User Online

Politics Blogs

Post Terbaru!!

Kempen LIKE Page!

Mari Kita Terus Selamatkan KEDAH Dari Tangan Puak PAKATAN !! Sila Nyatakan Sokongan Dengan LIKE Button Ni -->
P/s: Setiap LIKE Anda Amat Berharga Kepada Kami!

Anda Sokong UMNO? Sila LIKE kat Sini!
P/s: Perkasakan UMNO di Alam Maya!

Ahad, 17 Januari 2010

ISU: KAPAL PR SELANGOR YANG HAMPIR KARAM!


Muka tertekan lama tak meliwat


Tekanan Akibat Kencing Manis sampai Gagap

Pernahkah anda melihat wajah-wajah diatas? Ini muka-muka tekanan yang menerajui Pr Selangor. Sorang MB Gagap 3suku, sorang lagi bak kata Bro Parpukari AL-Juburi Al-Waliwati.

Muka dua ekor makhluk yang sangat bahaya sehingga jika ditemui hendaklah anda melarikan diri dengan segera kerana makhluk yang pertama mempunyai penyakit gila lubang belakang yang menyebabkan darah tinggi dan makhluk yang kedua mempunyai penyakit kencing manis yang berjangkit sehingga gagap seumur hidup.

Kenapa Mc kata begitu? Untuk pengetahuan pembaca semua. Inilah muka peneraju Pr Selangor sekaligus pentadbiran kerajaan negeri Selangor yang sedang melingkupkan negeri Selangor.

Mc suka berkawan dengan pelbagai kaum, pelbagai fahaman dan semestinya pelbagai fahaman politik. Kekuatan sesebuah parti politik adalah bergantung kepada kekuatan akar umbinya, kesetiaan ahlinya dan kebijaksanaan pemimpinnya merancang agenda dan hala tuju parti.

Ada sesetengan pemimpin yang suka menjual belas kasihan, tipu muslihat dan fitnah supaya rakyat bencikan pemimpin tertentu. Muslihat seperti ini adakalanya berjaya, tetapi ia tidak akan bertahan lama setelah rakyat tahu hakikat yang sebenar.

Anwar seperti yang kita kenal. Seorang ahli politik yang licik, bijak, propa dan pembakar sentimen yang baik. Cuma Anwar ni dia bukanlah pakar dalam bidang ekonomi. Jadi bagaimana dia boleh jadi penasihat ekonomi Selangor?

Kehadiran Anwar di Selangor bukanlah hanya khusus menjaga ekonomi Selangor. Khalid seperti kita tahu memang mempunyai masalah dalam pentadbiran tak kisahla pentadbiran negeri atau syarikat memang semuanya bermasalah.

Kiranya kehadiran Anwar di Selangor hanya untuk stabilkan kembali Selangor dari segi moral politik dan juga pentadbiran. Setelah pentadbiran Khalid Gagap nampaknya seperti hampir gagal. Anwar kira memberi tali hayat terakhir la bagi Khalid.

Khalid di Selangor umpama patung dan badut bagi Dap Selangor. Pentadbiran kerajaan Selangor hampir setiap sudut dikuasai oleh Dap, dengan Mr.Ronnie dengan ranggienya mencampur tangan segala isu yang berkaitan dengan pentadbiran Selangor. Tak kirala PKNS, Tanah, Kandang Babi, majlis pembandaran dan pelbagai lagi.

Sedangkan Khalid hanya mampu bergagap dan tengelam dengan masalah isu setempat, PKR Ijok bubar, Adun Klang keluar parti, kuil seksyen 23 dan protes rakyat setempat mengenai janji-janji PR sewaktu pilihanraya yang lepas.

Untuk mengubat perasaan rakyat yang terluka. Khalid mengarahkan ahli-ahli majlis pembandaran turun padang berjumpa penduduk bagi mendengar masalah-masalah yang penduduk hadapi. Ini semua hanya wayang PR, jika betul ambil berat kenapa adunnya tidak turun sekali? dimana adunnya?

Pas Selangor. . err. .ada Pas ke kat Selangor? Hah! Pas Selangor yang diketuai oleh Hasan Ali. Nampaknya dah berpatah arang dengan pimpinan PR Selangor. Boleh dikatakan Pas Selangor hampir nyawa-nyawa ikan. Mungkin ada yang tidak sedar Pas Selangor sudah berpecah belah.

Khalid Gereja mengegarkan dengan isu Kalimah Allah. Menentang semua pendapat pemimpin Islam yang lain. Hasan Ali terus tengelam dihimpit masalah peribadi dan parti. Boleh dikatakan hampir semua cawangan Pas Selangor sekarang tidak berfungsi disebabkan tidak ada lagi aktiviti yang mereka buat, ceramah pun setahun sekali, dah tak selincah dahulu. Kalau ada pun, ceramah penjelas kes liwat untuk ketua liwat negara.

Mc ada dengar khabar mengatakan ada lagi kumpulan penyokong Pr yang akan berhijrah ke dalam BN. Jika benar khabar angin ini, ia menjadi satu berita gembira buat BN Selangor dan satu musibah besar bagi PR di Selangor.

PR Selangor sekarang umpama kapal yang dikemudi oleh seorang nakhoda yang buat-buat pandai tapi sebenarnya bodoh dan dipimpin oleh penasihat yang sedang sakit tenat diliwat tunggu masa nak masuk dalam.

Akibatnya semua anak kapal memberontak, ada yang cuba nak takeover kemudi dan akhirnya hala tuju sesat, kapal terlanggar batu karang dan hanya menunggu masa nak karam. Masa depan yang sungguh gelap.

Kami diseberang sini menunggu dengan penuh sudi sesiapa yang mahu diselamatkan dan berdoa agar kapal PR Selangor cepat-cepatlah tengelam. Amin. .

MctHeory:
BN Selangor segera Bangkit! PR Tengelam!

1 Komen Pembaca:

YANG GAMBI berkata...

Salam bro,

Inilah makbulnya doa-doa Niky Aziz.......

Kempen LIKE!!

Mari Kita Terus Selamatkan KEDAH Dari Tangan Puak PAKATAN !! Sila Nyatakan Sokongan Dengan LIKE Button Ni -->
P/s: Setiap LIKE Anda Amat Berharga Kepada Kami!

Anda Sokong UMNO? Sila LIKE kat Sini!
P/s: Perkasakan UMNO di Alam Maya!

Popular Posts

Arkib Blog

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review