Ahad, 25 November 2012

PANASS!! Abby Albody DEDAHkan Rahsia Malaysia dan Israel!!


Masih lagi tak puas melonjakkan kebodohan diri sendiri demi menagih populariti dalam sebuah perjuangan yang kononnya berteraskan dakwah. KEBODOHAN SEBELUM INI (KLIK!). Abby Abadi tidak kurang bengapnya dengan MAHFUZ OMAR (KLIK SINI) bila mempersoalkan kaitan FELDA & ISRAEL.Demo kononnya Malaysia ekspot minyak sawit ke Israel berlansung amat hambar, pelbagai angka disebut dan direka hanya untuk puaskan hati pengikut yang diupah untuk membuat kacau bilau depan Ibu Pejabat Felda Kuala Lumpur kelmarin.

Ada yang sebut hanya 700 orang hadir, ada yang naikkan angka demi nak jaga hati tukang bayar upah, kononnya 2000 yang hadir, ada blog mereka sendiri beri lapuran yang bernada kecewa, 400 orang yang hadir. Semuanya dah bercelaru dan tidak sekata, seolah-olah masing-masing cuba tutup bangkai hidup. Memalukan !


Entah dari mana sumber, entah dari mana fakta, pengikut yang taksub hanya tahu "lepaskan geram" tanpa usul periksa. Menuduh, mereka fitnah dan cuba memanipulasikan sumber yang tidak jelas.

Syndrom menanam benci dan buat huru-hara ini adalah strategi yang kononnya terbaik yang ada pada pakatan haram. Doktrin yang cuba di tanam kepada golongan belia nampaknya makin lama makin tidak berhasil.

Pakatan haram lupa bahawa golongan muda bukan golongan yang boleh ditipu kerana mereka sendiri akan buat research tentang sesuatu isu yang ditimbulkan pakatan haram, zaman ini adalan zaman informasi di hujung jari.

Malaysia adalah pengeluar minyak sawit terbesar di dunia, minyak sawit Malaysia antara yang bermutu grednya di dunia dan banyak negara di dunia menggunakan minyak sawit kita.

Polisi negara kita cukup jelas, kita tidak akan berurus niaga dengan Israel, cukup jelas pendirian negara kita sekian lama. Pakatan haram cuba memanipulasi bagaimana minyak sawit kita ada di bumi Israel ?

Jawapan kepada persoalan yang hanya provokasi murahan politik ini amat mudah, Malaysia tidak terlibat dan tidak berhak menahan penjualan minyak sawit ini kepada pihak ke tiga. Mana-mana negara pengeluar pun mempunyai polisi perdagangan yang sama, tidak berhak untuk campur tangan urusan perniagaan pihak lain.

Hanya kumpulan yang terus menerus kecewa menjadikan FELDA sebagai sasaran serangan isu sahaja akan bertali arus tanpa kecewa untuk jadikan FELDA sebagai bahan politik dan hanya yang berkepentingan peribadi sahaja yang tanpa jemu terus menerus menabur fitnah terhadap FELDA. Mazlan Aliman siapa tak kenal. Cubaan beliau hanya untuk menonjolkan diri sebagai calon PRU13 sahaja. Tidak lebih dari itu

Sumber dari sini Mc ambil dari blog 1Peluru, kat bawah ni ada msg khas untuk Abby AlbodyDah jelas ke? Dah faham kenapa kita guna benarkan kapal dagang Israel untuk angkut minyak ke Israel? Minyak tersebut untuk Palestin, tetapi Palestine takdak pelabuhan, soo kita terpaksa guna pelabuhan Ashdod untuk hantar minyak ke Palestin. Faham tak?

Kalau tak faham tanyalah, jangan jadi bebal sangat. Mahfuz Omar yang selalu berlagak pandai tu, sebenarnya bodoh. Ditambah lagi dengan Abby Albody yang memang bangang tahap sampah!

McTheory:
Orang cakap, biar bodoh jangan sombong!

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Salam Bro,
Abby ni mempunyai tahap kebodohan melampau. General knowledge - kurang 10 sen. Kalau bab agama, hanya boleh buat syaitan saja rasa bangga. So biarkan saja luncai pompuan ni terjun dengan labu-labunya.

Tanpa Nama berkata...

Bodoh bin Bengap...tak tahu katakan tak tahu jangan buat-buat tahu... banggang....betina murahan....