snggah2 penang dh.lepas tu blh pindah USM mai kedah.hohoho.

Tanpa Nama berkata...

AirPork Penang dh tak boleh nk tampung kapasiti lagi.. sini laut sana kilang.. sebalh belakang cinabeng punya tanah..

Begitu susah nk ke Pulau pagi2 just nk ke KL krn airport penang di pulau. Sesak jambatan..kos mahal. Elok sgtlah cadangan buat airport baru di Kulim. Insya Allah Kulim Hi-tech park akan maju mengalahkan Bayan Lepas yg dh padat dan usang tu.

Lgpun DAP Lim beng tu mana peduli soal pembangunan..bg mereka ialah politik siang malam hasut benci BN.. khususnya UMNO..

so mau ajaq bg Penang.. masa ada kuasa ini lah BN kena utamakan negeri yg mendapat majoriti undi BN.. buat apa nk peduli Penang

Sokong Dato Mukriz 200%

Tanpa Nama berkata...

macai bodoh.. kt penang xdk jalan berlubang ka? apasai bila nk buat aiport pi ckp pasai jalan berlubang? jd xpyh buat apa la duk kena tampung jalan ja? otak sempit!

anjingBaruababi berkata...

Pakkaduk......Parlien kawasan sidam dalam Parlimen Pdg Serai...majoriti penduduk dan pengundinya Melayu..bukan kawasan mahjoriti kapiaq macam anda kata...kami orang sidam...sidam kanan..

Tanpa Nama berkata...

Majoriti melayu undi ahli parlimen hindu, surendran mai tengok kwasan sidam ni,mcm2 masaalah

laveto mimod berkata...

Walaupon penang tu jiran kedah tpi aq xmnat bila ada pemimpin kapiaq seperti di penang iatu lambang roket..
ku hrap pembinaan airport di kulim dpt mnjana ekonomi lbh bguih dan klau ada disney land lgi gred AAA

Kempen LIKE!!

Mari Kita Terus Selamatkan KEDAH Dari Tangan Puak PAKATAN !! Sila Nyatakan Sokongan Dengan LIKE Button Ni -->
P/s: Setiap LIKE Anda Amat Berharga Kepada Kami!

Anda Sokong UMNO? Sila LIKE kat Sini!
P/s: Perkasakan UMNO di Alam Maya!

Popular Posts

Arkib Blog

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review