Khamis, 6 Jun 2013

PANASS!! Mufti Kedah Tak Setuju Pas Gunakan Kuliah Agama Untuk Politik! #HanyaDiKedah


 Mc ada dengar puak Pas dok bising pasal kuliah agama di Sri Mentaloon. Fitnah terbaru Pas apabila
depa kata Dato Paduka Mukhriz haramkan kuliah agama tu, kononnya selepas dipujuk oleh Mufti Kedah, baru Dato Mukhriz setuju untuk teruskan kuliah agama mingguan di Sri Mentaloon.

Mc cuba meminta jawapan dari Dato Mukhriz mengenai perkara tersebut, ternyata, Pas dan puaknya memang suka memfitnah! Keji sungguh perangai puak ni.

Jawapan daripada Dato Paduka Mukhriz,

Sebenarnya mengenai kuliah Sabtu di Mentaloon, apabila saya tanya dgn pentadbiran Masjid Zahir, mereka kata mereka langsung tak terlibat kerana pengisian kuliah terlalu berunsur politik PAS. Oleh itu bila saya cadangkan utk teruskan kuliah tanpa unsur politik, mereka kata itulah yg sebaiknya. Maka saya pun bincang dgn Dato Mufti mengenai pengisian tersebut. Walaupun sehebat mana PAS punya spin, Allah Maha Mengetahui.

Ternyata, Allah lebih mengetahui.. fitnahlah banyak-banyak puak Pas oii!! Semakin banyak fitnah, semakin kukuh kedudukan BN di Kedah.

Benda baik pun depa nak spin, kes kuliah pun nak fitnah. Apa nak jadi dengan puak ni, dah takdak modal ka?

McTheory:
Baik hangpa Pas bunuh saja kami dari dok fitnah!!

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

puncanya tok guru dan jemaah ....apa sebenarnya tujuan ke masjid...nak cari pengaruh .....atau sapa ramai penyokong....! katakanlah InnaAllaha Rabbi wa Rabbakum faqbuduhu,inna haza sirottal mustaqim.sdklhzm surah 19 ayat 36
jgn cakap lain buat lain ....ramai orang sesat kerana ikut lebai dan rabbi !
ubah kadungan kitab Taurat yaani al yahud !
tergolonglah dlm golongan yg d murkai ! kita mcm mana ......dan yg rajin beribadat tapi x de ilmu ...pakai ikut ....orang pakai jubah , kopiah , serban janggut ...tampan ....tapi ikut lebai ....tanya kitab apa belajar.....x tahu ...! sampai bila pun x leh buat yg betui ! 17 kali baca surah Fatiha tapi hidup makin sempit ...pemikikiran sempit ....degil !!!!! merokok tu haram ...x nak ikut ...berhujah ....beralasan....terus sesat dan menyesatkan...!

www.qurancomplex.org

www.discoverislam.com

Tanpa Nama berkata...

Nasihat saya perlu dipantau dan dikawal aktiviti ceramah agama di semua surau dan masjid. Di sini lah platform dan sumber fitnah, pembohongan, kebencian dan penghasutan ke atas UMNO/BN/Kerajaan. Kalau sayangkan Islam dan Jemaah dari kesesatan, kawal ketat dan dismantle semua AJK surau dan masjid di seleruh negeri. Kempan Pas hari-hari melalui kaedah surau dan masjid sebagai markas - sepeti busut anai-anai.....

Tanpa Nama berkata...

minta tlg majlis agama islam kedah pantau aktiviti ceramah di surau tmn mutiara sg kob terlalu banyak hansutan dan fintah.ramai penduduk yang tidak berpuas hati dgn keadaan ini.tindakan segera perlu diambil.

Tanpa Nama berkata...

Isu ni dh lame berlaku..bkan kt kedah je..kite same2 la muhasabah kn dri kita..jgn ckp puak ni x btul yg puak gi satu tu betul..baik UMNO ATAU PAS ade pandangan sendiri..kita sedia maklum akn politik di negara kita mcm mane..x pyah nk berhujah menyalah kn sape2..ALLAH maha mengetahui segala nye ape yg kita lakukn di atas muka bumi ini..x pyah kite menghukum seseorg tu mengikut hukum kite sendiri.