User Online

Politics Blogs

Post Terbaru!!

Kempen LIKE Page!

Mari Kita Terus Selamatkan KEDAH Dari Tangan Puak PAKATAN !! Sila Nyatakan Sokongan Dengan LIKE Button Ni -->
P/s: Setiap LIKE Anda Amat Berharga Kepada Kami!

Anda Sokong UMNO? Sila LIKE kat Sini!
P/s: Perkasakan UMNO di Alam Maya!

Ahad, 28 April 2013

EKSKLUSIF DAN HANGAT!! Video Ustaz Pas Sedang 'TOMOI' Anak Muridnya!! #TukarKedah #TolakPR


Ini posting kali kedua, sebab video upload yang pertama telah 'serang' oleh pencacai Pakatan hingga di remove dari You Tube. Pui!! Penakut!

Memakai lebai atau serban, tidak menjaminkan akhlak seseorang tu baik. Contohnya macam seorang cikgu Pas ni. Mc tak tuduh, tak fitnah, tapi ini yang anda pembaca boleh saksikan sendiri.

Di Baling, jika di sebut Sekolah Agama Yayasan Khairah Kampung Pisang, Kupang. Sememang cukup terkenal kerana di situ merupakan sekolah yang di kuasai sepenuhnya oleh tenaga pengajar yang sememangnya penyokong tegar PAS.

Kalau ikut puak Pas ni dikatakan kuat beragama, beriman dan perjuangkan Islam. Tapi kenapa sejak akhir-akhir ini tingkahlaku puak ni semakin teruk dan tidak waras. Apakah Islam gagal mendidik mereka menjadi manusia yang sempurna? Atau Ajaran Islam yang mereka amal dan pegang selama ini, songsang berbanding kita umat Islam yang lain?

Tengok dulu video kat bawah ni dulu, nanti Mc ulas lain,

Ini upload kali kedua.. 


Kata orang yang beri video ni, itu baru sikit, 'tomoi' Ustaz Man ni pada pelajarnya. Ada yang lebih teruk lagi.

Bila disiasat latar belakang Ustaz Man ni, dia merupakan orang kuat Johari Abdullah, Calon PAS DUN Kupang. Johari atau lebih dikenali sebagai Cikgu Joe ni la, musuh ketat Taib Azamuddin (Bekas Ahli Parlimen Baling)

Ustaz Man ni merupakan Ahli Majlis dalam Majlis Daerah Baling yang telah dilantik oleh Kerajaan Negeri pentadbiran PAS. Kiranya selain menjadi cikgu pondok, dia ni Ahli Majlis. Tapi ahli majlis apa bertindak serupa tak waras macam tu?

Mc rasa puak Pas ni dah dihasut dengan Islam ciptaan Pas sendiri. Mereka boleh memaki hamun, memfitnah, memukul, merogol, berzina, berkhalwat, makan duit derma dan menyeleweng duit umat Islam yang lain tanpa rasa bersalah.

Malah dosa-dosa mereka boleh diampun dan disucikan oleh Nik Aziz (bertindak serupa paderi) yang boleh mengampunkan dosa umat Islam yang lain.

Nik Aziz (juga pernah menjadi tuhan) apabila mengkafirkan UMNO dan mengeluarkan kenyataan 'sembahyang orang UMNO' tidak dapat pahala. Sebab tu Mc kata, Islam yang Pas bawa ni lain dari Islam yang kita belajar.

Jika kita umat Islam yang lain patuh, ikut perintah Allah dan Rasulnya, umat Pas pula patuh pada pimpinan Pas dan Nik Aziznya. Sebab tu Islam Pas, agak lain dan unik pada kita semua.

Diatas sebab demikian, Mc rasa Islam Pas telah tersesat jauh, kita patut 'mengIslamkan' semula puak Pas ni mengikut ajaran Nabi Muhammad SAW.

Kalau tak ia akan jadi macam video kat atas tu. Pukul orang ikut suka hati!! Celaka punya puak Pas!


McTheory:
Lepas ni, Ustaz Man tu, jumpa Nik Aziz.. mesti settle punya la..

58 Komen Pembaca:

Tanpa Nama berkata...

bangsat punya pas!!

Tanpa Nama berkata...

Sial punya ustaz yg konon2 ustaz.

kluangman berkata...

Kita Jangan termakan hasutan pemilik blogger ni...

Untuk makluman tuan puan...

Budak ni kalau dipukul itu bertujuan mensucikan dosanya, kalau mati masuk syurga.

Ustaz ni kalau didakwa itu kerja jahat umno.
Kalau masuk penjara - habis semua banduan masuk isle


Ibu manjung berkata...

aku kalau anak aku yang kena macam tu sakit la ustaz pasNGOk ni. aku akan buat seperti apa yang dia buat kat budak tu. ada bran.... ko ustaz ngokkkkk

Tanpa Nama berkata...

Rosak Islam kerana PAS.

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...

Gua rasa nak gelak bila ada pengomen
29 April 2013 12:13 PG dan 29 April 2013 12:29 PG cakap "Setelah disemak kenyataan" hahahahaha gua gelak berabis depan pc laptop ni adusshhh siap penambahan hujah tu. Tu video Stopa Ali n Anwar bila nak siasat??? Hai susah gak nak "bergusti" ngan org camni. Iyolah pemimpin BN ni korup ramai rakyat Malaysia ni MISKIN hehehe...

Tanpa Nama berkata...

To: 29 April 2013 12:13 PG
Kutuk lah sikap dia aja nak mengampu sekali pun agak2 lah, kau dah fitnah ni, bila masa pulak wujud islam pas ni???
Hoorayyyyy bro tu dah mengaku "bila masa pulak wujud Islam Pas ni" yihaaa jadi samalah PAS tu macam parti politik yang ada di Malaysia. Tgklah pasni berbelit2 gak nak spin. Mentang2lah nak education free, bro nak sekolahkan kita lak. Baguslah, sekolah yg diwujudkan oleh UMNO/BN berjaya menyekolahkan bro. Syabas Inspektor Sahab keh keh keh..

Tanpa Nama berkata...

29 April 2013 12:13 PG
29 April 2013 12:29 PG

Sorry empunya tuan blog ini, OFF TOPIC jap orait. Harap pada pengomen diatas leh bagi jawapan kepada gua ni. Gua pernah baca dalam FB statement org PAS camni
"PAS BUKAN ISLAM dan ISLAM BUKAN PAS" jadi kalu macam tu mengakulah PAS itu sebenarnya hanyalah PARTI POLITIK SAHAJA? Jadi apa yang tinggal dalam PAS?
Gua cakap camnilah senang, dah berapa orang ISLAM yang dah kaya samada dari segi ILMU dan MATERIAL selama PAS memerintah KELANTAN. Tu Masjid n sekolah dah berapa banyak? Pemimpin PAS terang-terangan mengutip duit DERMA dari RAKYAT setiap kali samada semasa ceramah mahupun selepas ceramah. Yang tu ke nak dikatakan bukan korup dan kroni??? Sila jawab ye, jangan dok tutup mata menyalahkan pihak lain lak.

McTheory berkata...

Mana komen pencacai menafikan kebenaran video telah didelete. Bodoh seorang ahli majlis pukul budak sekolah pun korang nak nafikan lagi?

Memang haram J la puak Pas ni.

Tanpa Nama berkata...

Ai komen aku kene buang pulak.

Hahahahahaha penakut

Tanpa Nama berkata...

Kau umat Muhammad,
Kau buat dosa adakah Islam yang Nabi bawak salah?????

Kalau pengikut buat salah adakah kesalahan itu dalam Islam atau pada pengikut???

Sebab tu aku rasa kau ni serious macai
Aku baca kau punya blog ni macam orang cakap tak guna akal.

Maaf aku kene tegur lah, dah lah macai dah tu macai yang bodoh, macam takde otak aja kau cakap ni.

