User Online

Politics Blogs

Post Terbaru!!

Kempen LIKE Page!

Mari Kita Terus Selamatkan KEDAH Dari Tangan Puak PAKATAN !! Sila Nyatakan Sokongan Dengan LIKE Button Ni -->
P/s: Setiap LIKE Anda Amat Berharga Kepada Kami!

Anda Sokong UMNO? Sila LIKE kat Sini!
P/s: Perkasakan UMNO di Alam Maya!

Ahad, 3 Januari 2010

Kalimah Allah: JPM dan Wanita UMNO akan kemuka rayuan!


Semua umat Islam di Malaysia mempunyai satu harapan cerah apabila kepada JPM dan Wanita UMNO akan membuat rayuan pada KDN, bagi menyelesaikan isu kalimah Allah yang menjadi kemarahan umat Islam di Malaysia.

Menteri di JPM Mej Jen (B) Datuk Jamil Khir Baharom berkata Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan yang bersidang kali ke-82 pada 5 hingga 7 Mei 2008 mencapai keputusan bersetuju bahawa lafaz "Allah" merupakan kalimah suci yang khusus bagi agama dan umat Islam.

Kandungan itu berbunyi: "Setelah meneliti keterangan, hujah-hujah dan pandangan yang dikemukakan, Muzakarah bersetuju memutuskan bahawa lafaz Allah merupakan kalimah suci yang khusus bagi agama dan umat Islam dan ia tidak boleh digunakan atau disamakan dengan agama-agama bukan Islam yang lain.

"Oleh itu, wajib bagi umat Islam menjaganya dengan cara terbaik dan sekiranya terdapat unsur-unsur penghinaan atau penyalahgunaan terhadap kalimah tersebut, maka ia perlu disekat mengikut peruntukan undang-undang yang telah termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan," katanya.

Sementara itu Wanita Umno juga berhasrat mengadakan pertemuan dengan Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein untuk memaklumkan kebimbangan tentang implikasi keputusan mahkamah membenarkan perkataan "Allah" digunakan dalam penerbitan mingguan gereja Katolik.

Ketuanya Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil berkata pergerakan itu akan memperjuangkan dan menentukan kedudukan dan kesucian agama Islam tidak dicemarkan, jika perlu mungkin Shahrizat akan memohon mengadap Tuanku Agong.

MctHeory: Semua umat Islam 1Malaysia sedang menunggu keputusan rayuan JPM dan Wanita UMNO. Jika perkara ini tidak dapat diselesaikan, memang patut Tuanku Agong campur tangan, kerana ini melibatkan kesucian agama Islam.

3 Komen Pembaca:

Tanpa Nama berkata...

Pas tak bersuara apa-apa ke?

MctHeory berkata...

Tah ler. . n.ajis bz dengan menantu. . mana nak kisah bab2 kalimah Allah ni. Takde kepentingan politik bagi mereka.

Jeffry berkata...

SLM ZIARAH BRO...JOM LANYAKK FUCKATAN!! KEHKEHKEH

Kempen LIKE!!

Mari Kita Terus Selamatkan KEDAH Dari Tangan Puak PAKATAN !! Sila Nyatakan Sokongan Dengan LIKE Button Ni -->
P/s: Setiap LIKE Anda Amat Berharga Kepada Kami!

Anda Sokong UMNO? Sila LIKE kat Sini!
P/s: Perkasakan UMNO di Alam Maya!

Popular Posts

Arkib Blog

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review