Selasa, 20 Mac 2012

TUDIAA LAA!! Pas bagi RM500 pada orang mati, BN bagi pada orang masih hidup!!Inilah Skim Kafalah Kedah yang diperkenalkan oleh kerajaan PAS Kedah. Kalau mati dapat RM500. Tapi bukan semua orang dapat. Skim ini hanya diberikan kepada golongan fakir miskin sahaja. Bukan pada semua.

Lebih baik skim yang diperkenalkan oleh DS Najib Tun Razak, Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M). BN berikan pada orang hidup. Ada juga faedahnya. Tak perlu tunggu mati. Kalau ikut statistik Negeri Kedah, hampir 80% jumlah rumah di negeri Kedah dapat menikmatinya.


Gambar dan cerita ni, Mc ambil dari blog CTS.

Nak kena tunggu mati dulu baru dapat duit. Kalau tak jangan harap la nak rasa duit kerajaan negeri Kedah. Dulu kata kerajaan negeri nak bagi Rm100 untuk satu keluarga bagi ringankan beban rakyat. Tapi sampai sekarang, janji nak bagi rm100 tu hanya hangat-hangat tahi ayam. Bak kata orang, janji tinggal janji.

Depa ni cuma pandai janji dan pandai cakap saja. Kerja haram langsung tak pandai buat.  Puak Pas Kedah ni, kita tak payah bagi jadi kerajaan lagi. Buang karan saja. Di sebabkan depa suka cakap dan ceramah, apa kata kita bagi saja jawatan pembangkang seumur hidup pada Pas Kedah nanti. Boleh?


McTheory:
bagi jawatan pada yang nak kerja, bukan yang tau cakap saja!

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Puak ni mana ada akai harap tiru org yang ada akai je...tu pun depa dok berebut jawatan, patutlah orang luar kena mai tolong selesai kalau tidak mandi darah...sama-sama takdak akai.

Tanpa Nama berkata...

suhardi BERSIH layak.sebab dia 'mati' boleh hidup balik...lepas kenduri arwah boleh la pakai duit rm500 tu buat belanja...hahaha