Bila pulak nik Aziz kata dia boleh ampun dosa bila pulak pas kata zina liwat semua halal???

Kau nak mengampu pun agak2lah bro.
Kalau ini standart pemikiran macai patut lah orang umno banyak keluar, kat Selangor berapa banyak cawangan umno tutup.

Sebab yang nak bela and pertahankan umno semua nya tinggal si dunggu macam kau ni.

Tahniah lah mungkin pemimpin kau aja yang bangga dengan kau ni.

Tanpa Nama berkata...

29 April 2013 10:40 PG
Bila pulak nik Aziz kata dia boleh ampun dosa bila pulak pas kata zina liwat semua halal???

Bro, acu tanya kat ADUN SELINSING di Kelantan boleh terlepas dari hukuman zina, terang2 lagi dah kena tangkap dalam keretapi tu bersama bini orang. Bila dah ditangkap dibawah ke Nik Aziz, Nik Aziz cakap dosanya dah terampun.

Tanpa Nama berkata...

Aku jawab dengan soalan pada kau??? Adakah kau islam???
Dan adakh islam itu engkau????

Adakah kau mencerminkan Islam???
Dan mampukah orang melihat islam melalui engkau???

Pas memperjuangkan islam itu, aja dalam kehidupan kita ada silap dan salah, tak semua sempurna tapi kita still nak islam

Macam kau solat kau kata solat,ibadah hidup mati untuk Allah, kau tahu mana nak cari ayat ni kan???
Tapi adakah kau punya hidup macam yang kau sebut dalam solat tu???
Walau pun begitu tak pulak walau kau buat silap terus menjadikan kau ni bukan seorang islam.

Ok jadi sila faham.

Pasal negeri Kelantan, aduh orang buta aja tak tahu apa kerajaan pusat buat kat Kelantan sampai rakyat sendiri sanggup bantu kerajaan nya.

Bukan salah pun nama pun derma ada masalah ke????

Bro kalau kau nak cakap pasal Kelantan kau kene fahan dulu isu peruntukan negeri berapa yang kerajaan pusat turun kan dari hasil wang cukai rakyat kepada Kelantan.

Bila kau faham benda tu baru kau boleh cakaplah. Sebab bila kau tak tahu tapi kau still nak sentuh, nampak terserlah kebodohan kau tu.

Oh lagi satu mentaliti umno yang bagi aku gila punya bangang

Duit kerajaan tu dinamakan sebagai duit pembayar cukai ye duit rakyat tau

Nama dia bukan duit kerajaan UMNO
Ulang semula duit pembayar cukai ye
Bukan duit umno
Bukan duit kerajaan umno

Umno buat sekolah bukan pakai duit umno nama duit itu ialah duit cukai wang rakyat tau.

Kalau nak cakap isu Kelantan bukak satu topic khas lah kita cakap isu Kelantan.

Kalau tak reti baik bertanya dari main cakap aja.

Derma dari rakyat adalah halal tak dosa pun hahahaha

Lebih baik dari makan duit rakyat sebab derma adlah dari rakyat yang cintakan Kelantan dari makan duit rakyat kayakan kroni, yang rakyat sendiri tak halalkan.
Mencuri dosa mintak bantuan tak salah pun bro

Aku duduk Selangor aku sokong perjuangan pas.
Aku bukan warak tapi ada parti yang berusaha nak naikkan islam dalam Malaysia.

Salah ke ke si pembuat dosa memuji Allah????
Jadi salah ke pas kalau ada ahli atau sesiapa saja yang melakukkan kesilapan???

Perjuangan pas dan wujudnya pas adalah kerana islam.

Tanpa Nama berkata...

29 April 2013 10:58 PG

Bro, sorry bro punya point TUNGGANG-LANGGANG, kejap ISLAM kejap ke LAUT amende ni bro. Iyolah brolah bijak pandai, alim, yang warak, yang sopan, yang hensem n macam2 lagi, sudah kembang ke gua cakap camni hehehe.
Orait..Gua jawab satu2 ye, jgn gelojoh sgt cam brader Anwar ok keh keh keh.

1)Pasal negeri Kelantan, aduh orang buta aja tak tahu apa kerajaan pusat buat kat Kelantan sampai rakyat sendiri sanggup bantu kerajaan nya.
Bro tahu ke berapa peruntukan kerajaan pusat untuk penyelengaraan air disana rm400 juta woohhh. Tu jalanraya, sekolah n masjid lagi, kerajaan PAS ke yg buat?

2)Duit kerajaan tu dinamakan sebagai duit pembayar cukai ye duit rakyat tau
Yg ni gua pening sikit ngan mentatliti orang2 PR ni. Kata nak UBAH kerajaan, jadi UBAH PARTI pemerintah ke or kerajaan? Siapa yg memerintah kerajaan. Camnilah gua cakap, berapa bro bagi kat kerajaan untuk cukai? Ada dalam RM100 juta, camtu? Halo brader, cuba fikir camni, kalu pengurusan tak betul sape nak bayar gaji pekerja kerajaan, tu bangunan, hospital tu sape urus? Tu tak masuk lagi peruntukkan untuk Pertahanan Negara. Cuba bro jawab ni, apa maksud PELABURAN ASING n COMPANY ASING, yang tu duit kerajaan ke?

3)Aku bukan warak tapi ada parti yang berusaha nak naikkan islam dalam Malaysia.
Parti PAS nak memperjuangkan ISLAM, kamonlah BRO, kan PAS itu BUKAN ISLAM, dan ISLAM ITU BUKAN PAS. Kalu ko nak cakap ILMU, adusshhhh ada berapa banyak dah tokoh ilmuwan Islam kat Malaysia ni hasil pemerintahan BN/UMNO. TV dari dulu lagi menyiarkan program2 agama.

Tanpa Nama berkata...

Yang ni gua lupa nak tambah

Perjuangan pas dan wujudnya pas adalah kerana islam.

Malas gua nak sentuh pasal Kalimah Allah, memandangkan Bro buat statement camtu, cuba cite apa perjanjian PAS, DAP n PKR dalam Buku Jingga, ada negara Islam n Hudud. Sembang kencang arrr bro, bikim malu gua yg duduk dlm hutan ni hehehe

Tanpa Nama berkata...

nik azia kata dia ampunkan dosa ke bro???
nik aziz kata dia memgampunkan dosa?? hahahahaha

lu yang tak faham lu lagi mau bising

tahniah hari ni Allah bagi lu ilmu sedikit


setiap kesengsaraan ang kita alami adalah pengampunan bro

tak kira lu pas ke lu umno ke
Allah maha pengampun bro

dia dah dapat balasan dunia adalah tu Allah nak mengampunkan dosa2 dia yang tertentu.

Sayyidatina Aishah ada berkata, bahawa baginda Rasulullah ada bersabda yang bermaksud: Tidak menimpa ke atas seorang mukmin satu kecelakaan, biarpun duri,ataupun lebih daripada itu, melainkan Allah akan menggugurkan dengannya satu dosa. (Maksud hadis riwayat Al-Bukhari dan Muslirn)

nama dia kifarah bro.

jangan jadi macai sangat meluat aku tgk lah.
kau cakap dengan hasad dengki tak elok bro.

kene ada ilmu lah wahai saudaraku yang di kasihi Allah.

Tanpa Nama berkata...

Value Added ni lagi:-

Derma dari rakyat adalah halal tak dosa pun hahahaha

Memang Hahahahaha pun, kutip DERMA mahu dari Rakyat. Cuba jawab sikit ni BRO, ada kutip DERMA dari rakyat buat masjid n sekolah? Jawablah broku yg hensem itu hehehe..

Tanpa Nama berkata...

