Jumaat, 18 Julai 2014

TERKINI! Pesawat Mas #MH17 Dipercayai Terhempas Akibat Ditembak!Agensi berita Rusia, Interfax melaporkan bahawa pesawat MAS MH17 telah ditembak jatuh oleh puak pemisah Ukraine di timur negara berkenaan.

Pesawat Boeing 777 itu dilaporkan terhempas di kawasan bergolak sempadan Ukraine – Rusia dan membawa seramai 295 penumpang. Pesawat berkenaan difahamkan berlepas dari Amsterdam ke Kuala Lumpur.
Pihak Keselamatan Dalam Negeri Ukraine mengesahkan bahawa MH17 ditembak menggunakan peluru berpandu ” Buk” oleh puak pemisah dan kesemua anak kapal dipercayai terkorban.

Sementara itu, wakil Reuters mengatakan mereka menyaksikan bangkai MH17 terbakar dan bertaburan di sekitar lokasi kejadian.

MAS, melalui laman twitternya mengesahkan bahawa mereka terputus hubungan dengan pesawat malang terbabit, dengan kali terakhir berhubung sewaktu pesawat berkenaan berada di ruang udara Ukraine.

Pihak pemisah menafikan bahawa mereka terlibat, kerana peluru berpandu yg mereka ada tidak secanggih dan boleh menembak pesawat setinggi itu.

Jadi apakah semua ini dirancang oleh orang luar yang sengaja nak benda ini berlaku??

Tiada ulasan: