Rabu, 19 Jun 2013

PANASS!! Banyaknya Malaun Dap Dalam Akhbar The Star!
Sebelum ni kita tertanya-tanya, kenapa The Star yang kita ketahui dimiliki sahamnya oleh MCA sentiasa keluarkan cerita yang agak kontroversi dan menjatuhkan kita?

The Unspinners mengulas kakitangan The Star yang ramai dari kalangan Dap dan bosnya yang lalang, nak baca boleh klik SINI.

Jika Datin Seri Rosmah dijadikan kontroversi kerana sering keluar di suratkhabar dan TV, lepas PRU beliau sudah banyak kurang. Banyak kerja-kerja amal dan kebajikan dilakukan tanpa perhatian media.

Semalam The Star menyiarkan iklan yang meletakkan Rosmah sebagai wanita paling powerful di Malaysia. Ini pasti menjadi buah mulut orang.

Dato Kadir Jasin pun rasa ada sesuatu yang tidak kena. Baca SINI. Kata Kadir, "The proclamation was made in a full-page anonymously placed advertorial". The Star enggan memberitahu syarikat Sendirian berhad yang menyiarkan.

Kenapa iklan yang bakal merosakkan imej Rosmah itu diterima? Apakah The Star tiada langsung kuasa untuk tolak iklan tersebut? Mengapakah Ketua Editor, Dato Wong Chun Wai yang lalang sengaja mengeluarkan iklan tersebut?

Pelbagai alasan boleh diberi dan antara alasan adalah mungkin sekali kerana duit dah diterima dan tak boleh buat apa-apa. Ini berlaku apabila pihak bawah dah buat commitment dengan client. Dipercayai di bahagian marketing ada banyak penyokong dan pengundi DAP. Kalau 93% cina undi DAP, probablity mereka undi DAP adalah 0.97 atau hampir 100%.

Selain Regina Lee yang kami ada sebut sebelum ini, ada ramai lagi pencacai Pakatan Rakyat dan hardcore DAP dan PKR dalam The Star. Berikut adalah nama-nama yang kami terima:
  • Managing Editor, June Wong. Dia merupakan apa yang boleh dikatakan Ketua Wanita Cabang The Star. Dia kini sedang melobi untuk jadi Group Chief  Editor 1 ekoran peninggalan Dato Wong Sai Wan.
  • Leanne Goh yang merupakan Group Chief Editor  2 dan ketiga bawah si lalang, Dato Wong Chun Wai.
  • Wong Siah Ping yang merupakan Chief Operating Officer of Star Digital Business. Ni yang melibatkan Star Online.
  • Martin Vendesan yang tidak lama baru-baru ini melancarkan kolumn baru. Dia adalah ahli PKR yang secara terbuka mencari ahli baru lepas 2008.
Padanlah Rosmah dikenakan. Pasal banyak malaun dalam The Star. Ada banyak lagi nama yang kami akan siarkan.

Malah Mc juga selalu mendapat laporan mengenai GLC yang dipenuhi pro pembangkang. Jika mereka mendapat tahu ada penyokong BN bersama mereka, nescaya penyokong BN tersebut akan dipulaukan.

Terasa macam kita pula yang kalah, sedangkan yang kalah tu depa!

McTheory:
Pemimpinan takkan nak tengok saja? Taknak buat pembersihan ka?

7 ulasan:

Media Shah Alam berkata...

Kekadan BN dilihat lemah dalam urus masalah begini,seolah-olah sudah lama kalah dalam perjuangan cuma tinggal semangat yang ada pada rakyat

Tanpa Nama berkata...

Jangan jadi orang bodoh yang sentiasa diperbodohkan,orang bodoh makanan orang cerdik??????

Tanpa Nama berkata...

mudah2an ada menafaat.

Sent by http://www.4shared.com/folder/SFPJSQvQ/mp3-murotal-quran-dan-terjemah.html

http://celebratemercy.com

http://askpaksheh.blogspot.com

http://www.quranexplorer.com

http://makkahlive.net

Tanpa Nama berkata...

taktaula sampai bila pemimpin UMNO duk lembik pondan mcm ni.. rakyat tension lah dgn siri perang saraf pembangkang di mana2 shj... PM puak duk syok sndiri dgn transformasi 'ROBOT' nya!

Tanpa Nama berkata...

Hannah Yeoh pown ada. Maka tidaklah Hallen Ang salah dalam tulisannya. Camner Hannah Yeoh nih, lendirnya ada kat The Star ker.

Tanpa Nama berkata...

Tengok pula UTAR dan KTAR. Berapa pensyarah institusi tadi berkiblatkan MCA? Atau kini pada DAP.
You think about it.

Tanpa Nama berkata...

Kita sokong kerajaan benteras dadah.jarak, udi.pelacur, ! Tolak maksiat !

Kembalikan kehebatan Melayu Muslim Malaysia

Thursday, 20 June 2013

Boikot CinaDAP at 19:11 0 Comments and 0 Reactions

SOKONG Umai Kopitiam!

Alamat Penuh: 435, Jalan Pusat Bandar Senawang 18, Pusat Bandar Senawang, 70450 Senawang, Negeri Sembilan.

SOKONG: 1.A&W (Milik KUB) 2.Burger King (Milik Ekuinas) 3.The Manhattan Fish Market (Milik Ekuinas) 4.Poppeyes (Milik Ekuinas) 5.San Francissco (Milik Ekuinas) 6.Tutti Frutti Ice Cream (Milik Naza) 7.Ramly Burger (dijamin masih milik melayu) 8.Otai Burger (Melayu) 9.1901 Hot Dog Fast Food (Melayu) 10.Burger Bakar Abg Burn (Melayu) 11.HPA Radix Fried Chicken (RFC) 12.Old Malaya Kopitiam (Selangor) 13.Lam Yong Kopitiam (Selangor) 14.Jonker Walk Kopitiam (Selangor) 15.Lay Pak Kopitiam (KL) 16.Umai Kopitiam (Negeri Sembilan) 17.Pak Tam Kopitiam (Negeri Sembilan) 18.Manjung Kopitiam (Perak) 19.D'Impian Kopitiam (Johor) 20.Mai Kopitiam (Kedah) 21.Umai Kopitiam 22.Kfc (Milik Qsr Brands) 23.Pizza Hut (Milik Qsr Brands) 24.Rasamas (Milik Qsr Brands) 25.Ayamas (Milik Qsr Brands) 26.Tony Romas (Ekuinas)

BOIKOT BOIKOT BOIKOT: 1.The Chicken Rice Shop 2.Old Town White Coffee 3.Mc Donald 4.Kenny Rogers 5.Papa John’s Pizza 6.Wendy’s Hamburger 7.Krispy Kreme 8.Starbucks Coffe 9.Kyros Kebab 10.TGi Fridays 11.Dave’s Deli 12.Baskin Robin’s 13.Coffee Bean 14.Domino’s Pizza 15.Carls JR 16.Secret Recipe 17.MarryBrown 18.Dominos Pizza 19.Kemaman Kopitiam 20.Papapparich 21.Pak Li Kopitiam 22.Pak Hailam Kopitiam 23.Mr.Kaya Kopitiam 25.Roti Bakar Kopitiam 26.Victoria Station 27.ChaTime