User Online

Politics Blogs

Post Terbaru!!

Kempen LIKE Page!

Mari Kita Terus Selamatkan KEDAH Dari Tangan Puak PAKATAN !! Sila Nyatakan Sokongan Dengan LIKE Button Ni -->
P/s: Setiap LIKE Anda Amat Berharga Kepada Kami!

Anda Sokong UMNO? Sila LIKE kat Sini!
P/s: Perkasakan UMNO di Alam Maya!

Selasa, 12 Februari 2013

PANASS!! PM @NajibRazak Kena BOO.. di Sambutan Tahun Baru Cina!!


Semalam riuh blog pembangkang kata Sambutan Raya Cina di Pulau Pinang di sabotaj oleh puak cai Dap yang dihantar oleh Guan Eng.

Betul ke? Blog Harapan Esok, mendedahkan segalanya. Baca kat bawah,

Bukan main gembira lagi puak-puak cai bila segelintir penonton konsert PSY di Penang sebentar tadi melaungkan kata-kata "NO!!!" ketika ditanya oleh DS Najib Razak "Are You Ready For BN...?"

Untuk pengetahuan pencacai yang percaya sangat dekat Amenoworld ni..dia ni tak tahu apa-apa pun...yang dia tahu hanya tabur fitnah dan wujudkan persepsi buruk..itu sahaja...


Tak ada pun penonton jawab READY..

ini jer dah menunjukkan Amenoworld memang kaki Fitnah...


Dalam ucapan DS Najib, beliau bertanya 2 soalan dan mengulangi 3 kali...

1) Are You Ready For PSY ???
    Penonton menjawab YES dan pencacai menjawab NO dalam nada yang PERLAHAN

2) Are You Ready For PSY ???
    Penonton menjawab YES dan pencacai menjawab NO dalam nada yang KUAT SEDIKIT

3) Are You Ready For PSY???
    Penonton menjawab YES dan pencacai kekal menjawab NO dengan nada yang KUAT...tak percaya? dengar berulang kali durasi 18 saat

4) Are You Ready For BN???
    Penonton kekal menjawab YES tapi ditenggelamkan suara pencacai yang merakam yang menyebut NO...begitula yang terjadi ketika DS Najib mengulangi sehingga 3 kali...

Video yang dikeluarkan tersebut sebenarnya telah dirakam oleh penyokong tegar pakatan yang datang ke majlis rumah terbuka tersebut dengan niat untuk mensabotaj..jika didengari...suara cacai yang rakam video tersebut adalah paling kuat sekali...



Untuk pengetahuan semua, memang dari awal lagi, puak-puak pembangkang cuba mensabotaj kehadiran PSY dengan memaparkan imej tidak siuman...para pemimpin mereka juga menkritik berbagai cara...ada yang kata BN habiskan duitlah..ada yang kata suruh PSY tutup auratlah...

Ketika itu, Ketua Menteri Penang, Guan Eng sememangnya sebesalah..hendak dibantah takut undi Cina akan lari  kepada BN walaupun memang itu yang sedang terjadi...jadi hendak tak nak dia perlu menyokong untuk PSY hadir...

Pencacai PR sebelum ini turut memainkan sentimen di Twitter bagi menakut-nakutkan PSY supaya kehadirannya ke Malaysia tidak jadi...

Malah..iklan tahun baru yang dilakonkan sendiri PM DS Najib Razak telah menambahkan tekanan buat pihak pembangkang...apa tidaknya, mereka tidak terfikir pun untuk mendekatkan diri dengan pengundi Cina dengan cara sebegini...bila video tersebut keluar, maka pencacai telah mendapat arahan supaya DISLIKE video tersebut.itu sahaja yang mereka mampu lakukan!!!

Hari yang ditunggu-tunggu (hari ini) telah tiba..PSY tetap dengan keputusannya hadir atas jemputan BN bagi menghangatkan rumah terbuka Tahun Baru 1 Malaysia di Penang...