29 April 2013 11:26 PG
jangan jadi macai sangat meluat aku tgk lah.
kau cakap dengan hasad dengki tak elok bro.

kene ada ilmu lah wahai saudaraku yang di kasihi Allah

Bro, gua tak kisah kalu bro cakap gua MACAI tapi Ilmu tak suruh kita bubuh MACAI kat orang ler. Bro yg cakap dengan Hasad Dengki. Yg gua tak tahannya tu Auwwww siap hadis tu, endingnya MACAI. Adeh pakai jubah dah nampak smart rupa dah hensem, tapi sayang mulut senget sket jer. Nape bro tak jawab dulu persoalan gua, kata banyak Ilmu. Kamonlah jgn bikin malu sama bro punya company.

Tanpa Nama berkata...

29 April 2013 11:23 PG

aduh duit peruntukan duit royalti apa cerita pakcik???

emmmm
bab kalimah lagi aduh
dah berpuluh kali cakp pun kau tak faham.

nabi buat perjanjian dengan puak bkan islam guna kalimah Allah sebab tuhan mereka pun mereka panggil Allah
Nabi tak sayang Allah ke???

wah video sex kau tgk aku suruh tgk ceramah maza bab kalimah Allah ni kau tgk ke tak???
ilmu untuk kau insyallah kau akan diam pasal isu kalimah ni.
rujuklah alim ulama pasal kalimah
Allah ni bukan rujuk utusan or pemimpin umno
(ponek cakap pasal ni lu tgk video dulu)

1. hahahah bro nak cakap pasal air selangor pun boleh tgk aja kerajaan pusat layan syabas macam mana.
bagi juta@ selangara pun tak hahahaha
kerajaan suntik lagi duit override kerajaan selangor hahahaha
gila punya kerajaan pusat kroni.

2. FDI foreign domestic investment emmmm yup itu cukai
jugak nanti kita masuk bab fdi tau


belanja kerajaan meliputi belanja mengurus dan pembangunan lah bro

aduh belanja ada beberapa jenis satu fixed cost lagi satu viarable cost other cost

belanja gaji ni semua masuk dalam fixed cost lah tak ada isu akan tak bayar gaji. sebab kita dah masuk dalam belanja mengurus syarikat dalam kes ni kerajaan lah hahahahaha.

yang lain2 tu mungkin masud dalam other cost
macam pembangunan, or nak buat projek apa semua.

bab cakap tak cekap
kau tanya umno
isu mrr2
pkfz
beli scorpene
buat jalan cost berkali ganda harga asal
beli saham mas 3 kali ganda market price asal.
lembu hidup dalam kondo.
dll

ini isu pengurusan wang yang kau kata kerajaan kelantan tak pandai tu kan??

bro aku akauntan lah bro. kau nak cakap pasal ekonomi apa ni???

pasal fdi kau tahu ke tak malaysia ni dah diiktiraf sebagai negara tinggi rasuah dan moneylaundering

kau budget pelabur asing nak ke???

pelabur asing lagi minat pada negeri pembangkan bro ini fakta lah cik abang ku yang handsome juga.

oh pasal derma kelantan tu
hang pernah dengar tak kerajaan nak pinjam duit KWSP
zero interest bro????
nak pinjam duit tanpa risiko hahahaha kelakar lah kerajaan umno ni
hahahahahahaha
lai lah kalau kau nak cakap pasal ekonomi

hahahahaha
jangan buat kelakar cakap pasal ekonomi cara umno lah bro.

Tanpa Nama berkata...

ai nak cakap pasal pekatan macai ke??

aku ikut budaya setemapat bro hahahaha sebab tuan blog suka guna pencacai

so aku in respect of him aku guna kasi cantik sikit kat muka dia.

lu and gua cool bro kita bincang aja terkasar bahasa tu biasalah gua mintak maaf

untuk yang lepas and yang mendatang.

Tanpa Nama berkata...

29 April 2013 11:23 PG

Bro, adeh bro boleh tak jgn main tunggang-langgang lg sekali. Adehhh poning kepala gua nak jawab persoalan bro ni. Cubalah bagi dlm satu perenggan ke, tahuler nak Spin tapi jgnlah sampai kejap isu ni kejap isu itu.

nabi buat perjanjian dengan puak bkan islam guna kalimah Allah sebab tuhan mereka pun mereka panggil Allah Nabi tak sayang Allah ke???
hahahaha lawak gaban arr bro, ni bro kena tanya kat Nik Aziz n Hadi Awang kejap boleh kejap tidak boleh pakai, amende punya Islam camtu. Dah tanya Nik Aziz n Hadi Awang ke soal ni??? Sape yg mempertikaikan pengunaan kalimah Allah, bukan khalifah Lim Guan Eng Bro ke masa nak layan santa claus?

1. hahahah bro nak cakap pasal air selangor pun boleh tgk aja kerajaan pusat layan syabas macam mana.
bagi juta@ selangara pun tak hahahaha
Pi kerajaan Selangor lak kah kah kah lawak2 nilah jenis kepala SPIN. Orait nak sentuh nikan. Okay no problemo bro. MB selangor cakap dia ada duit billion hasil penjualan anak syarikat PKNS. Cuba fikir ni ada duit billion2 tapi tak pakai DUIT tuk UPAH ORANG BUAT SELENGGARA AIR, apa KES BRO? Duit billion2 tu boleh buat keje ke. Ni gua bg example best punya, DUIT BILLION2 PANDAI MEMANDU KERETA. Macam tu ke?

2) bab cakap tak cekap
kau tanya umno
isu mrr2
pkfz
beli scorpene
buat jalan cost berkali ganda harga asal
beli saham mas 3 kali ganda market price asal.
lembu hidup dalam kondo.
dll
Bro, tulah hasil kita nak guna DUIT ler. Ingat ni skim PONZI ke? Melabur CONFIRM UNTUNG??? Bro hanya tgk sudut camtu, memanglah bro akan nampak sudut itu sahaja. Bro, ingat PRODUK MALAYSIA, ORANG MALAYSIA N RINGGIT MALAYSIA laku ke kalu tiada pengurusan cekap?



3)ini isu pengurusan wang yang kau kata kerajaan kelantan tak pandai tu kan??

bro aku akauntan lah bro. kau nak cakap pasal ekonomi apa ni???
Bro, gua simple je soalan gua ni, kalu BRO accountant, bro dah KAYA ke skang ni? Adesshhhh kalu bro accountant seharusnya bro lagi tahu camner nak urus tadbir wang kat Selangor tu. Okay gua faham, lahhh Brader Anwar penasihat Ekonomi tu gaji RM 2 DIULANG GAJI RM 2 ada bro heran? Takpelah bro accountant, gua ni Pengurus Syarikat keh keh keh. Sori bro berlagak sket.

4)pelabur asing lagi minat pada negeri pembangkan bro ini fakta lah cik abang ku yang handsome juga.

oh pasal derma kelantan tu
hang pernah dengar tak kerajaan nak pinjam duit KWSP
zero interest bro????
nak pinjam duit tanpa risiko hahahaha kelakar lah kerajaan umno ni
hahahahahahaha
lai lah kalau kau nak cakap pasal ekonomi

hahahahaha
jangan buat kelakar cakap pasal ekonomi cara umno lah bro.

Bro mana cerita pasal Derma di KELANTAN tu? Tertinggal Roket kah, adehhh bersungguh nk jawab sampai tertinggal ROKET arr bro hehehe. Iyolah kerajaan mestilah dapat zero interest dari KWSP appaaa dahhhhhh. Takkanlah dalam umah sendiri pun kena interest RATE. Bro jgn bikin malu sama itu accountatlah. Bro dalam dunia bukan soal ekonomi je kena amik tahu ler, kalu politik dan sosial TUNGGANG LANGGANG, ekonomi boleh jalan keh? Ingat pelabur asing nak masuk MAlaysia ker kalu ekonomi HANCUR???

Tanpa Nama berkata...

29 April 2013 12:12 PTG
Bro, kalu ada terkasar bahasa gua, awal2 lagi MINTA MAAF YE. Biasalah kadang2 gua ni TEREMOSI Sikit. Gua akuiler gua ni banyak kelemahan n kekurangan orait.

Tanpa Nama berkata...

29 April 2013 11:23 PG

Bro, adeh bro boleh tak jgn main tunggang-langgang lg sekali. Adehhh poning kepala gua nak jawab persoalan bro ni. Cubalah bagi dlm satu perenggan ke, tahuler nak Spin tapi jgnlah sampai kejap isu ni kejap isu itu.

nabi buat perjanjian dengan puak bkan islam guna kalimah Allah sebab tuhan mereka pun mereka panggil Allah Nabi tak sayang Allah ke???
hahahaha lawak gaban arr bro, ni bro kena tanya kat Nik Aziz n Hadi Awang kejap boleh kejap tidak boleh pakai, amende punya Islam camtu. Dah tanya Nik Aziz n Hadi Awang ke soal ni??? Sape yg mempertikaikan pengunaan kalimah Allah, bukan khalifah Lim Guan Eng Bro ke masa nak layan santa claus?

1. hahahah bro nak cakap pasal air selangor pun boleh tgk aja kerajaan pusat layan syabas macam mana.
bagi juta@ selangara pun tak hahahaha
Pi kerajaan Selangor lak kah kah kah lawak2 nilah jenis kepala SPIN. Orait nak sentuh nikan. Okay no problemo bro. MB selangor cakap dia ada duit billion hasil penjualan anak syarikat PKNS. Cuba fikir ni ada duit billion2 tapi tak pakai DUIT tuk UPAH ORANG BUAT SELENGGARA AIR, apa KES BRO? Duit billion2 tu boleh buat keje ke. Ni gua bg example best punya, DUIT BILLION2 PANDAI MEMANDU KERETA. Macam tu ke?

2) bab cakap tak cekap
kau tanya umno
isu mrr2
pkfz
beli scorpene
buat jalan cost berkali ganda harga asal
beli saham mas 3 kali ganda market price asal.
lembu hidup dalam kondo.
dll
Bro, tulah hasil kita nak guna DUIT ler. Ingat ni skim PONZI ke? Melabur CONFIRM UNTUNG??? Bro hanya tgk sudut camtu, memanglah bro akan nampak sudut itu sahaja. Bro, ingat PRODUK MALAYSIA, ORANG MALAYSIA N RINGGIT MALAYSIA laku ke kalu tiada pengurusan cekap?



3)ini isu pengurusan wang yang kau kata kerajaan kelantan tak pandai tu kan??

bro aku akauntan lah bro. kau nak cakap pasal ekonomi apa ni???
Bro, gua simple je soalan gua ni, kalu BRO accountant, bro dah KAYA ke skang ni? Adesshhhh kalu bro accountant seharusnya bro lagi tahu camner nak urus tadbir wang kat Selangor tu. Okay gua faham, lahhh Brader Anwar penasihat Ekonomi tu gaji RM 2 DIULANG GAJI RM 2 ada bro heran? Takpelah bro accountant, gua ni Pengurus Syarikat keh keh keh. Sori bro berlagak sket.

4)pelabur asing lagi minat pada negeri pembangkan bro ini fakta lah cik abang ku yang handsome juga.

oh pasal derma kelantan tu
hang pernah dengar tak kerajaan nak pinjam duit KWSP
zero interest bro????
nak pinjam duit tanpa risiko hahahaha kelakar lah kerajaan umno ni
hahahahahahaha
lai lah kalau kau nak cakap pasal ekonomi

hahahahaha
jangan buat kelakar cakap pasal ekonomi cara umno lah bro.

Bro mana cerita pasal Derma di KELANTAN tu? Tertinggal Roket kah, adehhh bersungguh nk jawab sampai tertinggal ROKET arr bro hehehe. Iyolah kerajaan mestilah dapat zero interest dari KWSP appaaa dahhhhhh. Takkanlah dalam umah sendiri pun kena interest RATE. Bro jgn bikin malu sama itu accountatlah. Bro dalam dunia bukan soal ekonomi je kena amik tahu ler, kalu politik dan sosial TUNGGANG LANGGANG, ekonomi boleh jalan keh? Ingat pelabur asing nak masuk MAlaysia ker kalu ekonomi HANCUR???

Tanpa Nama berkata...

derma tu sebab perjuangan bro derma tu pada kerajaan pas bro bukan untuk pada kepimpinan pas aku pun derma jugak, dah hangpa sekat depa punya duit apa nak buat.

kami derma untuk pilihan raya, bukan guna harta awam untuk kampen,
tv 1 dan 2 hak rakyat tepi kerajaan guna untuk kempen.

hahahaha itu bab harta rakyat termasuk penyokong dan yang tidak sokong.

orang cina keluar 15000 buat tempat pas kami tak kira ini bab perjuangan.

kalau kau tak dapat duit yang patut kau dapat tak apa rezeki Allah tu dari mana2 sumber pun ada.

duit tu bukan untuk bayar gaji kerajaan lah bro

aku dah explain tadi bab belanja mengurus dan pembangunan.
rakyat kelantan faham, apa jadi di kelantan kau aja yang still tak faham.

royalti gas pun tak nak bayar pada kelantan, bab ni aku syorkan jangan bertekak lah kang aku masuk bab oil and gas pulak susah. nak kene terang nanti mana satu cook mana satu kitchen. yang pasti gas tu patut di bayar as sumber dia from minyak kelantan.


bro duit kwsp pun kau kata duit kerajaan ke hahahahaha lu kelakar lah bro.

duit tu duit pekerja lah EPF employee pension fund.

KWSP akan labur duit tu dalam pelaburan selamat supaya bila orang pencen dapat duit lebih dari apa yang di carum lah

itu semua duit pekerja2 warga negara malaysia lah hhahahahaha apa lu cakap ni bro????

lu faham ke tak ni aku ulang
itu adalah CARUMAN PEKERJA SWATA MAHUPUN KERAJAAN YANG DI TAKBIR OLEH SATU BADAN BERNAMA KWSP SAHAJA ITU BUKAN DUIT KERAJAAN UNTUK KERAJAAN AMBIK ahahahahahaha

serious bro nak cakap kene faham dulu bro jangan main cakap main sokong aja

Tanpa Nama berkata...

bro aku info kau bab ekonomi sikit antara divison or bahagian pun kita boleh caj bro benda ni dalam business kene faham.

kerajaan mentadbir duit itu aja. tapi bukan hak kerajaan.

kau kene faham bro
adik beradik pinjam duit pun kadang2 kita bayar lebih sikit as sebab dia dah bantu kita. busuk2 pun belanja makan.

kalau tak rugilah pencarum bro aduhhhhhh aiiiiii

KWSP memastikan duit selamat dan pelaburan adalah terjamin and mendapat untung bro.
walau sedikit masih kene ada untung.

kerajaan nak mintak duit macam ni tak ke pelik terdesak sangat lah tu.

jangan sampai masuk bab gunakan duit petronas pulak bro syarikat oil and gas nanti lagi malu kau.

Tanpa Nama berkata...

1)derma tu sebab perjuangan bro derma tu pada kerajaan pas bro bukan untuk pada kepimpinan pas aku pun derma jugak, dah hangpa sekat depa punya duit apa nak buat.

kami derma untuk pilihan raya, bukan guna harta awam untuk kampen,
tv 1 dan 2 hak rakyat tepi kerajaan guna untuk kempen.

hahahaha itu bab harta rakyat termasuk penyokong dan yang tidak sokong.

orang cina keluar 15000 buat tempat pas kami tak kira ini bab perjuangan.

kalau kau tak dapat duit yang patut kau dapat tak apa rezeki Allah tu dari mana2 sumber pun ada.

duit tu bukan untuk bayar gaji kerajaan lah bro

Bro, gua agak pelik arr Bro ngan statement bro ni. Bro kan Accountant, camner bro tahu semua kutipan derma tu untuk tujuan kempen pilihanraya??? Ada buat audit ke setiap kali ada kutipan derma. Oppssss tu Husam Musa nak kutip derma tuk buat HIGHWAY di KELANTAN tu apa cerita. hahaha..adoii bro, bro tahu tak ada berapa ramai ADUN PAS di KELANTAN ada kereta mewah n rumah besar??? Harakah, TV PAS, TV SELANGOR, MALAYSIA KINI, BLOG UPAHAN RM 3 RIBU tu, n macam2 lagi dari mana sumbernya. Okay dari DERMA DARI KENGKAWAN SAHABAT HANDAI BRO camtu??? Lupa arrr tanah kat Kelantan seluas 10000 ekar lebih tu yg diberi kepada pengusaha CINA dari luar KELANTAN tu apa cerita? Royalti balak apa cerita? Pasal gas n oil tu bro kena faham dululah pasal sempadan negeri n sempadan persekutuan.

2)bro duit kwsp pun kau kata duit kerajaan ke hahahahaha lu kelakar lah bro.

duit tu duit pekerja lah EPF employee pension fund.

KWSP akan labur duit tu dalam pelaburan selamat supaya bila orang pencen dapat duit lebih dari apa yang di carum lah

itu semua duit pekerja2 warga negara malaysia lah hhahahahaha apa lu cakap ni bro????

lu faham ke tak ni aku ulang
itu adalah CARUMAN PEKERJA SWATA MAHUPUN KERAJAAN YANG DI TAKBIR OLEH SATU BADAN BERNAMA KWSP SAHAJA ITU BUKAN DUIT KERAJAAN UNTUK KERAJAAN AMBIK ahahahahahaha

2) Kamonlah bro use ur senselah, bro ada masalah ke nak keluarkan duit dari KWSP??? OOO yea lupa, simpan duit kat KWSP takde faedah hmmm. And use ur sense of ur HUMOR lah bro, kalupun ada KWSP kalu takde pengurusan yg cekap ingat bro n gua leh amik ke??? Bro cuba fikir ni, kerajaan amik duit dari KWSP n tak dikenakan 0% oleh KWSP tapi peliknya duit KWSP bertambah lak. Hahahahaha...lawak arr bro, kalu kerajaan korup, mana bertambah duit dalam KWSP tu bro. Ni cuba bro jawab ni, sape bayar gaji pekerja KWSP?


Tanpa Nama berkata...

ekonomi selangor apa yang kau maksdkan hahahaha

bro bro hentikan baca utusan lah bro ilmu kau tak kembang nanti, baik baca dua2 media kalau baca faham sikit.

selangor tu kes hutang lama kerajaan bn lah bro aduh kau ni pun.

negeri paling miskin negri apa bro???
bukan negeri umno ke???
kalau kau cakap kelantan memang kau kelakar gila hahahahahaah


selangor air percuma simpanan negeri makin banyak.
hutang talam hutang kerajaan lama bro now khalid terpaksa usaha nak tutup semua hutang ni balik dan majukan selangor

kau tahu hutang negara dah berapa???
kau tahu maksud defisit tak???
berapa tahun dah negara kita defisit???
kau tahu tak audit negara dan audit and semua negeri pakatan dapat pentadbiran kewangan yang baik???
ke kau nak hentam audit negara pulak hahahahaha

mana yang kau kata tak pandai takbir tu bro???

oh lupa sumber kau adalah utusan malaysia yang maklumatnya sangat lah tepat hahahahaha


pelaburan untung kejadah nya kau ni faham ke tak isu pkfz tu aduh hahahaha kelakar lah kau ni tak tahu jangan memandailah

pelaburan tu masalh nya bayar untuk paip paip pun tak ada laporan audit dah dibuat oleh peresident mca yang digulingkan tu setebal lebih seribu muka surat, apa kau cakap ni bro???

semua laporan pkfz mencaritakan tentang penyelewengan lah bro,
nak buat projek ada fisibility study dulu untuk kenal pasti akan berjaya atau tak, bukan main buat aja.

ini masalah buat duit rakyat macam duit mak bapak
projek 1juta cas 3 juta, lebih ambik masuk poket.
bila tak jadi alasan macam kau bagi tadi tak semua berjaya.

hahahahahahaha kau makin kelakar


kau tahu kes pewaja steel ke bro???
siapa yang terlibat agaknya hahahahaha

Tanpa Nama berkata...

kau kene faham bro
adik beradik pinjam duit pun kadang2 kita bayar lebih sikit as sebab dia dah bantu kita. busuk2 pun belanja makan.

kalau tak rugilah pencarum bro aduhhhhhh aiiiiii

KWSP memastikan duit selamat dan pelaburan adalah terjamin and mendapat untung bro.
walau sedikit masih kene ada untung.

kerajaan nak mintak duit macam ni tak ke pelik terdesak sangat lah tu.

Hahahaha bro selalu sebut kerajaan KORUPlah indeks rasuah paling tinggilah, tapi kenapa KWSP boleh melabur duit ye??? Pelik tapi BENAR.

Tanpa Nama berkata...

Bro banyak persoalan gua, yang bro tak jawab, adeehhh pi lompat ISU lain lak. Takpe gua layan bro sampai baring hehehehe...

Bro, gua sebenarnya cukup hairan ngan penyokong2 PR ni seolah2 Selangor tu MAJU disebabkan PR adehhhh HALO BUKA MATA TU SKET, bersusah payahnyalah BN nak MAJUKAN SELANGOR pastu, yang nak amik KREDIT pihak PR lak. Adoiii...Baru 5 tahun memerintah seolah-olah PR lah yg buat semua tu. Cesss tak malu ar bro. Tu kat KELANTAN tu 23 tahun PAS memerintah apa cerita??? Ko nak sebut hutang TALAM hahahah berapa kerajaan SELANGOR bayar kat TALAM? Cuba cerita sikit? Bukan 3 kali ganda ke dari penilaian hartanah diSelangor. BRo kan anak Selangor, dah berapa banyak anak syarikat PKNS dah kena jual? Bro, cuba bro beritahu gua berapa hutang negara n dari mana sumbernya. N cuba bro beritahu NEGARA MAJU mana yang tak berHUTANG DALAM NEGARA?


Apppaaa DAaaahhhh bro ingat gua baca Utusan jer ke hahahaha main tuduh lak, meh sini 4 saksi hahahaha. Amboi2 pi cerita Utusan lak. Sudah2lah nak main spinnya. Konon2nya nak merendahkan seseorang itu berdasarkan pada pembacaaan diUtusan Malaysia. Hahaha Bro Underestimate gua ler.


Bro, gua tak tahulah bro ni nak main spin pi audit negara lak. Gua cakap DERMA yg diberikan oleh rakyat pada setiap kali ceramah PR tu dah kena AUDIT ke. KELAUTTTTT lah bro ni hahahaha...Bro asyik2 nak cerita kegagalan KERAJAAN, tapi bro tak nampak hasil KEJAYAAN negara. Appppaaa DAAAAhhhhh...

Tanpa Nama berkata...

hahahaha nak bertekak pasal sense ke hahahaha bukan fakta ke

kau pernah dengar korek dan kambus tak???

on paper bro on paper bro

kau keluar sekali kwsp berapa ribu bro????

berapa banyak duit dikeluarkan setahun??? berapa banyak dikutip setiap tahun???

kalau benda ni pun kau tak nampak memang aku tak dapat tolong.

kau cakap orang pas tuka tegak benang yang basah
well bro tgk diri lulah bro
aku dah bagi fakta dah
apa lagi kau nak nafikan???


aku belum masa nak keluarkan lagi bro aku masih bertenaga hahahaha

bro please lah common sense kau tak menghalal kan badan amanah untuk bagi kerajaan amik duit epf sesuka hati lah bro.
itu duit pekerja lah bro
apalah yang kau degil sangat tak nak faham

berapa juta akan hilang sebab tak dapat melabur ke bahagian yang lebih menguntungkan pencarum bro hahahaha

bab duit tu tak kisah lah aku derma pada meraka nak buat apa pun aku tak tahu dan kau pun tak tahu

tapi duit negara hilang kau dan aku pun tahu banyak masuk poket umno
beli kondo selamat lah kantaoi kalau tak kantoi rakyat pun tak tahu hahahahaha
apa komen kau pasal projek lembu ni
aku nak tgk kau punya pegangan mesti bagus punya sebab apa sebab umno buat mesti bagus hahahahaha

aku nak kau komen
pasal lembu kondo
pasal pkfz
pasal pendatang sabah
pasal bangla mengundi
pasal bangla dapat warga negara
pasal kementerian belia dan sukan
pasal petron amik alih kontrak mas dari petronas
pasal perwaja
pasal harta khir toyo
pasal campur tangan rosmah dalam negara
pasal campur tangan mahathir dalam negara (mahathir dah jadi orang awam tau sayang...dia cuma mantan)

pasal harta mahatir
pasal harta daim
pasal balak sarawak
pasal balak pahang


ini dulu banyak lagi ni bro kalau kau nak back up aku boleh kumpul isu lagi bersepah ni.

kau punya isu apa ye??
1.video sex
2.kalimah Allah (yang ni dah uztaz banyak jelaskan tapi kau suka penerangan tv3 yang bagi kau lebih jelaskan)
3.hudud
4.ekonomi kelantan padahal sabah dan perlis adalah negeri tadbiran umno yang paling miskin di malaysia.

apa lagi isu kau ada tiap kali bertekak benda ni aja kau bawak.

Tanpa Nama berkata...

500 billion sumbernya adalah saudara mukriz anak mahathir and lagi amaun berbeza dengan apa yang tv3 cakap

Tanpa Nama berkata...

apa untuk apa benda tu di audit tukan derma awam

derma pada PARTI

biarlah depa

duit orang pun hang nak sibuk ka dah depa bagi untuk parti tu aja.

yang duit neraga berbilion ni hang dok diam aja apsal pulak

sebab hang banyak baring lah jadi gini

Tanpa Nama berkata...

Bro fakta bro sekerat2 lah bro. Banyak persoalan gua yg bro tak jawab lagi. Bro, macamnilah PR memerintah 5 negeri TERMASUK (PERAK) okay. DIULANG 5 TAHUN SAHAJA dah macam2 hal berlaku kat MALAYSIA ni angkara PR. Ni gua bagi list. Sorry berterabur sedikit okay.
1) ISU CEC dalam pemilihan anggota eksekutif dalam DAP
2) ISU pemberian Tanah 10000 ekar lebih kepada pengusaha Cina dari luar Kelantan
3) Isu laungan Azan di Penang
4) Penghapusan DEB di Penang
5) Pemberian tanah 999 tahun kepada CINA DAP di PERAK
6) Pemberian RM100 juta pada tokong2 n kuil di Penang
7) Projek JAMNAPARI diKelantan
8)Projek Highway diKelantan
9) Pembalakan diKelantan
10) Tanah peneroka diKELANTAN yg dinafikan haknya
11)Projek rumah urut yang tumbuh bak cendawan di Selangor
12) Projek penternakan BABI di Selangor yg menelan belanja RM100 juta
13) Tabung Memali
14) Pemimpin Syiah yang ada diperingkat tertinggi PAS
15) Pembayaran air or perjanjian konsesi air diantara Penang n Kedah
16) Soal pemilihan PM
17) Parti Pakatan RAKYAT yang tidak berdaftar
18) Pemilihan kerusi sehingga mewujudkan pertandingan 3 penjuru
19) Calon PIL KUDA
20) Calon Mempunyai kefahaman marxis n lenin
21) Pembayaran 3 kali ganda pada TALAM
22) Kos harga rumah terlalu mahal diPENANG


And so on,... adehh tu baru dalam masa 5 tahun. Kalu bagi can lak entah berapa banyak lagi kes begini berlaku.

Bro soal KWSP, kalu keluarkan semua TUA esok lusa, mana nak korek duit??? jadi penceramah PR ke, pastu kutip wang pada penyokong?

Tanpa Nama berkata...

29 April 2013 1:05 PTG
Adehhh mana sumbernya bro rm500 billion? Kata orang berilmu. Pilah masuk laman web IMF dulu baru tahu berapa hutang negara. Tu tak jawab lagi, NEGARA MAJU mana yang takde HUTANG oiii???

29 April 2013 1:07 PTG
Adehhh DERMA pada PARTI adusshhh kata nak tolong RAKYAT. Bro wake uplah apa bukti duit tu tuk PARTI??? Orang kat kampung yg miskin pun kena bagi DERMA. Apa punya manusia dah...



Tanpa Nama berkata...

Duit Billion pi mana, tu tengok MASJID, SEKOLAH, JALANRAYA, BAYAR GAJI PEKERJA....n macam2 lagi
APPPAAAAA DAAAHHHHH.....

Tanpa Nama berkata...

Bro BUKA MATA TU BESAR2 SKET EKONOMI MALAYSIA MASIH UTUH LAGI WALAUPUN KELEMBAPAN EKONOMI DI U.S, JAPAN N EROPAH.

Apppppaaaaa Daaaahhhhh!!!!

Tanpa Nama berkata...

TU ANWAR MASA JADI MENTERI KEWANGAN SIKIT LAGI NAK PINJAM KAT IMF. TU MANA BRO NAK SIMPAN HAH???

Tanpa Nama berkata...

Ni bro jawab mudah je ni, dah berapa orang MELAYU yang dah jadi kaya-raya masa DAP perintah PENANG? Projek yg ada di PENANG tu tuk orang MELAYU ke???

Tanpa Nama berkata...

Bro kan pijak pandai...bukalah laman web ni.

http://www-wds.worldbank.org/external/default/WDSContentServer/WDSP/IB/2009/11/08/000333037_20091108232259/Rendered/PDF/491370ESW0P1081losed0Nov06020090111.pdf

Entah bro main kutip info dari mana. Baca dokumen tu dulu pasal MALAYSIA. Dalam tu ada banyak list KRONI yang bro nak cari hahahahahahaa...

Tanpa Nama berkata...

Bro nak main fakta kan, ni gua copy dari laporan laman web tersebut
Not surprisingly, the main findings – first reported to the authorities in May 2008 — are similar
to the results of the first survey:
• Malaysia’s investment climate compares favorably with other countries at similar levels
of per capita income. The PICS, which reports firms’ perceptions of the business
environment, suggests that Malaysia is a relatively attractive place for investors for
several reasons, including access to financing and efficient customs clearance. This
observation is confirmed by other sources such as the Doing Business report, which
provides de jure measures of the formal regulatory environment firms’ face. For
example, in 2009, the Doing Business report ranked Malaysia 20th out of 178 economies
for “ease of doing business,” up from 25th place the previous year. Similarly, for
economic competitiveness, the Global Competitiveness report in 2008-09 placed
Malaysia 21st out of 134 economies.

OOOO yang ni yang INDEKS RASUAH TINGGI TU hahahahahaha....

Tanpa Nama berkata...

Bro kalu nak tahu pasal HUTANG NEGARA n penjelasannya silalah layari laman web ni

http://econsmalaysia.blogspot.com/p/faq-on-malaysian-government-debt.html

Kalu tak faham gak, hmmm sorry my mistake.

