Khamis, 10 November 2011

PANAS!! Apabila Bob Lokman MURTADkan Rakyat Johor!!




Cerita ni Mc ambil dari blog Pisau.net

Apa nak jadi dengan Bob Lokman ni? Senang-senang nak murtadkan orang? Dia ada bukti ke orang yang kerja kat Singapore tu tak sembahyang subuh? Dah teruk nampaknya si Bob ni, dah tahap berani keluarkan fatwa sendiri dah.

Siapa dia nak murtadkan orang? Layak kah dia untuk menilai tahap keislaman orang lain?

Dulu Guan Eng hina orang Johor, kini Bob Lokman pula. Mereka ini marah kerana Johor kubu kuat UMNO/BN. Sebab tu mereka mencerca dan menghina orang Johor dengan pelbagai gelaran.

Biasa la orang meroyan gila nak menang, memang macam tu la. Rasanya orang Johor perlu ajar puak-puak ni. Jangan bagi muka langsung kat dorang yang selalu hina dan kutuk orang Johor.

Nak tengok muka-muka ni datang buat baik, tunggu masa kempen PRU 13 nanti. Kaki orang Johor pun puak ni sanggup sembah. Nak pancing undila katakan.



McTheory:
Dap sudah, Pas pun sudah, Pkr bila lagi nak kutuk orang Johor?

11 ulasan:

KawanOrangJohor berkata...

salam 1 malaysia...
kawan nak bagi tau, kawan orang johor, rumah kat pasir pelangi. jiran2 ramai yang kerja singapore. takde la pulak cam bob poyo ulamak tetiba ni cakap, pagi2 pukul 5 dah keluar rumah tak solat subuh.. balik petang. Ingat bob.. aku akan tuntut kata2 kau ni di Akhirat... biar kau muflis di depan mahkamah Allah.. aku tuntut... dulik ape aku... dasar lahanat...

Awanama berkata...

Dia dah lama murtad. Zaman jadi artis dulu dia dah murtad. Untuk cover line dia tuduh orang lain. Bangsat punya manusia.

cik kelisa berkata...

betul ke berita ni? kalau betul...memang jenis tak sayang mulut la dia ni....

Awanama berkata...

BOB NI BELAJAR AGAMA DENGAN PAS DAH TAHAP TERTINGGI,IAITU TAHAP CIPAN!!! KURANG JER SIKIT DARI ULAMA TEROMPAH NIKE AJIS TU...TAPI BOLEH LAA JUGA WALAU BELUM PUN SETAHUN BERGURU DENGAN hamPAS TAPI DAH BOLEH MENGHENTAM!, MELUKU!, MENAJI!, ATAU MENGKONDEM ORANG LAIN...LEPAS NI ADER CAN LA BERTANDING DI KAWASAN DUN JOHOR... AMACAM ORANG JOHOR BLEH TERIMA KE SORANG LAGI WALI TEROMPAH?

Awanama berkata...

ingat tak semasa dia jadi pengkritik raja lawak dahulu..akhlak dia elok sangat ker..terkinja-kinja.Ini adalah diantara sebab..apabila nak beri komen mengenai hal ehwal manusia dan amalan slow-slow sikit dan siasat..dakwah ada adab bukanya pendekatan seperti program raja lawak(selalu juga out station dan sembahyang Subuh di surau R&R.)

XPressMinda berkata...

takleh nak buat apa bob tu, ramai spesis macam dia dalam Pas.

jenis suka tengok kain orang hingga lupa koyak rabak kain sendiri.

sapa saja yg masuk Pas samaada secara rasmi atau secara hati saja, depa akan berasa diri umpama polis akhlak dan moral, suka merendahkan amal & iman orang lain walhal diri depa sendiri penuh kurap, kayap & sopak.

Awanama berkata...

bob citer perihal dir dia tu dulu merempat ke Johor dan berulang ke S'PORE ...masjid besar An Nur kat Woodlands tu pun dia x perasan...Bob apa lah baghal sangat jadi manusia nie.

Nok berkata...

Bob ni kira dah gila isen...keatas tak sampai ke bawah tak jijak.....org pas ada bagi tahu saya...sebenarnya pas pun tak berapa terima sgt dia ni tapi Nik Aiz aziz pulak kempen....dia ni cucu tok kenali pulak konon ceritanya kira suspect le...ceramah dia pun caca merba tak tentu hujung pangkal......knowledge tentang agama kurang...nak di katakan ustad tak sampai taraf...tapi jaga parking untuk Pas berkempen boleh kot.....lagi pun dia bob.badan org besar....di harapkan org Johor jgnkan benarkan sama sekali puak2 ni...buat kempen...kalau boleh halau.....

Awanama berkata...

kahkahkah...ini lagi satu mat gila tahap cipan...baru bela janggoat sejemput dh rasa diri mcm ulamak...kahkahkah...bagi ceramah politik, bukan bagi ceramah agama...ceramah agama kena guna pendekatan yg bleh menarik hati org...bukan guna maki hamun & salahkan org lain...bodoh bob lokman sam aje ngan ANUwar sial pujaan hati dia...kahkahkah

Awanama berkata...

keluar rumah sebelum masuk waktu solat subuh. keluar dgn berwuduk. masuk waktu ketika dlm kenderaan & perjalanan ke tempat kerja. boleh solat subuh dlm kenderaan (rasulullah s.a.w. pernah solat atas unta ketika berkabilah), di pejabat boleh solat dzuhur. ketika balik, boleh asar dlm kenderaan atau asar dulu sebelum balik, maghrib di rumah kalau tiba awal, kalau lewat, traffic jam, boleh solat dlm kenderaan juga. takde air utk wuduk dlm kenderaan, boleh tayammum.

oleh tu, tang mana tak solatnya org johor yg bekerja di singapura tu?

Awanama berkata...

bob ...oh...bob...kilang carlberg pun der surau le ...inilah dunia mereka..politik berasaskan agama .. berserban berkopiah..berjubah..ber ALLAHUKBAR tapi....amat rendah tahap ilmu agamanya...aku pohon padamu YA ALLAH..lindungi aku rakyat msia dari DAJAL bernama BOB LOKMAN...