Selasa, 14 Mei 2013

PANASS!! Mamat AirAsiaX Ni Contoh Melayu Bebal Tak Sedari Diri! @Tonyfernandes


Ini salah seorang contoh melayu moden yang tak sedar diri dan lupa asal usul. Mc tak tau apa masalah mamat ni dengan akhbar Utusan Malaysia tapi teguran yang mengatakan akhbar Utusan rasis adalah sangat tidak tepat. Baru jadi CEO AirAsia X, dah rasa diri besar!

Orang Melayu biasa la, kalau dah berjaya selalunya lupa diri. Patutnya, mangkuk ni tegur akhbar cina yang rasis tahap dewa tu dulu, kemudian baru tegur akhbar Utusan. Tapi akhbar cina, mangkuk ni tak berani tegur, tapi hanya berani tegur Utusan saja.

Jadi Mc dan rakan-rakan blogger sekarang ni memang tak puas hati dengan mamat mangkuk sekor ni. Mc harap Tony boleh tolong tegur, sebelum nama Air Asia teruk kena bantai disebabkan mamat tak sedar diri ni.

McTheory:
Baru senang sikit dah berlagak? heh..

13 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

The situasion dahlah tense lah nie yg kau nak berlagak pro apa hal???Kalau tak faham politik dok diam2 dan jangan buat komen bangang.The malay are already tired being mentally bullied by all the Chinese (anti-malay)statements.You aggravated it to make matters worst.Carilah masa yg sesuai kalau nak komen pun.In today world,life is cheap.Sayang2 sket lah mulut tu dan jangan ko pikir kau CEO Airasia-X ko dah paling cream dalam dunia koporat Melayu.You can be an ordinary man back on the street kalau gini perangai kau bahalul.

Tanpa Nama berkata...

Dr M pernah menyebut, Melayu mudah Lupa, tambahan lagi bila dah ada jawatan tinggi, bangsa jenis tak sedar diri

azhari ithnin berkata...

Sokong 101% mamat ni memang bebal.

azhari ithnin berkata...

Sokong 101% mamat ni memang bebal.

Kambing Terengganu berkata...

bagang...muka dahlah tak handsome...cakap banyak pulak....perasan baguslah tuuu...konon hebatlah jadi CEO...gaji boleh sampai 6 angka....tp ko sedar tak ko tuu masih lagi makan gaji!!!..masih lagi kuli pada Tony!!! Ko bukan pemilik Air Asia X....kalau ko rasa bagus sangat...ko tubuh satu lagi syarikat tambang murah...pastu ko bagi anak bangsa ko gaji 6 angka....ko boleh buat? cakap banyak...melayu2

Tanpa Nama berkata...

kita pakat mai ramai ramai hentam mamat tak sear diri ni, biar dia pi dok singapore.

Tanpa Nama berkata...

memangpun...kalau pr perintah ..belom tentulah lagi dia dapat sambung jawatan tersebut...entah-entah jadi tukang sapu kat pesawat je..

Tanpa Nama berkata...

org malaysia terutama yg undi umno x usah naik airasia lagi kalau nak melancung atau melawat sanak saudara Mas kan ada...x matipun lagipun bukan barang perlu hahaha!!!!!!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

Sebagai seorang business man dia sepatutnye remain neutral. Hah skrg trima lah padahnye.

Tanpa Nama berkata...

Salam. Naik MAS atau Firefly atau Mas Wings. Kerajaan boleh keluarkan arahan naik Mas, Firefly dan Mas Wings sahaja bila pergi mesyuarat, kursus atau bengkel untuk kakitangan awam?

Jane Duncan berkata...

This Mamat, oh please nothing can change his true skin! He's a Malay through and through, but now feels he should be a "WANNABE". Stupid or what?

Tanpa Nama berkata...

Setakat CEO airasia .. Tak hairan lah aku.

Tanpa Nama berkata...

Hebat lah konon2 .. Poraaaaahhhh. Boikot airasia. Bukan murah sgt pun!! Elok naik MAS . Meal is included.