Selasa, 21 Januari 2014

HOT! Amran Fans Sebenarnya Dalang #RBA?




Patut la tengok FB Amran ni macam budak masuk air saja pun. Rupanya ada udang disebalik mee.

Mc tertarik dengan apa yang diulas oleh Unspin pasal budak FB ni..

Ini facebook yang mengelarkan diri sebagai Amran Fans. Sebelum ini, cybertrooper ini dinamakan Amran Perkasa atau Amran Pekida. Page yang menjadi bahan jenaka facebooker kerana acap kali siarkan status merepek, 3 suku dan childish. Kerap juga siarkan status politik yang mengangungkan Najib dan juga UMNO.

Kami rasa tertarik....

Setelah diselidik ada yang tak kena dengan page ini. Yelah, rasa terpanggil meragui stail baru psywar cara Reb Bean Army.

Untuk lebih memahami ialah page seperti ini dijana untuk raihkan sokongan orang muda supaya membenci kerajaan walaupun gaya page ini nampak santai dan kebodohan yang bertingkat-tingkat.

Macam gaya reverse psychology

Cuba selidiki page ini, status dan komen-komennya membuatkan kita berfikir dan juga mengiyakan apa jua isu politik semasa yang berlegar dalam atmosfera media baru kini.

Ambil maklum musibat RBA nie sangat kreatif dan inovatif dalam penyampaian persepsi. Stail mereka jauh kehadapan ada kala tak terfikir akan game media macam ini.

Minta mana-mana yang champion untuk kesan musibat dibelakang page ini. Kalu boleh dedah dan kasi tau semua orang. Bukan semua orang bodoh dan boleh diperbodohkan.

Cari dan dedah....

10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Ikot dia la nak buat ape pm. To hak dia. Yang kena pm dia. Bukan mu. Judge yourself first before you jugde someone..

Dj Vega (MY) berkata...

Dari admin sibuk komplen page org.. Baik buat page anti amran fans... Takut x ramai follower ke?

Tanpa Nama berkata...

ramai sgt yg susah hati dgn page amran ni kenapa? lantak dia la nk terbalikkan dunia skali pn

Tanpa Nama berkata...

Alee utoooooooo

Amran perkasa berkata...

lanjio

Tanpa Nama berkata...

Miahaha..world of free speech la ale utooo..xde follower lettuw..

Tanpa Nama berkata...

hang merapu pa ni...
tulih blog pon macam tak dak skill ja... puihh alee utoo lanjiooo

Azrul Nordin berkata...

bodoh.....sakai...ko sakit hati knp?..klu ko bagus...ko buat la page lg bagus dari die...fight buat lg bagus..lg kualiti...ni nk kondem...puihh..dasar busuk hatii...lanjiooo

Tanpa Nama berkata...

Apa masalah ko ni... so apa kerajaan buat utk tarik org muda??... turun harga kangkung @ bawa artis korea @ naik harga minyak... sapa yg memperbodohkan sapa skrg ni?

Tanpa Nama berkata...

* simpati kat admin :( *