Tanpa Nama berkata...

Orait nak sentuh gak pasal RASUAH kan, adehhh tak habis2 cakap MALAYSIA merupakan negara paling tinggi RASUAH. Kamonlah BRO check out laman web ni

http://cpi.transparency.org/cpi2012/results/

Malaysia no54 dari 174 buah negara. Get the fact rightlah bro.

Tanpa Nama berkata...

Bro tu Nik Aziz pernah cakap, kalu MAHATHIR bersara dia akan bersara. Skang apa cerita??? Jadi MB sampai bila? Tu LIM KIT SIANG apa cerita gak???

Tanpa Nama berkata...

Bijak pandai tullah Bro nikan. Kata duduk Selangor, tengok2lah sikit RUMAH URUT tu n kes SAMPAH SARAP yang tak dikutip mengikut jadual. Beli LORI KUTIP SAMPAH tupun entah dah pimana ceritanya. ISU penternakan BABI RM100 juta di SELANGOR tu apa cerita? tu tak masuk lagi ISU PEMBELIAN BAS MEWAH oleh Ibrahim Khalid untuk penggunaan PKR di Selangor. Kes Permurtadan di DUMC oleh Hassan Ali, kes ARAK n macam2 lagi. Tu baru 5 tahun, lagi 5 tahun entah apa jadi...entah2 lagi banyak RUMAH URUT dari RUMAH PPRT.

APPAAAAAAA DAAAAAHHHHHH bikin malu orang Selangor arrr bro ni.

Tanpa Nama berkata...

Bro kan sokong PAS..

Gua dulu tertunggu-tunggu juga kalu Kilang Carlsberg tu bila nak TUTUP. Aduhaiiiii Khalid Samad Pemimpin PAS yang pertama masuk dalam KILANG CARLSBERG tu siap nak offer tempat untuk KILANG CARLSBERG di PELABUHAN KLANG.....Apa cerita ni BRO??? Gua dah tunggu 5 tahun ler..Sembang kencang aaarrrr bro ni.

APPPPAAAA DAAAAAHHHHHH.....

Tanpa Nama berkata...

O yeah bro, APA CERITA MANIFESTO BUKAN JANJI OLEH KHALID IBRAHIM merangkap MB SELANGOR. DAH TUNAIKAN ke BRO.....Adeeehhhhhhhh nak cakap AIR PERCUMA LAK...HALO AIR PERCUMA TAK DAPAT kat rumah flat lah. Jangan bikin malu sama penyokong PR diSELANGOR LAHHH.....PENDIDIKAN PERCUMA, ADOIIIII UNISEL BILA NAK SETTLE??? Masalah asrama pelajar pun tak settle2 lagi n tambah lagi bila nak bagi FREE PENDIDIKAN PERCUMA DI UNISEL.

APPPPAAAAAA DDAAAHHHHHHHH...tu gua baru kutip ISU dalam 5 tahun. Nak bagi can lagi 5 tahun??? Settle dulu MANIFESTO BUKAN JANJI TU.


Tanpa Nama berkata...

isu babi kan isu kerajaan bn aduh susah lah gini bro,
bro berapa sangat kuasa kerajaan negeri bro gua nak tanya,

bab rasuah tu kan rangking tu tak tinggi ke bro???
maksudnya wujud rahsuah tu adoiiii tu pun susah nak faham ke???
kau tahu tak singapore second negara bersih tepi kita aja kot.
lepas ni kau compare ngan indon kan sebab umno suka banding ngan yang buruk bukan yang terbaik

depa kata bukan meter kongsi meter persendirian apa kau tak faham ke apa bro. banyak rumah flat yang dapat lah bro.

pasal pendidikan percuma tu tunggu lah akan dapat lah bro masalahnya rahsuah bn banyak lagi bro.
we need the country money benda ni kau tak faham ada benda dah boleh apply ada benda belum.


bro murtad isu bersama bro zaman umno perintah dulu aisyah apa korang buat bro still berlaku murtad bro kau kata tanggungjawab siapa??? pas?? hassan ali??? or siapa???
pasal hassan ali kene pecat itu hal lain bro jangan jadi tak betul lah bro, dia ni macam lalang pasal tu kene pecat.

banyak aku nak balas ni. aduh satu satu lah bro hahahaha pantang tak ada kau tulis.

dasar deb kejadahnya yang kaya kroni lah bro kau tgk orang kampung lah mana deb kat perlis

deb ni bukan umno orang umno ini dasar yang disalah guna tak nafi ada orang kaya kau nak cakap pasal deb mana kesan deb tu pada kau dan rakyat cuba bagi tahu???
selain dari kroni yang kaya.

bab rumah urut pun nak masuk ke???
aduh tugas tu dah diberi pada siapa bro bukan penguasa tempatan ke???

bukan semua halal apa khalid nak turun setiap pusat urut ke????
kl pun banyak bro
benda ni dari zaman dulu dah ada dah pun.
ni sumber confirm utusan hahahahaah

Tanpa Nama berkata...

1) ISU CEC dalam pemilihan anggota eksekutif dalam DAP - bukan khairi dulu kene jugak pasal politik wang ke???
2) ISU pemberian Tanah 10000 ekar lebih kepada pengusaha Cina dari luar Kelantan. -- ini aku belum dapat maklumat
3) Isu laungan Azan di Penang - ada yang halang ke??? kerajaan negeri halang ke?? kau tanya ustaz bab azan ni nak cakap memang panjang
4) Penghapusan DEB di Penang --- kita akan hapuskan terus sebab umtung cuma umno pun
5) Pemberian tanah 999 tahun kepada CINA DAP di PERAK ---- kau tahu melayu dapat berapa banyak pulak????
6) Pemberian RM100 juta pada tokong2 n kuil di Penang --- kau pun buat masjid berjuta tapi kosong aja jadi pusat pelancongan
tak salah pun buat rumah ibadat
7) Projek JAMNAPARI diKelantan --- ni aku tak pasti
8)Projek Highway diKelantan -- bn pun nak buat jugak benda ni kau kecoh kenapa
9) Pembalakan diKelantan --- isu yang semua orang dah tahu dah pun tak ada masalah pun
10) Tanah peneroka diKELANTAN yg dinafikan haknya ---- berapa ramai???
saman samapai menang tu aja kalau bukti betul semua ni dalam tv3
11)Projek rumah urut yang tumbuh bak cendawan di Selangor -- dari dulu lagi kadai makin pun makin banyak sebab penambahan penduduk,
kl pun ada rumah urut
negeri lain pun ada
pernah pergi sibu or labuan???
macam2 ada kat sana bro

12) Projek penternakan BABI di Selangor yg menelan belanja RM100 juta --- ini projek asal menteri kau
13) Tabung Memali --- uiks sebut dulu pasal kes memali baru tabung dia

14) Pemimpin Syiah yang ada diperingkat tertinggi PAS syiah ada dimana2 sekarang tugas pas atau tugas umat islam???
dalam umno pun mungkin ada

15) Pembayaran air or perjanjian konsesi air diantara Penang n Kedah

16) Soal pemilihan PM
--- nanti aku suruh depa bincang ngan kau hahahaha depa ada perancangan lah bro bukan depa nak restu kau pun
17) Parti Pakatan RAKYAT yang tidak berdaftar ---- umno pertubuhan haram selepas pengharamannya

18) Pemilihan kerusi sehingga mewujudkan pertandingan 3 penjuru
19) Calon PIL KUDA --- calaon kau bersepah kaki rasuah PM kau pun masalah bini dia pun masalah

20) Calon Mempunyai kefahaman marxis n lenin

21) Pembayaran 3 kali ganda pada TALAM isu ni kene penerangan bagi khalid jelaskan jangan tutup peluang dia

22) Kos harga rumah terlalu mahal diPENANG ---- rumah penang memang mahal tanah kecik aduh benda ni dari zaman aku belajar kat penang lagi aku tahu benda ni berpuluh tahun lepas

Tanpa Nama berkata...

