Isnin, 2 Januari 2012

TUDIAA!! Cerita Menarik Mengenai Mahfuz Omar!!



Siapa tak kenal dengan Mahfuz Omar. Ahli Parlimen Pokok Sena dan juga Naib Presiden Pas. Walaupun dalam akademiknya si Mahfuz ni agak kurang. Memang kurang teruk la.. bukan kurang sikit. Tapi lagaknya, gayanya dan caranya yang membuatkan pengikut Pas menganggap Mahfuz ni umpama hero.

Dah lama Mahfuz jadi Ahli Parlimen. Mc dapat sumber dari dalam Pas sendiri, yang mengatakan Mahfuz pada PRU ke 13 ini teringin sangat nak tanding jadi Adun. Kalau di lihat pada mata kasar, nampak Mahfuz seolah-olah turun pangkat, tapi sebenarnya kalau beliau menang jadi adun, peluangnya untuk menaiki takhta kerajaan negeri terbuka besar.


Mahfuz merupakan calon untuk menduduki kerusi MB Kedah. Cuma, segala langkah dan orang yang mengaturkan jalannya di pangkah dulu oleh Ustaz Azizan, sebelum si Mahfuz sempat nak buka langkah, Ustaz Azizan lebih pandai membaca. Sebab tu sampai sekarang, Mahfuz masih lagi gigit jari, kalau nak ikut populariti, Mahfuz lagi hebat dari Ustaz Azizan.

Itu pasal kerusi MB.

Ada satu lagi jawatan yang si Mahfiuz ni nak sangat. Iaitu Presiden KFA (Persatuan Bola Sepak Kedah). Setahu Mc la, Mahfuz ni mana tau apa pasal bola, tapi yang dok pulun tarik si Mahfuz ni ialah penolong jurulatih Kedah iaitu Radhi Mat Din (bekas pemain kedah).

Malah si Mahfuz ni pernah meeting secara rahsia (rahsia cara dia la) dengan kakitangan KFA. Kononnya takmau bagi orang tau. Tapi akhirnya.. apa yang dia kata rahsia, haram semua orang pun tahu. he he.. Maunya tidak, meeting rahsianya di buat di kedai makan. he he he.. cerdik tak cerdik si Mahfuz ni.

Tapi dalam banyak-banyak story pasal Mahfuz ni, cuma ada satu saja yang paling best. Dia ni sehati-sejiwa dengan isterinya. Banyak majlis-majlis rasmi, isterinya yang hantar.

He he he.. macam mana tak hantar.. si Mahfuz ni, pandu kereta pun tak reti, lesen pun takdak. Otaknya ada sikit lemah, lambat pikap, sebab tu bila kita tengok setiap kenyataan Mahfuz, menampakkan ke'bebal'annya tu.

Namun Mc respect la orang macam dia ni boleh jadi Ahli Parlimen dan Naib Presiden Pas. he he.. pandai Pas pilih pemimpin.


McTheory:
Kalau pemimpinnya bebal, yang bawahnya masyallah lagi la teruk! he he..

13 ulasan:

Awanama berkata...

umngok menipu, menipu umngok, tok wan umngok semua peliaq menipu.

Awanama berkata...

antara umngok dengan anjing mana lebih elok?

Awanama berkata...

Hahaha....!

Kalau pemberi komen dah keluarkan perkataan 'umngok'.., maknanya dia dah geli laa tu bila baca posting2 macam ni..!

Aduuss.. Lantak ko laa, anon 10:27..

Awanama berkata...

kah kah kah kah..matput ni ada penyakit sindrom down,

Awanama berkata...

Matput ni lagak je lebih. Menang lagok pun jadilah..

Awanama berkata...

Kedah ada berapa langsung MB.Azizan dah MB dah.Dok stanby lagi 2 tambah sorang lagi. Kalau nak tanding DUN nak pi tang mana? Mashitah menang free. Yang lari nak pi DUN mana.Paling elok kena pi Tokai, cuba,try tengok..lai lai li tamplong..

Bapak3 berkata...

Itulah mahmpus omar, dia memang dipinggirkan pas kedah, azizan awai2 dah kerat dia, tapi mahmpus ni masih tergila2 nak jadi mb. Macam orang Kedah kata, kalau mahmpus jadi MB, memang an insult to our intelligence.

Awanama berkata...

Bro bapak3 cantik bahasa gomen. tapi dia faham ka bahasa tu. Pandai bahasa gomen ni mengaji sekolah BN kut?

Awanama berkata...

Oang yang akademiknya rendah dalam zaman 70an dianggap kurang cerdik la.PAS puja orang mcm ni sebab pandai kekentong walaupun idea kosong.Kalau jadi MB Kedah semua dia jual kat DAP.

Awanama berkata...

MAHFUZ maksudnya Maha Firaun Untuk Zaman moden.

Awanama berkata...

Memang betui lah apa yang diperkatakan itu kerana aku anak adalah anak Titi Gajah tempat kelahirannya dan 2 anaknya juga adalah bekas anak murid aku. Haaaaa Jawab.

Awanama berkata...

Bila tersebut saja namanya, aku teringat filem lama P. Ramlee, "Anak Bapak", Mahfuzzz... apanama "Mamposssss". Gila kah dengan kelulusan SRP nak jadi pemimpin besar. PAS dah butakah??? Naik keretapun dipandu oleh isteri. Pemimpin apa ini??? Eh.. malunya aku..!!!!!!

Awanama berkata...

tak hairanlah zaman sekarang ni pemimpin yang bodoh diangkat..yang berilmu diketepikan..tangan-tangan hitam sememangnya mahukan pemimpin yang bodoh supaya senang diperbodohkan..