Isnin, 5 November 2012

PANASS!! Pas Kedah Pelingkup Kedah Agro, Dari O.K Sampai K.O!! #TukarKedah

Melingkup bersama Pas!

Projek pertanian, Kedah Agro pada zaman BN nak kata berjaya sangat tu, taklah. Tapi menyumbang juga dalam 40 juta sejak ia ditubuhkan. Ternyata perancangan MB Kedah masa tu tepat dan membuahkan hasil.

Kedah Agro melaburkan hasilnya dengan kolam ikan dan juga perternakan lembu. Bukan lembu ghaib Pas Kedah, tetapi lembu daging untuk dijual. Hasil perternakan tersebut dijual kepada syarikat dari Taiwan yang dikendalikan oleh Mr Lai.

Kira dahsyat juga la keuntungan yang dicapai oleh Kedah Agro, boleh sampai Rm40 juta!

Usahasama dengan syarikat dari Taiwan tersebut berterusan, hinggalah Kerajaan BN Kedah kalah pada PRU ke 12, pada tahun 2008.

Kerajaan bertukar tangan!

Pas Kedah ambil alih tampuk pemerintahan negeri Kedah, pelbagai perubahan yang mereka buat. Mc taknak sentuh pasal hal lain, tapi Mc nak cerita apa Pas Kedah buat pada Kedah Agro!

Kedah Agro yang dulu ada kerjasama dengan syarikat dari Taiwan, telah diubah oleh Pas Kedah. Syarikat Taiwan terbabit dihalau balik, atas alasan Mr Lai tu, kroni BN! he he.. orang Taiwan kroni BN? Akai bijak sungguh!

Kemudian, Azizan Razak bersama sekutu-kutunya mengubah pelbagai perubahan untuk Kedah Agro. Diantara projek yang Pas Kedah cadangkan nak buat ialah, Projek Nenas untuk jadikan Kedah umpama Belanda, projek Keli-K, Projek Lembu Ghaib, Projek rambutan dalam tin dan projek pusat pengumpulan barang pertanian.

Bila kita tengok perancangan puak Pas Kedah ni, memang nampak hebat! Kiranya atas kertas memang terbaik laa..

Tapi, dalam semua projek Kedah Agro yang Mc listkan kat atas tu, satu pun tak berjaya! Semuanya lingkup!

Projek Nenas, sampai sekarang habuk pun takdak! cakap saja berapi! Projek Keli-K, tempat ada, kolam ada, ikan ada, marketing takdak. Pelbagai usaha depa buat nak jual ikan keli tu, tapi tak terjual, akhirnya ikan mati, rugi lagi banyak!

Kemudian projek rambutan dalam tin, rambutan ada, atas pokok, tin ada, tapi dok kata nak buat, haram apa pun tak jalan. Sama juga dengan pusat pengumpuan barang pertanian. Buat mahal-mahal, tapi dok jadi gajah putih. Tak berguna langsung!Kalau zaman BN dulu, mampuih dah puak ni dok maki BN, kata perabih duit rakyat. Bila kena kat batang hidung depa, boleh pula buat diam, buat bodoh. Memang dasar tak boleh pakai seduit pun puak ni.

Kedah Agro ni lingkup bila kerajaan Pas Kedah memerintah. Masa BN dulu, Kedah Agro kutip hasil, tapi bila Pas pegang, Kedah Agro, tak lebih macam GLC-GLC lain yang ada di Kedah, Melingkup lebih banyak dari membantu!

Ini membuktikan Kerajaan Negeri Kedah ni teruk! Tak pandai buat kerja, cakap saja pandai tapi habuk pun tarak! 100 perkataan yang puak Pas cakap 101 tak boleh percaya.

Jadi rakyat Kedah nak percaya lagi kat orang-orang Pas ni? Sekarang ni waktu Pas perintah Kedah. Setiap kesalahan, Pas harus bertanggung jawab, bukan salahkan orang lain. Ini tidak, Pas perintah Kedah, bila salah, tuduh UMNO.

Pas buat salah, curi wang dan pelingkup projek, akhirnya UMNO juga yang depa akan tuduh! he he


McTheory:
Makin lama jaga Kedah, makin melingkup la puak Pas ni buat!

Tiada ulasan: