Rabu, 28 Ogos 2013

INFO! Pasangan Porno Langgar Perintah Mahkamah!!Pastinya anda tidak akan lupa dengan pasangan seks yang penuh kontroversi, Alvin Tan dan Vivian Lee.

Nampaknya pasangan itu kembali aktif apabila akaun laman sosial Twitter mereka beroperasi semula.

Jika dilihat, pasangan itu kembali aktif pada 26 Ogos lalu dengan membalas komen-komen yang dilontarkan oleh peminat mereka.


Pada masa yang sama, timbul persoalan dibenak fikiran pelayar laman sosial Twitter apabila mereka dikatakan telah melanggar arahan mahkamah.

Pada 26 Julai lalu, Hakim Mohd Azman Husin membenarkan pasangan itu diikat jamin RM10,000 bagi setiap satu daripada tiga tuduhan terhadap mereka yang berkaitan dengan penyiaran gambar mereka makan hidangan daging babi dengan mengucapkan kepada umat Islam ‘Selamat Berbuka Puasa’ di Facebook dan memuat naik gambar-gambar lucah di blog mereka.

Beliau turut memerintahkan supaya pasangan itu perlu menyerahkan pasport kepada mahkamah dan melapor diri di balai polis pada minggu pertama setiap bulan.

Mahkamah turut melarang mereka memuat naik artikel, komen, gambar lucah atau jelek serta apa-apa bentuk penulisan yang boleh menyentuh sensitiviti agama dan perkauman.

Selain itu, mereka juga dihalang daripada menggunakan peranti komunikasi berangkaian bagi mengakses Internet untuk memuat naik gambar, komen dan artikel yang boleh menghasut dan menimbulkan permusuhan antara kaum.


Apa yang cuba pasangan ini lakukan setelah mereka dilihat ingkar dengan arahan yang dikeluarkan oleh mahkamah tempoh hari?

Mahkamah mana yang keluarkan arahan membenarkan mereka mengakses internet?

Bagaimanapun pasangan itu haruslah berhati-hati supaya sebarang kenyataan atau komen yang dikeluarkan tidak mencetuskan ketegangan antara kaum. - Mynewshub.my

4 ulasan:

zie-adm-sha berkata...

ni tntu ada rasuah kt mna2...biasalah...

hangkedee berkata...

Apa Sudah jadi. Begitu lah sikap cina komunis.

hangkedee berkata...

Apa Sudah jadi. Begitu lah sikap cina komunis.

Tanpa Nama berkata...

bukan la sokong 2org bangang tu..tp if based on court order...tidak boleh upload bende2 yg menyentuh sensitiviti agama dan masyarakat...

cth..if upload babi..gambar seks dioranng..ucapan/teks berkaitan seks mereka, yg secara langsung tidak langsung menyentuh hal agama org lain dan masyarakat...confirm tak bleh...

patutnya..halang terus menggunakan medium internet utk lontarkan sebarang text dsb sebenarnya..sekat 100%...

mcm US buat..

-smh-