Bro, gua agak SIMPATI ngan bro ni hmmmm....MB Selangor Khalid Ibrahim ada hutang kat Bank Islam RM90 Juta. Camner dia nak bayar tu???

Ni jer komen yg gua leh terima

"benda ni dari zaman dulu dah ada dah pun.
ni sumber confirm utusan hahahahaah.."

Adoiiii bro, kamon tertinggal banyak ROKET dah bro ni hahaha..Adoiii cukup2lah main SPIN tu. Orang lain dah mula nampak dah kelemahan pemerintahan PR cuma Bro n the GANG masih lagi ditakuk lama.
Sorry gua cakap, komen kurang memuaskan...keh keh keh..Bro ku yg hensem n macho man, serta bijak pandai gua terima jelah komen bro tu dengan hati TERBUKA.

Bro bab rasuah mana2 negara dalam DUNIA PUN ADA lah bro. Terimalah kenyataan ini.Pastu bro nak cerita pasal Singapore lak, baru tahu ker berapa besar Singapore tu kalu bro nak ulas pasal kebersihan. Pilah Kelantan apa cerita, negeri maju cam Selangor tupun MASALAH SAMPAH masih lagi berterusan. Adehhhh banyak kemungkinan jer bro jawab ni. Hmmm takpelah bro, asalkan bro happy.

Tanpa Nama berkata...

Bro yang hensem macho serta bergaya tampan n bijak bestari silalah renung2kan gua punya RM 2 Penasihat Ekonomi ini hehehehe...

Bro sebagai accountant mesti ada budget tinggi dalam simpanan KWSP maybe dalam RM 100 Juta kot hehehe. Bro kalu gua tempat bro, kemungkinan besar gua akan TAKUT N BERHATI-HATI nak pilih PR. Mesti nak tanyakan kenapa. Bro mesti lagi cerdik dari gua.
Beberapa polisi PR yang diwar-warkan FREE or penurunan HARGA. Antaranya Education Free, Mansuhkan Tol, Harga Kereta Turun, Cukai dikurangkan n macam2 lagi. Tapi bro pernah terfikir ke kesannya pada MATAWANG NEGARA MALAYSIA or RINGGIT MALAYSIA dalam bahasa omputehnya FOREIGN EXCHANGE. Macamana kalu polisi ini diimplimintasikan? Gua rasa pihak PR takde pun sebut hal ni, sama gak macam BN. Entah apa dalam kepala kedua2 pihak ni. Cuba bayangkanlah kalu dalam masa 5 tahun sahaja PR memerintah negara dengan mengenakan polisi sebegini, agak-agaknya MATAWANG KITA MASIH KUKUH LAGI KE?

Mungkin ramai yang beranggapan, takde KESAN pun. MASALAHNYA TAKDE KAJIAN YANG MENYELURUH PUN PASAL KESAN MATAWANG INI AKIBAT POLISI2 PR yang ingin dilakukan. Bro cuba fikir ni, Bro ada wang dalam KWSP RM100 JUTA dalam KWSP, tetiba jer MATAWANG TURUN ke paras PALING RENDAH Menyamai BATH Thailand, lagi parah pi RUPIAH Indonesia. Agak2nya tinggal berapa nilai duit RM100 juta tu?
Memang sedaplah TABUR JANJI SANA SINI, tapi kalu matawang turun camner??? FIKIRLAH SECARA WARAS BRO.

Tanpa Nama berkata...

Broku yg hensem lagi bijak bestari itu, ni gua nak cerita sikit. Bro ada masuk ke tender2 or konsesi kat SELANGOR tu? Sape yg kaya gua ke bro? Terimalah hakikat bro, kat Malaysia ni peluang banyaklah tinggal kita nak buat atau tidak sahaja. Bro hanya punya PERSEPSI BURUK SAHAJA sebab itulah bro asyik menyalahkan kerajaan. Bro jawab dulu ni ada berapa tender yang dikeluarkan oleh PR di Selangor. Cukupkah tender tu tuk semua rakyat SELANGOR. 1 lubang khas untuk 1 lubang sahaja, takkan boleh masuk 100 kedalamnya. Bro tgk2lah sikit, dah ramai ke orang Melayu kaya kat SELANGOR TU???

Tanpa Nama berkata...



4) Penghapusan DEB di Penang --- kita akan hapuskan terus sebab umtung cuma umno pun

Bro gua agak terkilan bila bro buat komen camni. Iyolah bro dah ada RM 100 juta dalam KWSP bolehlah bro sembang kencang. Untuk pengetahuan bro, ada ramai lagi yg tak ikut parti pun dapat tender dari kerajaan. Mana bro nak simpan Rakyat yg tak berparti? Bro sanggup bagi tender tu kat orang2 Cina ke?

Tanpa Nama berkata...

Broku yang hensem n macho serta bijak pandai, untuk penyedap hati bro yang memuji2 MB Selangor itu Khalid Ibrahim, silalah bertanya kepada dia kenapa dia berpindah KERUSI??? Bandar Tun Razak orang dah tak mahu dia lahhhh... Dah tengok ke statement dia dalam tweetnya itu?

Apppaaaa Dahhhhhhh....

Tanpa Nama berkata...

Broku yang hensem n macho serta bijak bestari yang tinggal di SELANGOR. Dah berapa MANIFESTO PR yang ditunaikan di Selangor??? Aduhaiiii balik2 AIR AIR AIR AIR AIR AIR AIR tu je dok sembang kencang, hmmmm MAJU SELANGOR kalu camni.

Tanpa Nama berkata...

Bro ku yang hensem macho serta bijak pandai, Hayatilah apa itu DEB..

Dasar Ekonomi Baru

Dasar Ekonomi Baru merupakan satu bentuk perancangan yang dilancarkan oleh kerajaan dalam tahun 1970 melalui Rancangan Malaysia Kedua. Matlamat utamanya ialah perpaduan negara selain itu juga bertujuan untuk menyusun semula ketidakseimbangan sosio-ekonomi yang wujud di negara ini. Menyedari hakikat bahawa pengagihan ekonomi yang seimbang penting demi mewujudkan sebuah negara yang bersatu padu, serta mengambil kira kemiskinan serta ketidakupayaan sesetengah kaum untuk bersaing dengan kaum yang lain maka DEB telah dirancang untuk memperbaiki keadaan ini.
Ketegangan antara golongan yang berharta dan yang tidak berharta adalah berpunca daripada isu kemiskinan. Didapati bahawa orang Melayu lebih banyak menghadapi kemiskinan berbanding kaum-kaum yang lain. Didapati juga orang Melayu masih jauh ketinggalan dan kurang mampu bersaing dengan kaum-kaum lain walaupun Malaysia mengalami pertumbuhan ekonomi yang baik. DEB dirancang sebagai satu program jangka panjang yang akan berjalan selama 20 tahun, bermula dari tahun 1970 hingga tahun 1990. Rancangan-rancangan pembangunan di bawah Dasar Ekonomi Baru dijalankan menerusi strategi serampang dua mata:-
penyusunan semula masyarakat untuk mengurangkan dan seterusnya menghapuskan pengenalan kaum mengikut fungsi-fungsi ekonomi.
pembasmian kemiskinan tanpa mengira kaum;

Kempen LIKE!!

Mari Kita Terus Selamatkan KEDAH Dari Tangan Puak PAKATAN !! Sila Nyatakan Sokongan Dengan LIKE Button Ni -->
P/s: Setiap LIKE Anda Amat Berharga Kepada Kami!

Anda Sokong UMNO? Sila LIKE kat Sini!
P/s: Perkasakan UMNO di Alam Maya!

Popular Posts

Arkib Blog

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review