Ada segelintir pencacai yang tidak selesa dengan kehadiran PSY atas jemputan BN yang dibayar Syarikat Swasta...maka mereka terpaksa melakukan provokasi akhir dengan memakai pakaian Hijau dan Kuning yang disuruh oleh Lim Guan Eng...

Jika diihat, tak ramai pun yang ikut seruan Guan Eng..boleh dibilang dengan jari jer..di sini jer kita dapat lihat bagaimana rakyat Penang sudah tidak mahu mendengar seruan Guan Eng..bawah ini buktinya..






HE : Tak ramai pun yang pakai baju Kuning Merah dan Hijau..Ini membuktikan seruan Guan Eng tidak ramai rakyat yang ikut...tahniah BN...rakyat Cina Penang sudah kembali!!!

JOM LAYAN!!!

8 Komen Pembaca:

Tanpa Nama berkata...

betui ka ni? mcm kena tipu sja!

warisan wizurai berkata...

Terima lah kenyataan memang rakyat Penang mahukan DAP memerintah bukannya BN.Sudah tiba masanya Najib sedar akan hal ni dan tumpukan ke negeri lain je..

Hassan Angler berkata...

Sah, anda tidak meniliti video tu dengan teliti, najib tanya are u ready for psy 2x. yang ketiga najib baru tanya are u ready for bn. bukan 3x untuk psy dan sekali untuk bn seperti yang anda tulis. apa yang didengar adalah orang semua kata yes dengan kuat untuk 2 soalan pertama, tapi untuk soalan ketiga, suara yes dah kurang, yang jelas dan banyak yang cakap no. kalau nak lebih jelas, dapatkan siaran dari tv5 singapura.

Hassan Angler berkata...

Sah, anda tidak meniliti video tu dengan teliti, najib tanya are u ready for psy 2x. yang ketiga najib baru tanya are u ready for bn. bukan 3x untuk psy dan sekali untuk bn seperti yang anda tulis. apa yang didengar adalah orang semua kata yes dengan kuat untuk 2 soalan pertama, tapi untuk soalan ketiga, suara yes dah kurang, yang jelas dan banyak yang cakap no. kalau nak lebih jelas, dapatkan siaran dari tv5 singapura.

AkulahEjoy berkata...

itu la bagi muka sangat kat cina, buat macam indon. cina cakap bmyak tibai aja...

x taksub berkata...

Ramai org CINA KT SITU..RAMAI SGT kt psembahan PSY...lgpun cina kt pulau pinang tlampau ramai.. hnya dengan mnyokong DAP n pakatan rakyat shaja..hak mereka akan dpt byk...perlembagaan sekrg mereka dpt tukar jika PR menang...jd mereka x sokong BN...HUHU.. perkara ni patut org Melayu Islam risau... Penang memg x akan jatuh kt tgn BN..BKN BUMIPUTERA akn tetap skong parti yg melebihkn mereka.. x caya kita same2 tgk...:).. skrg ni..kita just perlu jga iman n semangat yg kental demi Islam...

PAS SEJATI berkata...

BN tolong sedar...mereka dah xnak kamu...buat benteng d tempat laen...org2 Islam bersiap siaga...musuh agama tgh plan nk wt ngara kita jd ngara mreka...

Tanpa Nama berkata...

Mmg org cina byk kat sana,tapi,kalau DAP kat sana,nak buat Penang mcm Singapura.x lama lagi x kan ada m'dgr laungan Azan kat sana...mana pergi nya org2 Islam kat sana?Adakah ini nak jd kat Malaysia?Parti Pas x dpt buat apa2,hanya diam saja...mana hilangnya semangat kamu...mana pergi nya..DAP x dapat di beri muka..hanya cakap kosong saja,janji saja dia pandai..tapi langsung x da tunaikan...

Kempen LIKE!!

Mari Kita Terus Selamatkan KEDAH Dari Tangan Puak PAKATAN !! Sila Nyatakan Sokongan Dengan LIKE Button Ni -->
P/s: Setiap LIKE Anda Amat Berharga Kepada Kami!

Anda Sokong UMNO? Sila LIKE kat Sini!
P/s: Perkasakan UMNO di Alam Maya!

Popular Posts

Arkib Blog

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review