Isnin, 12 November 2012

PANASS!! Pas Bukan Lagi Pejuang Parti Islam Sebenar - MB Kedah Azizan Razak!


Ada desakan supaya pemimpin PAS sekarang kembali ke tujuan asal, dikatakan datang daripada suara minoriti dan pihak yang tiada 'locus standi', kata Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Abdul Razak.

Pesuruhjaya PAS Kedah itu berkata kebanyakan pihak yang terbabit dalam wacana 'Kembalikan PAS Ke Landasan Asal' pada Sabtu lepas banyak yang telah dipecat dan merupakan bekas anggota parti itu.

"Itu pandangan minoriti yang tiada locus standi... majoriti sokong apa yang dibuat kepimpinan parti, kita pun tak nampak apa yang tak baik.

"Lagipun hampir semua pemimpin dalam PAS masih lagi di kalangan ulamak, tidak ada masalah siapa pun jadi pemimpin, asalkan mereka memperjuangkan Islam," katanya lagi.

Beliau mengulas laporan berhubung wacana 'Kembalikan PAS Ke Landasan Asal' yang meluluskan 11 resolusi mendesak kepimpinan parti itu mengembalikan semula dasar perjuangan asalnya.

Resolusi itu menyentuh corak segelintir pemimpin PAS yang didakwa tidak mencerminkan Islam, selain menggesa parti bekerjasama dengan Umno, bukannya DAP, demi kepentingan agama.

Mengulas kerjasama dengan DAP, Azizan berkata politik masa kini memerlukan strategi dan hubungan dua hala.

"Dulu bila politik tertutup (sebelum bekerjasama dengan DAP), mereka kata PAS tak faham masyarakat majmuk, dan sekarang bila terbuka, mereka kata terbabas pula, tapi itu hak mereka la nak kata apa pun," katanya.

Biasala kepimpinan Pas sekarang lebih utamakan Islam liberal, sebab itu banyak memecat ahli yang benar-benar perjuangkan Islam.

Kiranya didalam Pas sekarang yang tinggal hanyalah pejuang Islam liberal, pluralisme dan juga syiah. Ahlul sunnah wal jamaah semakin pupus dalam Pas. Kalau ada pun tinggal yang bengong-bengong saja kot.

Bagus la, atas sebab demikian, Pas tak berani bersuara pun bila Nurul Izzah mengalakkan umat Islam murtad. Sebab Pas pun sokong apa yang Nurul Izzah katakan tu.


McTheory:
Syabas Pas.. dah nampak pendirian sebenar parti Pas sekarang!

Tiada ulasan: