Isnin, 7 April 2014

INFO!! Syed Saifullah Di Tahan Ada Kaitan Dengan Red Bean Army? #RBA



Emak Saifullah terkejut apabila didatangi pihak polis dan memberitahu anaknya, Syed Saifullah pergi makan dengan ayahnya di luar. Emaknya menelefon anak dan suaminya suruh balik. 20 minit kemudian Syed Saifullah datang dengan wajah ketakutan.

Alatan yang dirampas mengikut blog Mymassa,

1. Kamera komputer tanpa jenama warna ungu/jernih
2. Set speker jenama vinnfier warna hitam
3. Empat kabel komputer warna hitan
4. Penyambung soket warna putih
5. Multicard reader janama sbhc support warna kuning/putih
6. Thumb drive jenama kongston warna hitam
7. Mesin cetak jenama canon warna hitam
8. Kabel internet warna putih
9. Satu Handphone jenama Sony X Peria
10. Moniter komputer jenama Acer warna hitam
11. CPU jenama power logic warna hitam
12. Key board jenama power logic warna hitam
13. Tetikus jenama power logic warna hitam
14. Broadband jenama p1 warna putih/hijau
15. Thumb drive tp-link warna putih/hitam
16. Broadband jenama celcom

inilah punca Syed Saifullah di tahan

Suspek, berusia 25 tahun ditangkap mengikut Seksyen 233 Akta Komuikasi dan Multimedia 1998 dan Seksyen 505(b) Kanun Keseksaan, kesalahan melibatkan kenyataan mendatangkan khianat awam.

Kini, suspek dilaporkan ditahan di Lokap Berpusat Jinjang dan direman hari ini sehingga Selesa.

Sebelum ini ramai pengendali blog mendedahkan kes dianggap amat biadab itu dan memohon pihak polis berindak. Biarpun menyedari statusnya itu dikecam oleh pelbagai pihak, suspek didapati masih terus mengemaskini status di facebook.

Barangkali, pekerja kedai dobi itu sama sekali tidak menduga, pintu rumahnya bakal diketuk dek pihak berkuasa.

Tahniah Pasukan Polis Diraja Malaysia!

Sebelum ini, Syed mencatatkan dia ahli Red Bean Army, RBA. Mungkin kita berpeluang memperolehi fakta sebenar. Lazimnya, RBA menyembunyikan identiti tetapi dia kelihatan terlalu berani tampil, menggunakan butiran diri asli.

Samaada dia terlalu cerdik atau terlalu bodoh!




McTheory:
Semoga selamatlah si Syed Saifullah disana ya?

17 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

RBA ni hanyalah isu yang ditimbulkan oleh penipu untuk menipu kepala penipu bagi menambah pendapatan penipu.

Tanpa Nama berkata...

Hahahahaha tahu pun...
Senang ceritakan puak lahanat umno kan suka main sumpah.

Cuba try tgk mc or sesiapa dalam ni berani sumpah ke dia tak dapat bayaran hahahahah

Tanpa Nama berkata...

hahahaha...bangangnya kenyataan...berani kerana benar...sbb tu bersumpah...ni ada sekor makhluk takut nak bersumpah...macam2 alasan dia bagi...yg penjilat jubo dia main angguk jer...nak buat cammana...dah stim selalu bau setor kunyit...kuikuikui!!


azhar

Tanpa Nama berkata...

mana-mana blog aku pegi dan baca komen penjilat jubor PR, semua macam orang kurang atau cacat akal ... kesian dorang ye, terlalu terseksa jiwa kena liwat minda ...

Tanpa Nama berkata...

Asyik2 orang Melayu aje kena tangkap dan didakwa. Walaupun lebih ramai orang bukan melayu dok menghina serta beratusan laporan polis dibuat,namun tiada tindakan dari pihak berkuasa. Inilah betapa hipokritnya UMNO. Dan mana2 melayu kritik Rosmah, memang cepat kena tangkap punya. Pelik tapi benar. Inilah UMNO yang pasti akan kalah PRU 14 nanti.

Dulu UMNO,Sekarang Menyampah.

Tanpa Nama berkata...

Kalau UMNO hipokrit.. Kenapa x suruh PKR, PAS & DAP yg tangkap.. Ko fikir puak 'mana' yg support cinabeng macam tu.. Kenapa ko x tanya puak haramjadah yg ko jilat2kan 'DAP' (Dog and Pig).. TAPI X LAH MACAM SI ANUWAR.. KALAU KRITIK.. SAMAN.. KRITIK..SAMAN..

Tanpa Nama berkata...

Hahaha dapat duit ke bro team lu dapat berapa?

Tanpa Nama berkata...

Apa lagi makhluk tu mau sumpah, dia kan dah sesumpah.!

Tanpa Nama berkata...

Dajal telah menghantar wakilnya bernama Utz Fawas untuk mendajalkan kerajaan BN/UMNO diSurau Jamek Bandar Sri Astana Fasa A malam tadi. Semua salah kerajaan sedangkan mereka yang menjadi dajal kepada DAP untuk mendapatkan kuasa tidak pula menjadi kesalahan. DAP menjadi semakin kurang ajar setelah DAJAL memberi tunjuk ajar bagaimana nak serang Islam dan orang melayu.

Ros Ali berkata...

Dah kena tangkap pun...

Tanpa Nama berkata...

Hahahaha bukan kritik itu fitnah bodoh...
Fitnah yg jadi hujah korang sang macai

Johor takut buat hudud ke takut mca lari ke?

Ai bible pun dipulangkan balik ke?
Takut hilang hilang Sarawak ke

Hahahaha pejuang melayu puihhhhh

Genting siapa punya?
Melayu ke cina?
Siapa bagi?
Umno jugak bagi...

Lagi mau bising

Tanpa Nama berkata...

Bukan dap kurang ajar...
Umno banyak ternak manusia bodoh dalamnya.

Bila dah melampau siapa pun akan melawan bukan takat cina now melayu cina pun brrgabung termasuk India lepas kene koncing.

Bila dah melampau semua pun protes bodoh,lah kau ni.

Orang tak pandai tak tinggi belajar memang tak nampak impak perbuatan pemimpin kepada negara.

Aku tak heran ada fanatik umno sebab dah memang lumrah ada orang bodoh, yang kene tipu pun tak sedar2.

Cakap apa pun kau percaya...

Again berapa ringgit agaknya korang dapat?
Sampai jadi pencacai ni?
Berbaloi ke?
Tak apa orang bodoh nak hidup sanggup buat apa saja aku tak pelik pun.

Tanpa Nama berkata...

Tak usah menyalak mcm anjing cabut ekor. Yg sewaktu dgn kamu tu tgh mkn nasi lokap tido bebantalkan lengan. Tak sempat lari ke kedutaan turki tu.

Tanpa Nama berkata...

Gang rba dah marah.... Kihkihkih

Tanpa Nama berkata...

Hahahaha rba cereka umno...

Siapa makan duit dia lahanat setuju tak?
Kalau wujud lah team rba memang lahanat...
Macam mana pulak umno?
Ada amik duit tak?
Hehehehehe

Siapa setuju yg dibayar utk komen dan jadi cyber trooper ni anjing semata...

Setuju tak wakil umno sekalian?

Tanpa Nama berkata...

Yg tulis anjing tu mengaku anjing ? Rosak keturunan mak bapak anjing ni.

Tanpa Nama berkata...

Hahahahha
Terasa ke bro lu orang kutuk rba lah bayar lah apalah.

Simple aja setuju tak sesiapa amik upah jadi cybertrooper ni anjing parti politik?

Hahahahaha
Itu aja.
Setuju tak umno?

Jangan marah yg boleh dibeli ngan wang cuma pelacur aja tau hahahahaha.

Pejuang lah sangat