Isnin, 14 Januari 2013

HOT! #IsuAirSgor: Rafizi Pendek Pula Serang SYABAS Untuk Tutup Busuk Khalid Gagap! @RafiziRamli


Selepas Mak Lampir, Xavier, Khalid dan beberapa lagi pemimpin utama Pakatan Haram gagal untuk mencalarkan imej SYABAS. Kini muncul hero pendek, yang memang suka bermain dengan isu peribadi iaitu Rafizi Ramli.

Mangkuk sekor ni memang pemfitnah yang amat disegani seantero Malaysia. Kalau anda masih ingat dengan cerita cincin kononnya berjuta-juta dibeli oleh DS Rosmah, cerita jutawan karpet Deepak kononnya ada kaitan dengan DS Rosmah, lepas tu cerita anak Nazri Aziz naik kereta rasuah, semuanya direka khas oleh mangkuk gemuk pendek ni la.

Untuk pengetahuan semua, Rafizi ni memang pakar pemfitnah Anwar. Malah dia juga Ketua Kilang Fitnah Pakatan Haram.

Sebab itu kali ini Anwar mengarahkan Rafizi untuk membantu Khalid Gagap tangani isu air di Selangor. Bila Rafizi ni ambil alih tugas pertahankan Kerajaan Negeri Selangor, isu pertama yang dia keluarkan adalah, pendapatan peribadi Pengarah Eksklusif SYABAS Rozali Ismail.

Apa punya tak profesional dan bodoh tindakan dari Rafizi ni. Kenapa perlu menyerang peribadi? Sedangkan perselisihan ini berlaku diantara SYABAS dan Kerajaan Negeri Selangor. Apa kena dengan peribadi dan pendapatan tahunan Rozali?

Nampak sangat si gemuk pendek ni sudah tidak ada 'point' lagi untuk pertahankan Khalid dan Kerajaan Negeri Selangor. Nak serang SYABAS, takdak isu yang boleh diserang, nak salahkan Kerajaan Pusat, Kerajaan Pusat dah bantu sehabis mungkin, jadi, Rafizi 'buat' isu untuk serang peribadi.

Dalam politik, kalau dah mula serang peribadi, maknanya orang tu dah hampir kalah. Dia dah takdak 'point' untuk diserang lagi, jadi jalan terakhir untuk hidup adalah dengan serangan peribadi.

Itulah yang terjadi sekarang, disini kita dah nampak Kerajaan Negeri Selangor sudah mula tertekan dengan permainan yang mereka sendiri mulakan.

Mereka menyekat program CAPEX SYABAS dan tangguh pembinaan Langat 2 untuk paksa SYABAS tunduk kepada mereka, namun apabila SYABAS tetap teruskan tugas, mereka mencari sebab dan cuba lakukan bermacam-macam cara masalah bagi menunjukan SYABAS tidak mampu untuk mengurus air di Selangor.

Terbaru, berlaku gangguan air di Cheras, semua terjadi, akibat kekurangan bekalan air terawat yang dapat disalurkan. Kemudian, timbul pula gangguan air di Wangsa Maju akibat pam air di rumah pam yang rosak. Kedua-dua kejadian ini, amat merunsingkan Khalid.

Khalid susah hati, sebab punca dari Kerajaan Negeri Selangor sendiri!!

Paling teruk di Wangsa Maju, apabila gangguan air sudah hampir 1 bulan. Penduduk Wangsa Maju sudah mula bersuara akibat nasib mereka yang perlu bersusah payah untuk dapatkan air.

Disebabkan bodohnya Kerajaan Negeri Selangor, rakyat akhirnya menjadi mangsa politik kotor Khalid. Permainan isu air yang mereka sendiri mulakan, akhirnya mula nak menjerat diri mereka sendiri.

Bila dah nak terjerat, seperti biasa untuk lepaskan diri, SYABAS pula yang mereka salahkan. Tetapi rakyat Selangor dan Lembah Kelang perlu ingat, kalau program CAPEX dan Langat 2 tidak ditangguh dan disekat oleh Kerajaan Negeri Selangor, sudah tentu nasib mereka tidak jadi begini.

Sekatan tersebut hanyalah untuk bagi SYABAS tunduk dan jayakan politik bodoh Khalid dengan penstrukturan air bangangnya tu. Akhirnya, SYABAS dijadikan kambing hitam, rakyat Selangor pula jadi mangsa keadaan.

Bila mereka sudah hampir nak KANTOI akan perbuatan mereka sendiri, mereka panggil pula si pemfitnah paling hebat dalam Malaysia iaitu Rafizi Ramli, bagi membantu Khalid teruskan misi jahatnya tu.

Bagi Mc, bila Rafizi dah datang membantu, itu bermakna, Khalid masih tak insaf, dia masih nak teruskan permainannya dalam isu air, dan dia bukan nak cari jalan selesaikan masalah.

Kalau begitu, dengan segala hormatnya, Mc serahkan masalah ini kepada rakyat Selangor untuk mengajar Khalid dan Rafizi sendiri. Kerana, hanya anda yang mampu menukar mereka ini dari terus permainkan anda.


P/s: Ketika anda semua sibuk mengangkut air, ada diantara mereka yang ketawa terbahak-bahak. Tak percaya, tengok video kat bawah ni!!
McTheory:
Fuyoo.. tujuh kali mandi? Rakyat? Sekali pun payah!!

2 ulasan:

Rafizi berkata...

blogger ameno memang suka fitnah ke? :)

Tanpa Nama berkata...

dinegeri selangor tak ada sungaike.yang ada cuma parit ajeke.dimaklumkan negeri selangor mempunyai kutipan HASIL NEGERI paling banyak[tertinggi]berbanding negeri2 lain.tetapi macamana masaalah air tak bolih diselesaikan.dinegeri2 lain tak ada masaalah tentang air.teruk betul.